ΕΞΥΠΝΑ ΦΩΤΙΣΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΑ ΣΕ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

ΕΞΥΠΝΑ ΦΩΤΙΣΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΑ ΣΕ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

ΕΞΥΠΝΑ ΦΩΤΙΣΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΑ ΣΕ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

Share This
Συνεχίζονται οι εργασίες στο πλαίσιο του έργου «Εξοικονόμηση ενέργειας στο δημοτικό φωτισμό», στο τμήμα από τη διασταύρωση των οδών Αρτέμιδος και Ευαγγελιστρίας μέχρι τη διασταύρωση της Αρτέμιδος με την οδό Μακεδονίας.Συνολικά, οι παρεμβάσεις στην Αρτέμιδος θα πραγματοποιηθούν από τη διασταύρωση με την Ευαγγελιστρίας μέχρι το παλιό ΚΤΕΛ, ενώ στη Νέα Είσοδο θα γίνουν από τη διασταύρωση προς Διασπορά μέχρι την Αρτέμιδος.
Μέχρι το τέλος αυτής της εβδομάδας, στο τμήμα από τη διασταύρωση των οδών Αρτέμιδος και Ευαγγελιστρίας μέχρι τη διασταύρωση της Αρτέμιδος με την οδό Μακεδονίας, ο εργολάβος αναμένεται να έχει τοποθετήσει τους ιστούς και τα φωτιστικά σώματα και να προβεί σε ηλεκτροδότηση.
ΑΠΟ ΤΡΙΤΗ 24/2/2015, ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΑΠΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ 
ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΗ ΓΡΑΜΜΗ
Από την Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2015, ο εργολάβος θα συνεχίσει τις εργασίες στο τμήμα από τη διασταύρωση Αρτέμιδος και Μακεδονίας μέχρι τη σιδηροδρομική γραμμή. Στο κομμάτι αυτό, εκτιμάται πως θα εργασθεί – καιρού επιτρέποντος – για 10 ημέρες. Συνιστάται η προσοχή των οδηγών, τόσο την ημέρα κατά την εκτέλεση των εργασιών, όσο και τη νύκτα, διότι το τμήμα αυτό δε θα φωτίζεται.
Θα ακολουθήσουν ανάλογες παρεμβάσεις στην Αρτέμιδος προς βορράν, διαδοχικά κατά τμήματα και το έργο θα ολοκληρωθεί με εργασίες στη Νέα Είσοδο. Εκτιμάται πως το έργο θα περαιωθεί μέχρι τέλους Απριλίου, καιρού επιτρέποντος. 
Το έργο έχει προϋπολογισμό μελέτης 279.930 ευρώ με το ΦΠΑ και έχει ενταχθεί στο ΕΣΠΑ. Ανάδοχος έχει αναδειχθεί ο Νικόλαος Πετρόγιαννης, που προσέφερε έκπτωση 42%.
Θα εγκατασταθούν νέοι ιστοί, 108 τον αριθμό, που θα φέρουν νέα φωτιστικά σώματα μεταλλικών αλογονιδίων, ενώ θα τοποθετηθούν και 44 νέα φωτιστικά σώματα σε παλιούς ιστούς. Οι ευρισκόμενοι σε καλή κατάσταση παλιοί ιστοί που θα αποξηλωθούν, θα χρησιμοποιηθούν σε άλλα σημεία του Δήμου. Στο έργο περιλαμβάνονται οι σχετικές εργασίες υποδομής στο έδαφος.
Τα νέα φωτιστικά σώματα θα προσφέρουν καλύτερο φωτισμό, θα παράσχουν εξοικονόμηση ενέργειας κατά 20 % - 30 % και θα έχουν μεγάλο χρόνο ζωή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages