ΚΟΣΤΙΖΟΥΝ ΑΚΡΙΒΑ ΟΙ ΕΡΕΥΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

ΚΟΣΤΙΖΟΥΝ ΑΚΡΙΒΑ ΟΙ ΕΡΕΥΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ

ΚΟΣΤΙΖΟΥΝ ΑΚΡΙΒΑ ΟΙ ΕΡΕΥΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ

Share This
Τελικά το να μετρήσεις την ανεργία είναι... πολύ ακριβή διαδικασία. Δύο έρευνες που έχει προκηρύξει η ΕΛΣΤΑΤ για το 2015 κοστίζουν, συνολικά, 1.078.178 ευρώ!  Τα δύο σχετικά ΦΕΚ, υπογεγραμμένα από τον Ανδρέα Γεωργίου, έχουν ήδη δημοσιευτεί και τα νούμερα προκαλούν... ζάλη. Στο ΦΕΚ 254 της 20ης Φεβρουαρίου 2015, εγκρίνεται η προκήρυξη, ανάθεση και κατανομή των δαπανών διενέργειας της στατιστικής έρευνας σχετικά με την απασχόληση του πληθυσμού της χώρας (Έρευνα Εργατικού Δυναμικού), έτους 2015. 
Από αυτήν, όπως αναφέρεται στην απόφαση που υπογράφει ο κ. Γεωργίου, προκαλείται δαπάνη ύψους 805.439,97 ευρώ − συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α. όπου προκύψει − η οποία θα βαρύνει τις πιστώσεις του προϋπολογισμού εξόδων της ΕΛΣΤΑΤ οικονομικού έτους 2015. 
Για τη διενέργεια της έρευνας θα απασχοληθούν:
• Μέχρι πενήντα (50) μόνιμοι και με σύμβαση Ι.Δ. υπάλληλοι της ΕΛ.ΣΤΑΤ., με δυνατότητα μετακίνησης εντός έδρας –εκτός γραφείου και εκτός έδρας και κατά τις αργίες, τα Σάββατα και τις Κυριακές, κατόπιν σχετικής απόφασης, για τη
συλλογή των ερωτηματολογίων και κατάρτιση καταλόγων.
Από τους υπαλλήλους της ΕΛ.ΣΤΑΤ. θα συλλεχθούν χίλια (1000) περίπου νέα και τρεις χιλιάδες (3000) περίπου επαναλαμβανόμενα ερωτηματολόγια καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.
Οι ανωτέρω υπάλληλοι θα μετακινηθούν όπου δεν υπάρχει διαθεσιμότητα Ιδιωτών συνεργατών
• Μέχρι οκτακόσιοι (800) ιδιώτες − συνεργάτες, οι οποίοι θα απασχοληθούν στη συλλογή των ερωτηματολογίων.
• Μέχρι είκοσι (20) συνεργάτες − διερμηνείς, για τη συμπλήρωση των ερωτηματολογίων στα νοικοκυριά, στα οποία υπάρχει πρόβλημα γλωσσικής επικοινωνίας 
Στο ΦΕΚ 255 της 20ης Φεβρουαρίου 2015, περιγράφεται η απόφαση για έγκριση, προκήρυξη, ανάθεση και κατανομή δαπανών διενέργειας της στατιστικής Έρευνας Κενών Θέσεων Εργασίας και Δεικτών Κόστους Εργασίας και Απασχόλησης στις Επιχειρήσεις για το έτος 2015.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages