Tι έδειξαν οι τελευταίες δημοσκοπήσεις - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Tι έδειξαν οι τελευταίες δημοσκοπήσεις

Tι έδειξαν οι τελευταίες δημοσκοπήσεις

Share This
Σταθερό προβάδισμα 3,4 ποσοστιαίων μονάδων διατηρεί ο ΣΥΡΙΖΑ δύο ημέρες πριν από τις εκλογές. Σύμφωνα με δημοσκόπηση της Kάπα Research για tovima.gr, η διαφορά του ΣΥΡΙΖΑ από τη ΝΔ παραμένει σταθερή παρά την επικοινωνιακή αντεπίθεση που επιχειρεί η κυβέρνηση, αξιοποιώντας κυρίως τις αντιφάσεις κορυφαίων στελεχών της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Ο ΣΥΡΙΖΑ δείχνει να επωφελείται τελικώς από την πολυδιάσπαση του χώρου της Κεντροαριστεράς, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας φαίνεται να ενισχύει τη δημοτικότητά του.
Από την άλλη πλευρά, ο Αντ. Σαμαράς εξακολουθεί να παραμένει το ισχυρό χαρτί της ΝΔ.
Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, αν σήμερα είχαμε εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ θα ήταν πρώτο κόμμα με 33,5% έναντι 30.1% της ΝΔ. Η διαφορά μεταξύ των δύο κομμάτων ήταν 3,4 ποσοστιαίες μονάδες.
Επειδή η διαφορά αυτή παραμένει σταθερή οι εκλογικοί αναλυτές επισημαίνουν ότι είναι δύσκολο πλέον να ανατραπεί. Ταυτόχρονα ενισχύεται η πεποίθηση στην κοινή γνώμη ότι ο κ. Τσίπρας θα είναι ο νικητής των εκλογών, γεγονός που του διασφαλίζει τη μερίδα του λέοντος και από τη δεξαμενή των αναποφάσιστων.
Στη παράσταση νίκης ο ΣΥΡΙΖΑ λαμβάνει 75,2 % ενώ η Νέα Δημοκρατία 17,6%.
Στην πιθανή κατανομή των εδρών ο ΣΥΡΙΖΑ λαμβάνει 142 έδρες, η Νέα Δηκοκρατία 88, η Χρυσή Αυγή 17, το ΠΑΣΟΚ 14, το Ποτάμι 15, το ΚΚΕ 13, οι ΑΝΕΛ και το Κίνημα Σοσιαλιστών-Δημοκρατών 8
Διαφορά του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ, 2,8 ποσοστιαίων μονάδων, εμφανίζει έρευνα του καθηγητή του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών Επαμεινώνδα Πανά, η οποία δημοσιοποιήθηκε στον τηλεοπτικό σταθμό «Ε». Στο ερώτημα, ποιο κόμμα θα ψηφίζατε, το 32,1% του δείγματος απάντησε ΣΥΡΙΖΑ και το 29,3% απάντησε ΝΔ. Ακολουθούν: ΧΑ 5,8%, ΠΑΣΟΚ 5,7%, Ποτάμι 5,5%, ΚΚΕ 4,7%, ΑΝΕΛ 4,1%, Κίνημα 2,8%, ΛΑΟΣ 1,3%, ΑΝΤΑΡΣΥΑ 0,8%, Πράσινοι/ΔΗΜΑΡ 0,6%, άλλο κόμμα 1,8%, λευκό/άκυρο 1,0%, αναποφάσιστοι δήλωσαν το 3,8% ενώ δεν απάντησε το 0,6%.
Από την προηγούμενη δημοσκόπηση του κ. Πανά, ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζει αύξηση 1,2% (είχε 30,9%) και η ΝΔ 2,9% (είχε 26,4%).
Σύμφωνα με την ταυτότητά της, η έρευνα έγινε πανελλαδικά σε δείγμα 5.593 ατόμων, το διάστημα 17 έως 22 Ιανουαρίου 2015.

GPO: Στις 6,7 μονάδες το προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ

Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ στις 6,7 ποσοστιαίες μονάδες καταγράφουν την τελευταία ημέρα της προεκλογικής εκστρατείας τα συνολικά αποτελέσματα της δημοσκόπηση της εταιρείας GPO για το Mega.
Τρίτο κόμμα εμφανίζεται, έστω και οριακά, η Χρυσή Αυγή, με το Ποτάμι και το ΠΑΣΟΚ να ακολουθούν σε απόσταση αναπνοής. Στη Βουλή μπαίνουν επτά κόμματα, με το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών να παραμένει οριακά εκτός.
Αναλυτικά, στην πρόθεση ψήφου, η εικόνα της δύναμης των κομμάτων έχει ως εξής:
ΣΥΡΙΖΑ 33,4%, ΝΔ 26,7%, Χρυσή Αυγή 5,1%, Ποτάμι 5%, ΠΑΣΟΚ 5%, ΚΚΕ 4,9%, ΑΝΕΛ 3,5%, Κίνημα 2,9%, ΛΑΟΣ 1,4%, Άλλο 2,4%

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages