ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟΣ ΚΗΠΟΣ ΜΕ ΚΟΜΠΟΣΤ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟΣ ΚΗΠΟΣ ΜΕ ΚΟΜΠΟΣΤ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ

ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟΣ ΚΗΠΟΣ ΜΕ ΚΟΜΠΟΣΤ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ

Share This
Επιτυχημένη είναι η χρήση compost που προέρχεται από την επεξεργασία των απορριμμάτων, η οποία διενεργείται υπό την εποπτεία του Πανεπιστημίου Αιγαίου στη Μαραθόλακκα, μαζί με χώμα, σε κηπάριο του Δήμου Καλαμάτας. Η ανάμειξη στο εδαφικό υπόστρωμα έγινε σε αναλογία ένα μέρος compostπρος τρία μέρη χώματος, ώστε να επιτευχθεί ο εμπλουτισμός του εδάφους σε οργανική ουσία.Ο συγκεκριμένος χώρος, που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Αθηνών και Ι. Ψαρρέα (νότιος περιφερειακός στην περιοχή Αγίας Τριάδος), διαμορφώθηκε από το Δήμο Καλαμάτας (οριοθέτηση, κράσπεδα, πεζοδρόμια, διαμόρφωση εδάφους) και η φύτευσή του έχει σκοπό να δείξει στο κοινό τις καλές ιδιότητες αυτού του βελτιωτικού εδάφους, ώστε να πεισθούν οι πολίτες να το χρησιμοποιούν.

Στο κηπάριο αυτό, πραγματοποιήθηκε από τη Διεύθυνση Γεωτεχνικών του Δήμου Καλαμάτας περιποίηση του πρασίνου, καθώς και φυτεύσεις. Από πλευράς δένδρων φυτεύθηκαν μουριές άκαρπες και γαζίες. Επίσης, εγκαταστάθηκαν δενδρολίβανα και λεβάντες και από πλευράς ανθοφόρων, γκάουρες.

Η χρήση του compost ως εδαφοβελτιωτικού θα επεκταθεί στα πάρκα, τις νησίδες και τα κηπάρια της πόλης. Η επέκταση χρήσης του, δοκιμαστικά, θα γίνει στα κηπάρια της παρόχθιας ζώνης του Νέδοντα.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages