ΚΟΜΠΟΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΟΙΚΙΕΣ ΞΕΚΙΝΑ Η ΚΑΛΑΜΑΤΑ - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

ΚΟΜΠΟΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΟΙΚΙΕΣ ΞΕΚΙΝΑ Η ΚΑΛΑΜΑΤΑ

ΚΟΜΠΟΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΟΙΚΙΕΣ ΞΕΚΙΝΑ Η ΚΑΛΑΜΑΤΑ

Share This
Η ομάδα Re:Think, με την οποία συνεργάζεται ο Δήμος Καλαμάτας για τη διαδικασία της κομποστοποίησης στην πόλη, θα πραγματοποιήσει το Σάββατο 18 Οκτωβρίου και ώρα 11.00, ανοιχτό εργαστήριο οικιακής και συνοικιακής κομποστοποίησης στο πάρκο του Νέδοντα (στα Σκοινιά). Δίπλα από τον κομποστοποιητή που βρίσκεται εκεί, θα μπορέσει κάποιος να παρακολουθήσει όλη τη διαδικασία συλλογής του κομπόστ από τον κάδο, πώς χρησιμοποιείται και σε τι πρέπει να δίνουμε προσοχή για να έχουμε πλούσιο και εύφορο χώμα για τις ανάγκες μας.
Επιπλέον, για τα παιδιά θα υπάρχει εργαστήριο δημιουργίας σπορόφυτων από το κομπόστ του κομποστοποιητή αυτού και αποκλειστικά με παραδοσιακούς σπόρους από την σποροτράπεζα του Αγροκτήματος Φυσικής και Παραδοσιακής Καλλιέργειας Φοίφα.
Σημειώνεται ότι για το συγκεκριμένο κομποστοποιητή η ευθύνη δεν ανήκει σε ομάδα κατοίκων, αλλά σε δύο επιχειρήσεις της Καλαμάτας, ενώ στον κατάλογο μπορεί να προστεθεί και όποιος άλλος ενδιαφέρεται.
 
Το δίκτυο της συνοικιακής κομποστοποίησης απευθύνεται σε όλους όσοι θέλουν να το υποστηρίξουν, ομάδες κατοίκων, συλλογικούς φορείς αλλά και επιχειρήσεις.
Όσοι θέλουν να αιτηθούν κάδο για τη γειτονιά τους, μπορούν να απευθυνθούν στην ομάδα του Re:Think και να λάβουν σχετικό πληροφοριακό υλικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages