Ζευγάρι σώζει το σπίτι του, αλλά και την υπόλοιπη περιουσία του - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Ζευγάρι σώζει το σπίτι του, αλλά και την υπόλοιπη περιουσία του

Ζευγάρι σώζει το σπίτι του, αλλά και την υπόλοιπη περιουσία του

Share This
Σημαντική ρύθμιση χρεών σε ζευγάρι αποφάσισε το Ειρηνοδικείο Καλαμάτας, εξαιρώντας από την εκποίηση και την κύρια κατοικία τους, αλλά και τα υπόλοιπα περιουσιακά τους στοιχεία.
Με τη ρύθμιση ο σύζυγος θα απαλλαγεί από χρέος άνω των 80.000 ευρώ, ενώ η γυναίκα από οφειλή περίπου 49.000 ευρώ.
 
Ο σύζυγος
Στην απόφαση που αφορά στο σύζυγο επισημαίνεται ότι εργαζόταν ως εργολάβος οικοδομών, αλλά λόγω προβλήματος υγείας αναγκάσθηκε να συνταξιοδοτηθεί πρόωρα. Αυτή τη στιγμή λαμβάνει σύνταξη ύψους 575 ευρώ, ενώ όταν εργαζόταν το μηνιαίο του εισόδημα ξεπερνούσε τα 2.500 ευρώ.
Ως περιουσιακό στοιχείο διαθέτει το 50% μιας μονοκατοικίας 40 τ.μ. σε οικόπεδο 150 τ.μ., με την αξία του μεριδίου του να υπολογίζεται στα 15.000 ευρώ. Επίσης, διαθέτει δύο αγροτεμάχια, συνολικού εμβαδού 10 στρεμμάτων και εμπορικής αξίας 6.000 ευρώ και ένα αυτοκίνητο για τις μετακινήσεις της οικογένειάς του αξίας 2.000 ευρώ.
Το δικαστήριο αποφαίνεται ότι το 50% του σπιτιού, αλλά και τα αγροτεμάχια που βρίσκονται σε σημείο χωρίς δρόμο και δίκτυα κοινής ωφελείας, δε θα προκαλέσουν αγοραστικό ενδιαφέρον.
Η συνολική οφειλή του στις τράπεζες είναι 87.244,67 ευρώ, εκ των οποίων 62.422,56 ευρώ αφορούν στεγαστικό δάνειο, για το οποίο υπάρχει υποθήκη σπιτιού που ανήκει στη σύζυγό του και χρησιμοποιούν ως κύρια κατοικία. Η δαπάνη διαβίωσης της οικογένειας υπολογίσθηκε στο ποσό των 1.000 ευρώ.
Το δικαστήριο όρισε να καταβάλλει ο σύζυγος για τα επόμενα 4 χρόνια 100 ευρώ και μετά την ολοκλήρωση της ρύθμισης να απαλλαγει από το υπόλοιπο ποσό. Συνολικά, δηλαδή, θα πληρώσει 4.800 ευρώ από την οφειλή των 87.244,67 ευρώ. Θάρρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages