ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΙΑ ΠΑΤΟΥΛΗ ΣΤΗΝ Κ.Ε.Δ.Ε ΚΑΙ ΜΕ ΑΡΩΜΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΙΑ ΠΑΤΟΥΛΗ ΣΤΗΝ Κ.Ε.Δ.Ε ΚΑΙ ΜΕ ΑΡΩΜΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΙΑ ΠΑΤΟΥΛΗ ΣΤΗΝ Κ.Ε.Δ.Ε ΚΑΙ ΜΕ ΑΡΩΜΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

Share This
Την αυτοδυναμία, 16 έδρες στο νεό 31μελές Δ.Σ. της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος, έλαβε ο επικεφαλής του Κινήματος Ανατροπής στην Αυτοδιοίκηση Γιώργος Πατούλης. Οι υπόλοιπες παρατάξειςέλαβαν 8, 3 και 3 έδρες αντίστοιχα και πρόκειται για Απόστολος Κοιμήσης – «Αυτοδιοικητικό Κίνημα», τους  Γιώργος Ιωακειμίδης – «Νέα Αυτοδιοίκηση»και  Δημήτρης Μπίρμπας – «Ριζοσπαστική Αυτοδιοικητική Πρωτοβουλία», ενώ δεν εκλέγει με τις έως τώρα πληροφορίες έδρα στο νέο Δ.Σ. η Ελπίδα Παντελάκη «Λαϊκή Συσπείρωση».
Είχε προηγηθεί η γενική συνέλευση της ΚΕΔΕ και οι τοποθετήσεις των επικεφαλής των πέντε παρατάξεων ενώ τη συνέλευση χαιρέτισε ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης που είναι και θεσμικά υπεύθυνος για τη σύγκλισή της.
Ακολουθούν τα βασικά σημεία των ομιλιών:
   Γιώργος Καμίνης – δήμαρχος Αθηναίων
«Οι δήμοι είναι εκείνοι που πρέπει να δείξουν τον νέο δρόμο που πρέπει να πάρει η δημόσια Διοίκηση στη χώρα, ενδυναμώνοντας ακόμη πιο πολύ τις σχέσεις εμπιστοσύνης με τον πολίτη» υποστήριξε ο δήμαρχος Αθηναίων και επανέλαβε την πάγια στάση του για «συνθέσεις, συγκλίσεις και ευρείες συναινέσεις, διατηρώντας ο καθένας την πολιτική του αυτονομία». Όπως είπε ο κ. Καμίνης, «κανένας δεν μπορεί μόνος του. Χρειάζεται να προσδώσουμε και πάλι την έννοια που αρμόζει στον κατασυκοφαντημένο όρο «συμβιβασμός».
   Κώστας Ασκούνης – απερχόμενος πρόεδρος της ΚΕΔΕ
Την ανάγκη επαναφοράς της εργασιακής ειρήνης και ασφάλειας στους δήμους, τόνισε στην παρέμβασή του ο κ. Ακούνης και αναφέρθηκε διεξοδικά στο έργο της προηγούμενης τριετίας και στα αιτήματα που ικανοποιήθηκαν -ρυθμίσεις ληξιπρόθεσμων οφειλών των δήμων, επιμήκυνση των δανείων με μείωση του επιτοκίου από το ΤΠΔ, αλλά και στις διεκδικήσεις του μέλλοντος. Ο κ. Ασκούνης αναφέρθηκε ιδιαιτέρως στη «μάχη» που δόθηκε από τους εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης απέναντι στους θιασώτες του υπερσυγκεντρωτικού κράτους και μίλησε για φαινόμενα συκοφάντησης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
   Γιώργος Ιωακειμίδης – «Νέα Αυτοδιοίκηση»
Να λειτουργήσει έξω από κομματικές στοιχίσεις κάλεσε τη γενική συνέλευση της ΚΕΔΕ, ο κ. Ιωακειμίδης, ο οποίος πρόβαλε τη «Νέα Αυτοδιοίκηση» ως την παράταξη που λειτουργεί έξω από κομματικές συνθέσεις, που στοιχίζεται με βάση το αυτοδιοικητικό στίγμα και όχι το κομματικό αποτύπωμα. «Φιλοδοξούμε να είμαστε η συλλογική έκφραση της αυτοδιοίκησης απέναντι στην Περιφέρεια και στην κεντρική εξουσία, δηλαδή την Αποκεντρωμένη Διοίκηση» είπε και πρόσθεσε:
«Η Αυτοδιοίκηση είναι έρωτας, απόλυτος. Υπάρχει ή όχι. Δεν γίνεται αλλιώς. Για μας υπάρχει και καίει την καρδιά μας δεκαετίες τώρα με το ίδιο πάθος. Ήμασταν πάντα και θα συνεχίσουμε να είμαστε μόνο αυτοδιοικητικοί. Όχι υποψήφιοι ή εν δυνάμει βουλευτές. Όχι πρόεδροι συλλόγων ή σωματείων. Όχι μέσα σε όλα και ό,τι μας κάτσει».
   Απόστολος Κοιμήσης – «Αυτοδιοικητικό Κίνημα»
«Θα κάνουμε τα πάντα για να πετύχουμε» είπε ο δήμαρχος Αμφιλοχίας αναφερόμενος στην παράταξη, της οποίας είναι επικεφαλής. «Η μεγάλη πρόκληση είναι η ανάταξη του θεσμού της πρωτοβάθμιας Αυτοδιοίκησης, χωρίς την αίσθηση υποτέλειας απέναντι στο κράτος και στον δεύτερο βαθμό αυτοδιοίκησης» σημείωσε και αναφέρθηκε στην ευκαιρία που έχει η Αυτοδιοίκηση στη νέα πενταετία «να ισχυροποιήσει την πολιτική αυτοτέλειά της, να διευρύνει το πολιτικό της οπλοστάσιο και να ενισχύσει την καταστατική της θέση».
Ο κ. Κοιμήσης εκτίμησε ότι η εξασθένιση της Αυτοδιοίκησης θα οδηγήσει σε ήττα τον θεσμό και σε υπεροχή της κεντρικής γραφειοκρατίας και δήλωσε ότι δεν πρέπει να μπουν στο «κάδρο» οι εργαζόμενοι της Αυτοδιοίκησης καθώς γι αυτούς «έχει απαντήσει εδώ και χρόνια η νομιμότητα». Ξεκαθάρισε, ωστόσο, ότι αυτό δεν σημαίνει ότι οι αιρετοί πρέπει να «συσκοτίζουν» μη δίνοντας στοιχεία στους ελεγκτικούς μηχανισμούς.
   Δημήτρης Μπίρμπας – «Ριζοσπαστική Αυτοδιοικητική Πρωτοβουλία»
«Απαιτούνται ξεκάθαρες τοποθετήσεις, στρατεύσεις και διεκδικήσεις» είπε ο δήμαρχος Αιγάλεω και προσδιόρισε την ύπαρξη του εξής διλήμματος: «Θα δώσουμε ανάσες στο παλιό, σάπιο πολιτικό σύστημα που πεθαίνει; Ή θα ενισχύσουμε το νέο, που προβάλλει ελπιδοφόρο, φέρνοντας με το ριζοσπαστισμό του και τις θετικές εμπειρίες του παρελθόντος;»
Αναφερόμενος στο «φαβορί» των σημερινών αρχαιρεσιών που αποτελεί ο δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, ο κ. Μπίρμπας επέκρινε τις «παρατάξεις με αμερικανικού τύπου προεκλογικές εκστρατείες, περιοδείες με πληθώρα φωτογραφικού υλικού, όμως κενές πολιτικού περιεχομένου, με πολιτικές των SMS και του Facebook, που αποφεύγουν όπως ο διάβολος το λιβάνι τη λέξη Μνημόνιο, τις έννοιες της αγωνιστικής κινητοποίησης, της λαϊκής συμμετοχής και του κοινωνικού ελέγχου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages