ΤΟ ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟΥ LIVE - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

ΤΟ ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟΥ LIVE

ΤΟ ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟΥ LIVE

Share This
Τα αποτελέσματα των χθεσινών συναντήσεων της 8ης αγωνιστικής της Α’ τοπικής, της 6ης αγωνιστικής της Α1 κατηγορίας αλλά και της 6ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Β’, είχαν ως εξής:
 
Α’ ΤΟΠΙΚΗ
Αρφαρά – Κυπαρισσία           0-4
Ασπρόχωμα – Μεσσηνιακός  0-2
Πύλος – Κορώνη        1-1
 
Α1 ΤΟΠΙΚΗ
Χώρα – Θουρία          0-0
Ομόνοια – Άμφεια      4-2
Κεραυνός Κ. – Ηρακλής Κ. 1-1   
 
Β’ ΤΟΠΙΚΗ
ΑΟ Πατίστα – Καλό Νερό     1-6
Κοπανάκι – Αστέρας Μ.         0-0
Θύελλα Μερ. – Αναγέννηση Π.         1-1
Ανάληψη – Πανιώνιος            4-1
Θύελλα Χαρ. – Στενωσιά       3-1


Α΄   ΤΟΠΙΚΗ
Τέσσερις ακόμη συναντήσεις για την 8η αγωνιστική


Ο Πάμισος Μεσσήνης κόντρα στον Απόλλωνα Καλαμάτας 
Ο Πάμισος Μεσσήνης που οδηγεί την κούρσα στο πρωτάθλημα της Α΄ Τοπικής κατηγορίας, φιλοξενεί σήμερα τον Απόλλωνα Καλαμάτας για την 8η αγωνιστική. Ακόμη, η Εράνη Φιλιατρών περιμένει τον ΑΟ Διαβολιτσίου, ο Εθνικός Μελιγαλά αντιμετωπίζει τον Τέλο Άγρα Γαργαλιάνων, ο Ολυμπιακός Καλαμάτας «συγκρούεται» με τον ΑΣ Ανδρούσας, ενώ ο ΑΟ Σπερχογείας κοντράρεται με τον Δωριέα Δωρίου.
 
ΠΑΜΙΣΟΣ Μ. – ΑΠΟΛΛΩΝ Κ.
Χωρίς τον έμπειρο αμυντικό μέσο Χρήστο Μανιάτη (ταλαιπωρείται από τραυματισμό), υποδέχεται τον Απόλλωνα Καλαμάτας ο Πάμισος Μεσσήνης. Το τεχνικό δίδυμο Σπύρος Τσίκινης, Νίκος Γεωργακλής και οι  ποδοσφαιριστές τους θέλουν να διευρύνουν το σερί των νικών, πραγματοποιώντας παράλληλα καλή εμφάνιση.
Με αρκετά προβλήματα θ’ αγωνιστούν  οι «μαυρόασπροι». Συγκεκριμένα, ο προπονητής Γιώργος Γρηγορόπουλος δεν μπορεί να υπολογίζει στα πλάνα του στην παρουσία των Σωτήρη Φουρναράκου, Μάριου Μπιτσάνη και Κώστα Μάλαμα (τραυματίες).
Δύσκολη δε είναι η συμμετοχή των Νικήτα Κουπούζου, Βασίλη Πανταζή (ταλαιπωρούνται από τραυματισμούς). Η Καλαματιανή ομάδα θα προσπαθήσει να κάνει αξιόλογη εμφάνιση και ό,τι βγει.
 
 
ΕΡΑΝΗ Φ. – ΑΟ ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙΟΥ
Νίκη με καλή εμφάνιση θα προσπαθήσει να συνδυάσει κόντρα στον ΑΟ Διαβολιτσίου η Εράνη Φιλιατρών ανεβαίνοντας βαθμολογικά. Ο προπονητής Σταύρος Αντωνόπουλος δεν αντιμετωπίζει ιδιαίτερα προβλήματα (μ’ εξαίρεση το Νίκο Κόλια που βρίσκεται στο στάδιο της αποθεραπείας μετά τον τραυματισμό του).
«Λαβωμένο» θ’ αγωνιστεί και σ’ αυτό τον αγώνα το συγκρότημα του Διαβολιτσίου. Συγκεκριμένα ο τεχνικός Σωτήρης Δημάκης και ο συνεργάτης του Μιχάλης Παυλάκης δε θα έχουν στη διάθεσή του τους  Βασίλη Αλεβίζο, Νίκο Ζερίτη, Γιάννη Μαυροειδάκο, Παναγιώτη Παπατζίκη (για διάφορους λόγους). Αμφίβολη δε είναι η συμμετοχή του Βασίλη Βεργόπουλου (ταλαιπωρήθηκε από τραυματισμό).
Επιστρέφει πάντως ο Μάριος Βουρνάς (απουσίασε από το προηγούμενο ματς με τον Πάμισο Μεσσήνης για προσωπικούς λόγους).
Η ομάδα του Διαβολιτσίου στοχεύει σ’ ένα θετικό αποτέλεσμα για ν’ απομακρυνθεί από την επικίνδυνη ζώνη.
 
ΕΘΝΙΚΟΣ Μ. – Τ. ΑΓΡΑΣ
Μονόδρομος είναι η νίκη για τον Εθνικό Μελιγαλά στη σημερινή εντός έδρας συνάντηση με τον Τέλο  Άγρα Γαργαλιάνων για να βελτιώσει τη θέση του στο βαθμολογικό πίνακα. Ο προπονητής Γιώργος Καλόμαλος, δεν αντιμετωπίζει ιδιαίτερα προβλήματα.
Στο στρατόπεδο τώρα των «ερυθρολεύκων» των Γαργαλιάνων ο τεχνικός Αντώνης Μαυρέας έχει  όλους τους ποδοσφαιριστές του «ετοιμοπόλεμους». Η τριφυλιακή ομάδα θέλει βαθμό ή βαθμούς για ν’ απομακρυνθεί από την επικίνδυνη ζώνη.
 
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Κ. – ΑΣ ΑΝΔΡΟΥΣΑΣ
Επιστροφή στις επιτυχίες (έπειτα από αρκετές αγωνιστικές) θέλει κόντρα στον ΑΣ Ανδρούσας ο Ολυμπιακός Καλαμάτας, ανεβαίνοντας βαθμολογικά. Ο τεχνικός Γιώργος Πολυμενέας και ο συνεργάτης του Κώστας Δημόπουλος δε θα έχουν στη διάθεσή τους τους Χρήστο Αριτζή, Μάριο Μαρούδα (τραυματίας).
Επιστρέφουν οι Βασίλης Τζίφας και Γιώργος Φιλόπουλος (απουσίασαν από τον προηγούμενο αγώνα με τον Δωριέα Δωρίου).
Χωρίς τους Δημήτρη Κοντόπουλο, Μιχάλη Καντζιλιέρη (τραυματίες) θ’ αγωνιστεί η ομάδα της Ανδρούσας. O προπονητής Κώστας Καρλαύτης και ο συνεργάτης του Σπύρος Δημητρακόπουλος μπορούν να υπολογίζουν στα πλάνα τους στην παρουσία και του Γιώργου Κάλλα (εξασφάλισε άδεια από τη μονάδα του).
Ο ΑΣ Ανδρούσας θέλει να συνεχίσει τις αξιόλογες εμφανίσεις και τα θετικά αποτελέσματα.
 
ΑΟ ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑΣ – ΔΩΡΙΟ
Επιστροφή στις νίκες (έπειτα από τρεις ισοπαλίες και δύο ήττες) θέλει στον σημερινό εντός έδρας αγώνα με τον φορμαρισμένο Δωριέα Δωρίου ο ΑΟ Σπερχογείας, παραμένοντας έτσι στην πρώτη εξάδα της κατάταξης. Ο προπονητής Τάσος Χατζηαγγελής προβληματίζεται για τη συμμετοχή του Γιώργου Δωδέκατου (ταλαιπωρήθηκε από τραυματισμό). Υπολογίζεται πάντως κανονικά  ο Χαρίλης Μουλαβασίλης  (έχασε το προηγούμενο ματς με τον Τσικλητήρα Πύλου λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων).
Στο στρατόπεδο τώρα της ομάδας του Δωρίου, ο τεχνικός Γιάννης Αντωνόπουλος και οι ποδοσφαιριστές του γνωρίζουν ότι έχουν δύσκολο έργο. Θα επιχειρήσουν να προσθέσουν μία ακόμη επιτυχία στο ενεργητικό τους, ώστε να διατηρηθούν στη δεύτερη θέση της κατάταξης.
Νοκ άουτ είναι οι Ντίνος Βασιλόπουλος, Άγγελος Κουλουράς (τραυματίες).
Επιστρέφει πάντως ο Στέλιος Σωτηρόπουλος (απουσίασε από την προηγούμενη συνάντηση με τον Ολυμπιακό Καλαμάτας λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων).

Αναλυτικά τα σημερινά ματς με τους διαιτητές που τα «σφυρίζουν» έχουν ως εξής:
Ώρα – 3.00 μ.μ.
Δημοτικό Γήπεδο Μεσσήνης
Πάμισος – Απόλλων Καλαμάτας: Αλεξέας, Καρβούνης, Σερεμέτης
Γήπεδο Φιλιατρών
Εράνη Φιλιατρών – ΑΟ Διαβολιτσίου: Λάμιας, Τσοπανάκης, Βρυώνης
Γήπεδο Μελιγαλά
Εθνικός Μελιγαλά – Τέλος Άγρας: Ψηλοπαναγιώτης, Γιαννέτσος, Τσίρμπας
Δημοτικό Γήπεδο «Γ. Λουκαρέας
Ολυμπιακός Καλαμάτας – Ανδρούσα: Πλακογιάννης, Σκόρδος, Τσαούση
Δημοτικό Γήπεδο Σπερχογείας «Π. Γεωργανάς»
Σπερχογεία – Δώριο: Γιαννόπουλος, Κυριακόπουλος, Αθανασοπούλου
 
A1 KATHΓΟΡΙΑ
Ντέρμπι ΑΟ Μεθώνης – ΑΟ Φαραί
Ντέρμπι ΑΟ Μεθώνης- ΑΟ Φαραί, περιλαμβάνει το σημερινό πρόγραμμα της 6ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α1 Τοπικής κατηγορίας.
Ακόμη, ο Νέος Άρις «κοντράρεται» με τον Χανδριναϊκό, ενώ ο Απόλλων Πεταλιδίου φιλοξενεί τον Αίαντα Καλαμάτας.

Αναλυτικά τα σημερινά ματς με τους διαιτητές που τα «σφυρίζουν» έχουν ως εξής…
Ώρα – 3.00 μ.μ.
Γήπεδο Άριος
Νέος Άρις – Χανδριναϊκός: Ζαρακοβίτης, Π. Ηλιόπουλος, Τσουκάλη
Γήπεδο Μεθώνης
ΑΟ Μεθώνης – ΑΟ Φαραί: Μπλάνας, Καστανάς, Καλογερόπουλος
Γήπεδο Πεταλιδίου
Απόλλων Πεταλιδίου – Αίαντας Καλαμάτας: Νίκας, Ταβουλαρέας, Μπασιλάρης
 
 B΄  ΤΟΠΙΚΗ
Επτά ματς για την 6η αγωνιστική
 
Επτά ματς διεξάγονται σήμερα και αύριο για την 6η αγωνιστική του πρωταθλήμαοτς της Β΄ Τοπικής κατηγορίας.
Στον 1ο όμιλο, ο πρωτοπόρος Ατρόμητος Πλατέος υποδέχεται την ΑΕ Αιθαίας, η ΑΕΚ Καλαμάτας αντιμετωπίζει τον Αστέρα Βαλύρας, ενώ ο Ηρακλής Κυπαρισσίας «κοντράρεται» με τα Πράσινα Πουλιά.
Στον 2ο όμιλο η Δόξα Καλαμάτας περιμένει την Καλλιθέα, η ΑΕ Μάνης «συγκρούεται» με τον ΠΑΟΚ, ο Παπαφλέσσας Βλαχόπουλου αντιμετωπίζει την ΑΕ Αβίας, ενώ ο Παναθηναϊκός Καλαμάτας φιλοξενεί αύριο την Ακαδημία Παμίσου Μεσσήνης.

Αναλυτικά τα ματς της 6ης αγωνιστικής της Β΄ Τοπικής με τους διαιτητές και τους βοηθούς που τα «σφυρίζουν» έχουν ως εξής…
Σήμερα – 12.30 μ.μ.
Δημοτικό Γήπεδο «Γ. Λουκαρέας»
ΑΕΚ Καλαμάτας – Αστέρας Βαλύρας: Σκόρδος, Αντωνόπουλος, Σακκάς
3.00 μ.μ.
Γήπεδο Πλατέος
Ατρόμητος Πλατέος – ΑΕ Αιθαίας
Γήπεδο Κυπαρισσίας
Ηρακλής Κυπαρισσίας – Πράσινα Πουλιά: Γκούμας, Σταυρόπουλος, Γαλακούτης
Γήπεδο Πλάτσας
ΑΕ Μάνης – ΠΑΟΚ: Γεωργαντάς, Μιχαλόπουλος, Ζέρβα
Δημοτικό Γήπεδο «Π. Μπαχράμης»
Δόξα Καλαμάτας - ΠΑΟ Καλλιθέας: Τουρλομούσης, Τσέλο, Κυριόπουλος
Γήπεδο Βλαχόπουλου
ΑΠΣ Δήμου Παπαφλέσσα – ΑΕ Αβίας: Κουτσαναστάσης, Παλλαδινός, Αγγελακάκης
 
Δευτέρα 3 Νοεμβρίου – 3.00 μ.μ.
Δημοτικό Γήπεδο «Γ. Λουκαρέας
Παναθηναϊκός Καλαμάτας – Ακαδημία Πάμισος Μεσσήνης: Τουρλομούσης, Γκούμας, Τσουλάκος
 
 Γ΄  ΤΟΠΙΚΗ
Aγωνιστική δράση στον 3ο όμιλο

Αρχίζει σήμερα το πρωτάθλημα της Γ΄ Τοπικής κατηγορίας και αγωνιστική δράση υπάρχει μόνο στον 3ο όμιλο. Συγκεκριμένα, ο Θησέας Καλαμάτας αντιμετωπίζει τον ΑΟ Νέδουσα Αλαγονίας, ο ΑΟ Φυτειάς «κοντράρεται» με τον Δαναό, ενώ ο Ερμής Καλαμάτας «συγκρούεται» με τον ΑΠΣ Άρις Καλαμάτας. Ρεπό έχει ο ΑΣ Φυτειάς.

Αναλυτικά τα ματς της 1ης αγωνιστικής με τους διαιτητές που τα «σφυρίζουν» έχουν ως εξής:
Ώρα – 10.00 π.μ.
Δημοτικό Γήπεδο «Γ. Λουκαρέας»
Θησέας Καλαμάτας – Νέδουσα Αλαγονίας: Σερεμέτης, Παυλοπούλου, Ζέρβα
11.00 π.μ.
Δημοτικό Γήπεδο «Π. Μπαχράμης»
ΑΟ Φυτειάς Καλαμάτας – ΑΣ Δαναός: Καρβούνης, Ταβουλαρέας, Τάγαρης
6.00 μ.μ.
Δημοτικό Γήπεδο «Π. Μπαχράμης»
Ερμής Καλαμάτας -  ΑΠΣ Άρις: Αντωνόπουλος, Αναγνωστόπουλος, Μπότη


Ο ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ 1-1 ΜΕ ΤΟΝ ΗΡΑΚΛΗ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
«Χ» το τοπικό ντέρμπι
 
Χωρίς νικητή έληξε το τοπικό ντέρμπι μεταξύ του Κεραυνού Καλαμάτας και του Ηρακλή Καλαμάτας, που διεξήχθη χθες βράδυ στο «Π. Μπαχράμης» και ήταν για την 6η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Α1’ κατηγορίας, καθώς οι προσπάθειες των ποδοσφαιριστών των δύο ομάδων σφραγίστηκαν με ισοπαλία 1-1.
Το ματς ήταν δυνατό, με αρκετές φάσεις μπροστά στις δύο εστίες. Στο σκορ προηγήθηκαν οι «κυανόλευκοι» με γκολ του Γιάννη Κωνσταντινίδη (17’ με σουτ), ενώ ο Κεραυνός Καλαμάτας ισοφάρισε σε 1-1 με γκολ του Χρήστου Νιάρχου (62’ με σουτ).
Χωρίς προβλήματα ήταν η διαιτησία του Γιώργου Μπλάνα, που είχε βοηθούς τους Παναγιώτη Σερεμέτη και Σταύρο Λάμια.
ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ (Τάσος Χαρίτος): Κουκούτσης, Παπαδόπουλος, Λικάι, Μωραγιάννης (27’ Γιαμαρέλος), Καναλουπίτης, Μπεσσής, Κοζοκάρου, Κουρκουτάς (67’ Μυστριώτης), Τοντέρικα, Τριαντόπουλος (72’ Τσορώνης), Νιάρχος
ΗΡΑΚΛΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ (Νίκος Μουλατσιώτης): Μητσέας, Κωνσταντόπουλος, Τζ. Παπαδέας, Λόγγρος, Κατσαρός, Βλαχάκης, Παπακωνσταντίνου (55’ Μάρης), Γ. Παπαδέας, Σπαντιδέας, Γκελγκέρια, Κωνσταντινίδης
Το τοπικό ντέρμπι παρακολούθησαν περισσότεροι από 150 φίλαθλοι ενώ στο Δημοτικό Γήπεδο «Π. Μπαχράμης», βρέθηκαν αρκετοί σκάουτερς.


ΣΤΟ ΜΑΤΣ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΝΘΟΥΡΙΑΚΟ
Λευκή ισοπαλία στη Χώρα

Ισόπαλο χωρίς γκολ έληξε το ματς μεταξύ του Παπαφλέσσα Χώρας και του φιλόδοξου Πανθουριακού, που διεξήχθη χθες στο Δημοτικό Γήπεδο Χώρας. Ο αγώνας ήταν δυνατός με αρκετές φάσεις μπροστά στις δύο εστίες, αλλά το σφύριγμα της λήξης βρήκε τις δύο ομάδες να παίρνουν από ένα βαθμό. Τον Παπαφλέσσας Χώρας κοουτσάρισε ο Γιώργος Μαρκόπουλος (ήταν συνεργάτης του τεχνικού Μιχάλη Φασουλή).
Τη συνάντηση σφύριξε ο Δημήτρης Πλακογιάννης, ενώ βοηθοί ήταν οι Αντώνης Καλογερόπουλος και Γιάννης Γιαννέτσος.
ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑΣ  ΧΩΡΑΣ (Γιώργος Μαρκόπουλος): Κυριακόπουλος, Κανελλόπουλος (29΄ Αρβανίτης), Αϊβαλής, Πλάγος, Παναγιωτόπουλος, Μαθιός, Δημόπουλος, Χότζα, Καγιάς (56΄ Τσόπελας), Μπάρκας, Τσέρτος.
ΠΑΝΘΟΥΡΙΑΚΟΣ (Γιώργος Αργυρόπουλος): Νιάρχος, Γεωργαντάς, Βιδάκης, Φέστας, Σεφεράσι, Δασκαλάκης, Παπαδημητρίου (64΄ Ζάρκος), Αναστασόπουλος, Κωνσταντόπουλος (76΄ Βασιλόπουλος), Γ. Μουλιάτος, Χαρμπίλας (46΄ Ν. Μουλιάτος).
Παρατηρητής αγώνα ήταν ο Δημήτρης Διακουμόπουλος, ενώ γιατρός ο Ζαχαρίας Στάμος.


Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΝΑΛΗΨΗΣ 4-1 ΤΟΝ ΠΑΝΙΩΝΙΟ
Ζευγάρωσε τις νίκες… 

«Ζευγάρωσε» τις νίκες (προηγήθηκε εκείνη κόντρα στην Ακαδημία Παμίσου Μεσσήνης) ο Ολυμπιακός Ανάληψης, καθώς επικράτησε με το εντυπωσιακό 4-1 του  Πανιωνίου χθες στο Δημοτικό Στάδιο Μεσσήνης, βελτιώνοντας έτσι τη θέση του στην κατάταξη του 2ου ομίλου της Β΄ Τοπικής.
Από την άλλη πλευρά η Καλαματιανή ομάδα γνώρισε τη δεύτερη ήττα, παραμένοντας χαμηλά στην κατάταξη.
Τα γκολ των «ερυθρολεύκων» της Ανάληψης πέτυχαν οι Θεόδωρος Αβιζιώτης (8΄ και 73΄ με κεφαλιά και σουτ αντίστοιχα), Σταύρος Ξυνός (24΄ με σουτ) και Κώστας Παναγιωτόπουλος (88΄ με σουτ), ενώ για τον Πανιώνιο σκόραρε ο φορμαρισμένος Γιώργος Χουλιάρας (43΄ με σουτ).
Διαιτητής ήταν ο Ηλίας Νικολόπουλος, ενώ βοηθοί οι Κώστας Αδαμόπουλος και Στέφανος Παλλαδινός.
Αποβλήθηκαν στο 73΄ (μ’ απευθείας κόκκινη κάρτα) οι Παναγιώτης Λιανός (Ολυμπιακός Ανάληψης) και Γιάννης Ραπτέας (Πανιώνιος)
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΝΑΛΗΨΗΣ (Κώστας Παλαμάρας): Καραμπάτος, Αναζίκος, Αντ. Λαμπρόπουλος, Καννάς, Σμυρλής, Μ. Παναγιωτόπουλος, Μιχαλόπουλος, Ξυνός (81΄ Σχοινοχωρίτης), Αβιζιώτης, Κ. Παναγιωτόπουλος, Σκουφάκης (46΄ Λιανός).
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Γιώργος Χουλιάρας): Αργυράκης, Στυλιανόπουλος, Νίκας, Ηλιόπουλος, Γκέγκας, Ραπτέας, Κώστας, Βοσνάκης (87΄ Παναγιωτόπουλος), Λουμάκης, Καλόμαλος, Χουλιάρας.

  • Το ματς ξεκίνησε με 20 λεπτά καθυστέρηση, άγνωστο για πιο λόγο.

ΤΣΙΚΛΗΤΗΡΑΣ ΠΥΛΟΥ-ΑΚΡΙΤΑΣ ΚΟΡΩΝΗΣ 1-1
Έξαλλοι με τη διαιτησία οι μεν, πολύτιμο «x» οι δε…
 
Η Πύλος ήταν το φαβορί στη χθεσινή αναμέτρηση με την Κορώνη, που είχε το χαρακτήρα του τοπικού ντέρμπι, αλλά οι φιλοξενούμενοι κατόρθωσαν να φύγουν με το βαθμό της ισοπαλίας στις αποσκευές τους. Οι άνθρωποι του Τσικλητήρα έχουν πάντως πολλά παράπονα από τη διαιτησία του κ. Γκούμα (Παναγιωτόπουλος-Γεωργαντάς), κατηγορώντας τον στη διαμόρφωση του 1-1, και κυρίως για το ίδιο το γκολ του Ακρίτα, καθώς υποστηρίζουν ότι η μπάλα δεν πέρασε ποτέ τη γραμμή.
Αγωνιστικά ήταν ένα μέτριο παιχνίδι, με λίγες ευκαιρίες, με τους γηπεδούχους να μην μπορούν να βρουν εύκολα διόδους προς την αντίπαλη περιοχή, έχοντας όμως ήδη ανοίξει το σκορ από το 35’ με διαγώνιο ψηλοκρεμαστό πλασέ του Μαρή. Στο 40’ διακόπηκε για επιθετικό φάουλ μια επίθεση με τον Κάνιστρα να βγαίνει τετ α τετ -μια από τις βασικές φάσεις που αμφισβήτησαν οι Πυλιώτες.
Περίπου με τη συμπλήρωση μιας ώρας παιχνιδιού οι Κορωναίο πανηγύρισαν έξαλλα την ισοφάριση: ο Τσάνι έβγαλε μια σέντρα και ο Ι. Κουτσουμπός έπιασε την πρώτη κεφαλιά που απέκρουσε ο Μίντζηρας. Στην επαναφορά ο ίδιος παίκτης απείλησε πάλι με το κεφάλι, με τον γκολκήπερ του Τσικλητήρα να διώχνει σε κόρνερ, αλλά το διαιτητή Νίκο Γκούμα να κατακυρώνει γκολ, κρίνοντας ότι η μπάλα είχε περάσει ήδη τη γραμμή του τέρματος. Η φάση αυτή ξεσήκωσε θύελλα διαμαρτυριών, ενώ το ίδιο συνέβη στο 70’ όταν ο Γιάννης Κουτσουμπός βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση για να σκοράρει, με τους γηπεδούχους να ζητούν όμως οφ σάιντ που είχε υποδείξει μάλιστα με τη σημαία ο βοηθός. Οι έντονες διαμαρτυρίες σε αυτό το σημείο οδήγησαν στην αποβολή του προπονητή της Πύλου, Μιχάλη Ζάγκου, με τους Πυλιώτες να …πολιορκούν το διαιτητικό τρίο και μετά το τέλος του ματς, με το φύλλο αγώνος να καίει μάλιστα τον έμπειρο τεχνικό.
ΤΣΙΚΛΗΤΗΡΑΣ ΠΥΛΟΥ: Μίντζηρας, Παπαγεωργίου, Κουτίβας, Αντωνόπουλος, Μαραβέλας (60’ Καλδής), Σεφεράσι, Χίσα (80’ Λυμπερόπουλος), Διακουμής, Μαρής, Ν. Εμμανουήλ, Κάνιστρας.
ΑΚΡΙΤΑΣ ΚΟΡΩΝΗΣ: Σπυρόπουλος, Μπόγιο, Χ. Καπινιάρης, Πιχιγιόνι, Κουτσολίας, Αντ. Καπινιάρης, Τσάνι (90’+2’ Λαμπρόπουλος), Φλέσσας, Μουτζούρης, Μάραντος (70’ Δ. Κουτσουμπός), Ι. Κουτσουμπός (65’ Π. Κυριόπουλος).


Ο ΠΑΟ ΚΑΛΟΥ ΝΕΡΟΥ 6-1 ΤΟΝ ΑΟ ΠΑΤΙΣΤΑ ΣΤΟ «Π. ΜΠΑΧΡΑΜΗΣ»
«Καθάρισε» στο α΄ ημίχρονο ο ΠΑΟ Καλού Νερού, όπου προηγήθηκε με 5-0, πέτυχε εντυπωσιακή νίκη 6-1 επί του ΑΟ Πατίστα χθες στο Δημοτικό Γήπεδο «Π.Μπαχράμης», ανεβαίνοντας σημαντικά στο βαθμολογικό πίνακα του 1ου ομίλου της Β΄ Τοπικής.
Τα γκολ της τριφυλιακής ομάδας σημείωσαν οι Αθανάσιος Βλάμης (11΄ και 89΄), Δημήτρης Λαχανάς (25΄), Γκουνταβάς (27΄), Ένρικ Τσάκαλι (36΄και 39΄).
Για τον ΑΟ Πατίστα σκόραρε ο Ηλίας Κοτταρίδης (85΄).
Στο β΄ ημίχρονο τραυματίστηκε ο νεαρός ποδοσφαιριστής του ΑΟ Πατίστα Γιάννης Βασιλειάδης (υπέστη εξάρθρωση αγκώνα) και αποχώρησε.
Διαιτητής ήταν ο Χρήστος Κυριακόπουλος, που είχε βοηθούς τις Σταματία Τσαούση και Ανδριανή Τσέλο.
ΑΟ ΠΑΤΙΣΤΑ (Θανάσης Αντωνόπουλος): Κ. Κακαλέτρης, Καρδάσης, Χριστόπουλος, Αντωνόπουλος, Φιλόπουλος, Αθανασόπουλος, Κοτταρίδης, Παναγιωτέας (44΄ Βασιλειάδης), Κάππος, Παπαδέας, Μποντιώτης.
ΠΑΟ Καλού Νερού (Γιώργος Μητρόπουλος): Μαντζούνης, Λαμπρόπουλος, Γ. Βλάμης, Κανελλόπουλος, Γαλάνης (68΄ Κρητικός), Γεωργόπουλος (55΄ Μαρίνης), Αθ. Βλάμης, Βέβες (58΄ Αλεξόπουλος), Γκουνταβάς, Τσάκαλι, Λαχανάς.

H OMONOIA 4-2 TON ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑ ΑΜΦΕΙΑΣ ΣΤΟ «Γ. ΛΟΥΚΑΡΕΑΣ»
Τέταρτη νίκη με εντυπωσιακή ανατροπή
 
Την τέταρτη νίκη της στο πρωτάθλημα της Α1 Τοπικής κατηγορίας, πέτυχε η Ομόνοια, επικρατώντας με 4-2 του Παπαφλέσσα Άμφειας σε ματς που διεξήχθη χθες το απόγευμα στο Δημοτικό Γήπεδο «Γ. Λουκαρέας». Η εν λόγω συνάντηση ήταν μια από τις πιο συναρπαστικές που έχουν διεξαχθεί στις πρώτες αγωνιστικές της νεοσύστατης Α1 κατηγορίας. Ο αγώνας εκτός από τα έξι γκολ, είχε πολλές φάσεις μπροστά στις δύο εστίες και κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον μέχρι το φινάλε.
Ο Παπαφλέσσας Άμφειας κατάφερε να προηγηθεί με 2-0, αλλά η Ομόνοια με αντεπίθεση διαρκείας, έκανε τη μεγάλη ανατροπή, παίρνοντας μια σπουδαία νίκη με 4-2, που την διατήρησε στο γκρουπ των πρωτοπόρων.
Ο Παπαφλέσσας Άμφειας έκανε αξιόλογη εμφάνιση και θεωρούμε πως η βαθμολογική του θέση είναι πλασματική. Το πρώτο ημίχρονο ήταν μέτριο χωρίς σημαντικές φάσεις μπροστά στις δύο εστίες.
Στο β΄ ημίχρονο ο Παπαφλέσσας Άμφειας ξεκίνησε πολύ δυνατά και κατάφερε να προηγηθεί με γκολ του Παναγιώτη Δικαίου. Η ομάδα της Άμφειας πέτυχε και δεύτερο γκολ, με τον Δημήτρη Μπάλα, βάζοντας έτσι τις βάσεις για ένα σπουδαίο διπλό. Η Ομόνοια όμως αντέδρασε και με πρωταγωνιστή τον έμπειρο επιθετικό Παναγιώτη Δρογγίτη (αντικατέστησε στο β΄ ημίχρονο τον Χρήστο Καρδάση) πέτυχε τέσσερα γκολ φθάνοντας σε μια σημαντική νίκη.
Στο 67΄ ο Παντελής Κυριόπουλος με εκτέλεση φάουλ μείωσε σε 1-2, στη συνέχεια ο Παναγιώτης Δρογγίτης κέρδισε πέναλτι, το οποίο μετέτρεψε σε γκολ ο αρχηγός της Ομόνοιας Λάζαρος Ντανταβασίλης, ισοφαρίζοντας σε 2-2. Ο Παναγιώτης Δρογγίτης με δύο ωραία γκολ στο 86΄ και στο 90΄ σημείωσε το τελικό 4-2.
 
ΦΑΣΕΙΣ – ΓΚΟΛ
25΄ο Λάζαρος Ντανταβασίλης φάουλ – πάσα στον Γιάννη Ντόκο που έκανε το γύρισμα, ο Χρήστος Σπάλλας απέκρουσε σωτήρια προ του Νίκου Σπυρόπουλου, και ο πορτιέρο της ομάδας της Άμφειας τραυματίστηκε ελαφρά. Αφού δέχθηκε τις πρώτες βοήθειες από τη γιατρό του αγώνα, συνέχισε κανονικά το ματς.
40΄ ο Γιάννης Ντόκο, ο Νίκος Σπυρόπουλος διαγώνιο σουτ, ο Χρήστος Σπάλλας μπλόκαρε χωρίς πρόβλημα.
42΄ο Χαράλαμπος Κορομηλάς φοβερή ατομική προσπάθεια και γύρισμα στον Παναγιώτη Δικαίο, που έκανε το σουτ, ο Γιάννης Κάππος κόντραρε.
43΄ ο Χρήστος Ντάσης δέχθηκε μαρκάρισμα μέσα στην περιοχή από τον Δημήτρη Πουλόπουλο και βρέθηκε στο έδαφος. Ο πάγκος της Ομόνοιας ζήτησε πέναλτι.
44΄ σε διεκδίκηση Λάζαρου Ντανταβασίλη, Χαράλαμπου Κορομηλά, ο φορ του Παπαφλέσσα Άμφειας βρέθηκε στο έδαφος, με τον διαιτητή Κώστα Ψηλοπαναγιώτη να δείχνει να συνεχιστεί το ματς.
45΄ο Παναγιώτης Δικαίος εκτέλεσε φάουλ, ο Κώστας Βασιλόπουλος απέκρουσε εντυπωσιακά σε κόρνερ.
47΄ο Δημήτρης Μπάλλας σέντρα, ο Παναγιώτης Δικαίος βρέθηκε αφύλαχτος στο δεύτερο δοκάρι και με δυνατό σουτ άνοιξε το σκορ.
Ο σκόρερ έτρεξε στον πάγκο της ομάδας του και αγκάλιασε τον τεχνικό Δημήτρη Αναστασόπουλο, ενώ έσπευσαν κοντά τους όλοι οι ποδοσφαιριστές.
50΄ ο Νίκος Σπυρόπουλος δυνατό σουτ, ο Γρηγόρης Σκιαδόπουλος κόντραρε.
52΄ο Νίκος Σπυρόπουλος ατομική προσπάθεια και δυνατό σουτ, ο Χρήστος Σπάλλας απέκρουσε.
61΄ο Γιώργος Χατζηπαναγιώτης σέντρα, ο Νίκος Σπυρόπουλος κεφαλιά άουτ.
65΄ο Παναγιώτης Σακκάς ωραία μπαλιά στον Δημήτρη Μπάλλα, που έφυγε στον κενό χώρο, απέφυγε ωραία τον Κώστα Βασιλόπουλο, και με πλασέ διαμόρφωσε το 0-2.
Ένα γκολ που πανηγυρίστηκε έξαλλα από τον πάγκο και τους ποδοσφαιριστές του Παπαφλέσσα  Άμφειας.
67΄ ο Παντελής Κυριόπουλος μ’ εκπληκτική εκτέλεση φάουλ μείωσε σε 1-2.
82΄ο Παναγιώτης Δρογγίτης ανατράπηκε στην περιοχή από τον Γιώργο Μαλαπάνη και ο διαιτητής Κώστας Ψηλοπαναγιώτης έδωσε το πέναλτι.
Το εκτέλεσε ο Λάζαρος Ντανταβασίλη και με δυνατό σουτ έστειλε την μπάλα πρώτα στο οριζόντιο δοκάρι και στη συνέχεια στα δίχτυα ισοφαρίζοντας σε 2-2.
86΄ ο Παντελής Κυριόπουλος κάθετη μπαλιά στον Παναγιώτη Δρογγίτη που με πλασέ  έκανε το 3-2. Μια μεγάλη ανατροπή για την Ομόνοια.
90΄ ο Νίκος Σπυρόπουλος ατομική προσπάθεια και γύρισμα στον Παναγιώτη Δρογγίτη που με πλασέ έκανε το τελικό 4-2. Μια επική ανατροπή για την Καλαματιανή ομάδα.
93΄ο Νικήτας Βανικιώτης σέντρα, ο Θεόδωρος Μέντζας έκανε την προβολή, ο Κώστας Βασιλόπουλος απέκρουσε.
Βοηθοί ήταν οι Χαράλαμπος Καστανάς και Ευάγγελος Μπασιλάρης.
ΟΜΟΝΟΙΑ (Σωτήρης Μπουραντώνης, Βασίλης Παναγιωτόπουλος): Βασιλόπουλος, Κ. Κοστρίβας, Πετριτάι, Δ. Κοστρίβας (55΄ Κυριόπουλος), Ντανταβασίλης, Κάππος, Ντόκο, Ασημακόπουλος, Σπυρόπουλος, Γ. Δρογγίτης (46΄ Χατζηπαναγιώτης), Ντάσης (46΄ Π. Δρογγίτης).
ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑΣ ΑΜΦΕΙΑΣ (Δημήτρης Αναστασόπουλος): Σπάλλας, Βανικιώτης, Γ. Μαλαπάνης, Σκιαδόπουλος, Χ. Πουλόπουλος, Μέντζας, Δ. Πουλόπουλος (57΄ Π. Μαλαπάνης), Σακκάς, Κορομηλάς (70΄ Δημητρίου), Μπάλλας, Δικαίος (75΄ Γ. Δωδέκατος).

  • Παρατηρητής αγώνα ήταν ο Αντώνης Κουτρουμπής, ενώ γιατρός η Αφροδίτη Θεοδωρακοπούλου.
  • Στο Δημοτικό Γήπεδο «Γ. Λουκαρέας» διακρίναμε και τον πρόεδρο του Συνδέσμου Διαιτητών Ποδοσφαίρου Μεσσηνίας, Νίκο Κοσσάρη.
  • Το ματς παρακολούθησαν περισσότεροι από 100 φίλαθλοι.
 
Στον αγώνα του τοπικού Διαγόρα με τον Αστέρα Μικρομάνης
Λευκή ισοπαλία στο Κοπανάκι
 
Με την ατυχία τους τα ’χουν στο στρατόπεδο του Αστέρα Μικρομάνης, καθώς στο χθεσινό εκτός έδρας ματς με τον Διαγόρα Κοπανακίου (για την 6η αγωνιστική του 1ου ομίλου της Β΄ Τοπικής), που «σφραγίστηκε από λευκή ισοπαλία, έχασαν πέναλτι και είχαν δοκάρι.
Στο 73΄ το συγκρότημα της Μικρομάνης κέρδισε πέναλτι σ’ ανατροπή του Βαγγέλη Αλεξόπουλου μέσα στην περιοχή, το εκτέλεσε ο Παναγιώτης Μπούρας – Σουλιμάς, ο Θεόδωρος Παπαδόπουλος όμως απέκρουσε στη γωνία του.
Δοκάρι για τη φιλοξενούμενη ομάδα είχε ο Μιχάλης Σκαρπαλέζος στο 80΄ σε δυνατό σουτ.
Το ματς «σφύριξε» ο Νίκος Τουρλομούσης, που είχε βοηθούς το Γιάννη Κουτσαναστάση και την Αναστασία Τσουκάλη.
ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΚΟΠΑΝΑΚΙΟΥ (Μιχάλης Νικητόπουλος): Θ. Παπαδόπουλος, Καψιάνης, Γ. Παπαδόπουλος, Νικολακόπουλος, Κυριακόπουλος, Καμπούκος, Μαδούρος, Σκλάβος (84΄ Χαραλαμπόπουλος), Θεοχαράκης, Βασιλόπουλος (90΄ Αργυρόπουλος), Λαμπρόπουλος.
ΑΣΤΕΡΑΣ ΜΙΚΡΟΜΑΝΗΣ (Μιχάλης Σκαρπαλέζος): Κουρεντζής, Αθ. Καρδάσης (71΄ Λυμπερόπουλος), Μαυροειδής, Βράχας, Μπούρας – Σουλιμάς, Γυφτοχρήστος, Κωνσταντακόπουλος, Χασάπης (80΄ Πλιάτσικας), Μαρούφας, Σκαρπαλέζος, Αλεξόπουλος.
 
H ΘΥΕΛΛΑ ΧΑΡΑΚΟΠΙΟΥ 3-1 ΤΟΝ ΑΟ ΣΤΕΝΩΣΙΑΣ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΜΕΘΩΝΗΣ 
Δίκαιη νίκη στο ντέρμπι κορυφής του 2ου ομίλου 

Μία ακόμη νίκη πρόσθεσε στο ενεργητικό της η Θύελλα Χαρακοπιού, καθώς επικράτησε με 3-1 του ΑΟ Στενωσιάς στο ντέρμπι της 6ης αγωνιστικής του 2ου ομίλου του πρωταθλήματος της Β΄ Τοπικής κατηγορίας, που διεξήχθη χθες στο Δημοτικό Γήπεδο Μεθώνης και διατηρήθηκε μόνη της στο ρετιρέ.
Τα γκολ της Θύελλας Χαρακοπιού (ήταν πανέμορφα) σημείωσαν οι Παναγιώτης Αδάμ Βασιλογιαννακόπουλος (35΄ και 43΄), ο νεαρός Γιάννης Κυριακάκης  (88΄), ενώ για το συγκρότημα της Στενωσιάς σκόραρε ο Αθανάσιος Σταματελόπουλος (62΄).
Διαιτητής ήταν ο Μάριος Καρβούνης, ενώ βοηθοί οι Μάριος Μανιατέας και Θεόδωρος Αγγελακάκης.
ΘΥΕΛΛΑ ΧΑΡΑΚΟΠΙΟΥ (Παντελής Τσιγαρίδης): Σακκάς, Κουφόγιωργας, Μ. Στασινόπουλος, Κ. Στασινόπουλος, Βασιλόπουλος, Σταματόπουλος, Μπόκολος (65΄ Σουλάπης), Παντ. Βασιλογιαννακόπουλος, Γ. Στασινόπουλος, Π. Αδ. Βασιλογιαννακόπουλος (80΄ Κυριακάκης), Γ. Σκόθος.
ΑΟ ΣΤΕΝΩΣΙΑΣ (Δημήτρης Λίτσας), Σπ. Λύσσαρης, Μάραντος, Δ. Λύσσαρης, Φ. Ηλιόπουλος, Ε. Σταματελόπουλος (80΄ Αρ. Καλογερόπουλος), Χρόνης, Αγγελόπουλος, Θ. Καλογερόπουλος (46΄ Καγιαννάς), Αθ.Σταματελόπουλος, Στ. Ηλιόπουλος, Νικολακόπουλος.
 

ΑΟ ΑΣΠΡΟΧΩΜΑΤΟΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ 0-2
Τα έκανε όλα ο Μπεγέτης… 

Τη δεύτερη φετινή του νίκη πέτυχε χθες στο γήπεδο του Ασπροχώματος ο Μεσσηνιακός, κερδίζοντας στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής της Α Τοπικής τον ομώνυμο Αθλητικό Όμιλο με 0-2. Ήταν μια δίκαιη επικράτηση για τους Καλαματιανούς, οι οποίοι ήταν καλύτεροι στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, με τους γηπεδούχους να έχουν την πρώτη ευκαιρία του ματς πριν καλά καλά συμπληρωθεί το 1ο λεπτό και να …ξυπνούν αργά, στο τελευταίο 15λεπτο, οπότε και οι φιλοξενούμενοι είχαν κατεβάσει ταχύτητα.
Πρωταγωνιστής του παιχνιδιού και των πρασίνων ο έμπειρος επιθετικός Βασίλης Μπεγέτης, ο οποίος σημείωσε και τα δύο γκολ της ομάδας του, στο 26’ και στο 3ο λεπτό του β’ μέρους, ενώ αποσόβησε πάνω στη γραμμή, στο 75’ ένα σουτ του Φίλιου που αν απέφερε τη μείωσε του σκορ για το συγκρότημα του Γιώργου Μηλίτση, ίσως άλλαζε τη ροή και οπωσδήποτε το ενδιαφέρον της αναμέτρησης. Φυσικά, η επιτυχία δεν οφείλεται μόνο στον Μπεγέτη, καθώς ο Μεσσηνιακός με τον Έλβιο Μάνα στον πάγκο έχει στις τάξεις του πλειάδα νεαρών ταλαντούχων ποδοσφαιριστών, οι οποίοι βγάζουν σε κάθε ματς δείγματα του ταλέντου και των δυνατοτήτων τους κι αν η προσπάθεια συνεχιστεί κερδισμένοι θα είναι τόσο ο σύλλογος, όσο και οι ίδιοι οι παίκτες.
Διαιτητές: Δημήτρης Νίκας (Ζαρακοβίτης, Ηλιόπουλος)
ΑΟ ΑΣΠΡΟΧΩΜΑΤΟΣ (Γιώργος Μηλίτσης): Καντερές, Γεωργακόπουλος (52’ Γκάλα), Ζαφειρόπουλος, Πολίτης, Παπαγεωργίου, Τσίρμπας, Π. Ηλιόπουλος (33’ Πετσόπουλος), Ξυδιάς, Φίλιος, Δημητρίου, Άτ. Ηλιόπουλος (56’ Κουρούπης).
ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ (Έλβιο Μάνα-Γιώργος Κατσούλης): Σκαλαίος, Σταματελόπουλος (68’ Κουλόπουλος), Κουρέας, Πανταζής, Αρβανίτης (63’ λ. τρ. Γαβράς), Μπεγέτης (78’ Στασινός), Μανωλόπουλος, Κουλουράς, Πουλάκος, Δημόπουλος, Κουκούτσης.
  
Το φιλμ του αγώνα 
1’ σουτ του Ηλιόπουλου από καλή θέση, η μπάλα άουτ
10’ κόρνερ του Μανωλόπουλου, ο Κουλουράς έπιασε το δυνατό σουτ που απέκρουσε όμως στη γωνία του ο Καντερές
26’ από φάουλ του Κουρέα, ο Μπεγέτης έπιασε την κεφαλιά, στέλνοντας τη μπάλα στην απέναντι πλευρά, όπου χτύπησε πρώτα στο κάθετο δοκάρι και στη συνέχεια στα δίχτυα του Ασπροχώματος (0-1)
28’ ο Μανωλόπουλος εκτέλεσε ένα φάουλ που προκάλεσε πολιορκία στα καρέ των γηπεδούχων, με τη μπάλα να καταλήγει στο Δημόπουλο, ο οποίος έπιασε το δυνατ διαγώνιο σουτ που απέκρουσε όμως ο Καντερές
48’ ένα …ανύποπτο σουτ του Μπεγέτη με το «εξωτερικό», έξω από την περιοχή και πλάγια, απέφερε το 0-2 για τον Μεσσηνιακό
59’ ο Μπεγέτης βρέθηκε μόνος απέναντι από τον Καντερέ, αλλά σούταρε άουτ, με τους γηπεδούχους να ζητούν οφ σάιντ και φάουλ, έχοντας πιθανότατα δίκιο και στα δύο…
64’ ωραία κάθετη μπαλιά του Τσίρμπα, ο Φίλιος κοντρόλαρε ωραία κοντά στη μικρή περιοχή, έκανε και το διαγώνιο σουτ που πέρασε ελάχιστα άουτ από τη ρίζα του αριστερού δοκαριού του Σκαλαίου
71’ διαγώνιο σουτ του Κουλόπουλου, έδιωξε σε κόρνερ ο Καντερές
75’ ωραία ατομική προσπάθεια του Γκάλο, πέρασε και τη μπάλα στον Φίλιο, ο οποίος σούταρε ιδανικά, όμως ο Μπεγέτης που είχε πάρει θέση δίπλα στο αριστερό δοκάρι, έδιωξε με τα πόδια πάνω στη γραμμή!
76’ σουτ του Δημητρίου, ο Σκαλαίος μπλόκαρε στην κλειστή του γωνία
87’ μια ακόμη ευκαιρία για το Ασπρόχωμα, με τον γκολκήπερ του Μεσσηνιακού ν’ αποκρούει του σουτ του Γκάλα
88’ ο Σκαλαίος βρέθηκε εκτός θέση στην προσπάθειά του να απομακρύνει μια σέντρα, αλλά ο νεαρός Δημητρίου δεν κατάφερε να το εκμεταλλευτεί, σουτάροντας λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι

 
ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ – ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ 0-4 
Έβγαλε τετράσφαιρο και… συνεχίζει στα ψηλά
 
ΜΕ ΚΟΡΥΦΑΙΟ ΤΟΝ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΟΙ ΤΡΙΦΥΛΙΟΙ ΠΗΡΑΝ ΕΥΚΟΛΑ ΤΟ ΔΙΠΛΟ
Ο ΣΟΒΑΡΟΣ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΣΑΚΚΑ ΣΤΟ ΓΟΝΑΤΟ (89΄) ΣΤΙΓΜΑΤΙΣΕ ΤΗΝ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗ
Σπουδαία απόδοση έπιασε η ομάδα της Κυπαρισσίας στη χθεσινή εκτός έδρας αναμέτρηση της 8ης αγωνιστικής με αντίπαλο τον Αστέρα Αρφαρών, φθάνοντας αρκετά εύκολα στην επικράτηση με το ευρύ 4-0. Το συγκρότημα του Αλέξη Μαντζούνη έπαιξε κατά διαστήματα πολύ καλό ποδόσφαιρο, ξεπερνώντας με σχετική ευκολία την αντίδραση των γηπεδούχων, που στην «πρώτη» του Στάθη Βανικιώτη στον πάγκο, πραγματοποίησαν ίσως τη χειρότερή τους φετινή εμφάνιση. Το σκορ θα μπορούσε να είναι ακόμη μεγαλύτερο, εάν οι φιλοξενούμενοι αποδεικνύονταν πιο εύστοχοι στην επανάληψη, όταν σκόραραν δις, αλλά έχασαν ευκαιρίες να βρουν δίχτυα, τουλάχιστον 3-4 φορές ακόμη. Παραμένουν έτσι στο κυνήγι της πρωτιάς και του Παμίσου, δείχνοντας πάντως συνεχόμενα σημάδια βελτίωσης.
Μεγάλος πρωταγωνιστής της νίκης της Κυπαρισσίας ο 28χρονος επιθετικός Φώτης Παπαγεωργίου, που βρήκε δύο φορές δίχτυα, δημιούργησε το γκολ του Παναγόπουλου και σε γενικές γραμμές θα λέγαμε ότι έφθασε σε πολύ ψηλά επίπεδα απόδοσης. Βεβαίως κανείς δεν υστέρησε από την ομάδα της Κυπαρισσίας, κάτι που δεν ίσχυσε από την πλευρά των γηπεδούχων, καθώς με εξαίρεση τον τερματοφύλακά τους Ματθαίο Λίβα, η πλειοψηφία των παικτών κινήθηκε στη μετριότητα. Ο Αστέρας περνά δύσκολη περίοδο και θα χρειαστεί η απόλυτη αντεπίθεση στη συνέχεια για να ανακάμψει και να φθάσει στην επίτευξη του στόχου της  παραμονής.
Όλα αυτά πάντως, μαζί και η πρώτη παρουσία του κ. Βανικιώτη στον πάγκο του Αστέρα, μπήκαν σε δεύτερη μοίρα για το Σύλλογο των Αρφαρών, λόγω του σοβαρού τραυματισμού του Κώστα Σακκά λίγο πριν την ολοκλήρωση του παιχνιδιού και ενώ το σκορ ήταν 0-4. Ο 24χρονος επιθετικός σε μια προσπάθεια να μαρκάρει παίκτη της Κυπαρισσίας, βρέθηκε να σφαδάζει στο έδαφος, με πόνους στο δεξί γόνατο. Φαίνεται ότι η ζημιά είναι αρκετά σοβαρή, με τη γιατρό της αναμέτρησης να κάνει λόγο για ρήξη χιαστών, κάτι που όμως θα χρειαστεί πιο άμεσες εξετάσεις, συγκεκριμένα μαγνητική τομογραφία. Ήταν τόσο επηρεασμένη η ατμόσφαιρα από τον τραυματισμό του Σακκά, εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου, που οδήγησε τον διαιτητή της αναμέτρησης Ηλία Αλεξέα, να σφυρίξει τη λήξη του παιχνιδιού λίγο πριν μπούμε στις καθυστερήσεις. Υπήρξε άμεση κινητοποίηση των ανθρώπων των Αρφαρών, που μετέφεραν με Ι.Χ. τον ποδοσφαιριστή στο Νοσοκομείο, προκειμένου να μη χαθεί χρόνος.
 
Δίλεπτο φωτιά (16΄ - 17΄) και καθάρισε το ματς
Επιστρέφοντας στα αγωνιστικά, μπορούμε να πούμε ότι πολλά κρίθηκαν πριν καν τη συμπλήρωση είκοσι λεπτών παιχνιδιού, καθώς στο διάστημα 16΄ - 17΄, οι φιλοξενούμενοι πέτυχαν τα δύο πρώτα τέρματά τους, καθαρίζοντας ουσιαστικά την υπόθεση νίκη. Στο 16΄ και μετά από κάθετη πάσα του Καραντζούλια ο Παναγόπουλος έκανε με ωραίο σουτ από το ύψος της περιοχής το 0-1 και στο αμέσως επόμενο λεπτό με πανομοιότυπο σχεδόν τρόπο ο Παπαγεωργίου έγραψε το 0-2. Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν ν’ αντιδράσουν στο 21΄, όμως η κεφαλιά του Γιαννακόπουλου από το ύψος της μικρής περιοχής, έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Ακολούθησαν οι δύο αναγκαστικές αλλαγές του Αστέρα – αποχώρησαν οι Καρύδης, Ψωμάρας – κάνοντας τα πράγματα ακόμη πιο δύσκολα. Στο 35΄ οι Τριφύλιοι έφθασαν κοντά στο γκολ, όμως το σουτ του Λυδιώτη από το ύψος του πέναλτι έστειλε τη μπάλα ψηλά άουτ και στο 40΄ ήρθε η απάντηση από τους γηπεδούχους, που θα μπορούσαν να μπουν και πάλι στο ματς. Ο Κεράνης εκτέλεσε κόρνερ, ο Γιαννακόπουλος έστειλε την μπάλα με κεφαλιά προς τα δίχτυα, όμως αυτή βρήκε πάνω σε πλάτη αμυντικού και στην επαναφορά ο Ντουγέρογλου έκανε φοβερή επέμβαση στο σουτ του Σακκά.
 
Νωρίς το 0-3 και… «πάρτι» στη συνέχεια
Με την έναρξη του β΄ μέρους, η Κυπαρισσία έκανε το 0-3 και καθάρισε το τρίποντο. Στην κόντρα ο Παναγόπουλος έβγαλε κάθετη για τον Παπαγεωργίου, που έφυγε στην πλάτη της άμυνας – οφείλουμε ν’ αναφέρουμε ότι χθες κάθε άλλο παρά σωστά λειτούργησε ο αμυντικός τομέας, με τους ποδοσφαιριστές να ανεβαίνουν συνήθως πολύ ψηλά και να μένουν εκτεθειμένοι – και αφού πέρασε και τον Λίβα, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Οι φιλοξενούμενοι, που είχαν και τον αέρα με το μέρος τους στην επανάληψη, ήταν καταιγιστικοί. Στο 69΄ ο Ματθαίος – Λίβας έκανε φοβερή επέμβαση σε σουτ του Μιτρόφ, όμως στο 70΄ ύστερα από κόρνερ του Λυδιώτη και απομάκρυνση, ο τερματοφύλακας του Αστέρα δεν μπόρεσε να αποσοβήσει το 0-4 σε διαγώνιο σουτ του Παναγόπουλου.
Το κλείσιμο περιελάμβανε πολλές φάσεις για την Κυπαρισσία, τόσο με τον Μιτρόφ στο 77΄ όσο και με τον Παναγόπουλο, όμως το 0-4 έμεινε μέχρι τέλους. Δυστυχώς όπως προαναφέραμε η ολοκλήρωση του ματς έγινε με το χειρότερο δυνατό τρόπο για τους γηπεδούχους, λόγω του σοβαρού τραυματισμού του Κώστα Σακκά.
Χωρίς πρόβλημα η διαιτησία του Ηλία Αλεξέα, το ίδιο θα λέγαμε και για τους βοηθούς του Σερεμέτη και Λάμια.
Στο γήπεδο των Αρφαρών βρέθηκαν περίπου 150-200 φίλαθλοι, ανάμεσά τους και λιγοστοί φίλοι της Κυπαρισσίας που πανηγύρισαν μαζί με το αγωνιστικό τμήμα και τα μέλη της διοίκησης τη νίκη της ομάδας τους.
ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ: Ματθαίος – Λίβας, Φέστας, Μπούρας, Τσιλίκος, Καρύδης (33΄ λ. τρ. Σταθόπουλος), Ζέππος, Ψωμάρας (36΄ λ. τρ. Μπαράι), Χαραλαμπόπουλος, Σακκάς, Κεράνης, Γιαννακόπουλος.

ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ: Ντουγέρογλου, Ανδρουτσής, Γιαννόπουλος, Μιτρόφ, Γαργαρώνης, Λυδιώτης, Ντιόπ, Καρατζούλιας (56΄  Κωνσταντόπουλος), Παναγόπουλος, Παπαγεωργίου (76΄ Μπακόπουλος), Ζαφείρης (67΄ Β. Παπαγεωργίου).

Με ρεπορτάζ και από το 'Θάρρος'

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages