Ο εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου στην Καλαμάτα - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Ο εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου στην Καλαμάτα

Ο εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου στην Καλαμάτα

Share This
Με δοξολογία, κατάθεση στεφάνων, παρέλαση και άλλες εκδηλώσεις, θα τιμηθεί η εθνική επέτειος του «Όχι» στο φασισμό και το ναζισμό, που επιβουλεύθηκαν την ελευθερία των Ελλήνων και την εθνική ανεξαρτησία και την εδαφική ακεραιότητα της Ελλάδος. Εκδηλώσεις θα γίνουν στην Καλαμάτα καθώς και σε Τοπικές Κοινότητες του Δήμου, έδρες Δημοτικών Ενοτήτων, την παραμονή 27 αλλά και ανήμερα την 28ηΟκτωβρίου, ως εξής: 
Δευτέρα 27 Οκτωβρίου 2014

  • Ώρα 10.00: Ομιλίες και εορταστικές εκδηλώσεις σε ειδικές συγκεντρώσεις των σχολείων όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης
  • Ώρα 11.00: Κατάθεση στεφάνων από μαθητές και μαθήτριες στην Καλαμάτα, επί της κεντρικής πλατείας – Βασιλέως Γεωργίου, στους ανδριάντες των ηρώων, στο άγαλμα της Ελευθερίας και στην Παραλία, στο μνημείο του Αφανούς Ναύτη. Τήρηση ενός λεπτού σιγής και ανάκρουση Εθνικού Ύμνου.
  • Ώρα 12.00: Κατάθεση στεφάνων από φοιτητές Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, σπουδαστές ΤΕΙ Καλαμάτας, μαθητές και μαθήτριες, προσκόπους και οδηγούς, στις προτομές των ηρώων επί της πλατείας 23ης Μαρτίου, με τη συμμετοχή της Φιλαρμονικής του Δήμου Καλαμάτας. Τήρηση ενός λεπτού σιγής και ανάκρουση Εθνικού Ύμνου.
  • Ώρα 13.00: Ομιλία στο Αμφιθέατρο του Διοικητηρίου «Αλέξανδρος Κουμουνδούρος», προς τους υπαλλήλους των Δημοσίων Υπηρεσιών, Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου, Τραπεζών και Οργανισμών, από τη Μαρία Κρόμπα, Διευθύντρια του 19ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμάτας. Την εορταστική εκδήλωση θα πλαισιώσει το 4ο Γενικό Λύκειο Καλαμάτας.
 Τρίτη 28 Οκτωβρίου 2014

 •        Καλαμάτα: Στις 7.00 το πρωί της Δευτέρας θα σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες όλων των Εκκλησιών, η δε Δημοτική Φιλαρμονική Καλαμάτας θα περιέλθει τις οδούς της πόλης παιανίζοντας θριαμβευτικά θούρια και εμβατήρια. Στις 8.00 θα γίνει έπαρση της σημαίας στην πλατεία 23ης Μαρτίου και στις 10.15 θα αναπεμφθεί δοξολογία στο Μητροπολιτικό Ιερό Ναό της Υπαπαντής του Χριστού. Τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει ο Αντώνιος Πυρούσης, φιλόλογος του 2ου Γενικού Λυκείου Καλαμάτας, με τίτλο «Το Έπος του ’40 – Μια ιστορική και ηθική θεώρησή του». Ακολούθως, θα ψαλεί επιμνημόσυνη δέηση στο ηρώο της πλατείας 23ης Μαρτίου και θα κατατεθούν στέφανοι.

 parelasi 1Στις 11.15 θα ξεκινήσει η παρέλαση προ των επισήμων στην κεντρική πλατεία – Βασιλέως Γεωργίου, επί της οδού Αριστομένους.

 •        Άρις: Στον Άρι, περί ώρα 9.30, μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου θα τελεσθεί δοξολογία και στη συνέχεια θα γίνει επιμνημόσυνη δέηση – κατάθεση στεφάνων στο ηρώο των πεσόντων, θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των ενδόξων νεκρών και θα ακολουθήσει ο Εθνικός Ύμνος. Θα επακολουθήσει στην πλατεία παρέλαση των μαθητών του Δημοτικού Σχολείου Άριος και στη συνέχεια θα εκφωνηθεί ο πανηγυρικός της ημέρας από την Αικατερίνη Κάρκαλη, δασκάλα του Δημοτικού Σχολείου Άριος. Επίσης, μαθητές του Δημοτικού θα απαγγείλουν ποιήματα. Μετά το πέρας της εορτής θα παρατεθεί μικρή δεξίωση στην πρώην αίθουσα ΚΕΠ Άριος.
 •        Αρφαρά: Στ’ Αρφαρά, στις 9.45 θα τελεσθεί δοξολογία στον Ιερό Ναό των Αγίων Θεοδώρων. Ο πανηγυρικός της ημέρας θα εκφωνηθεί από τον φιλόλογο του Γυμνασίου Αρφαρών κ. Ιωάννη Γιαννόπουλο. Ακολούθως, στην πλατεία του ηρώου θα τελεσθεί επιμνημόσυνη δέηση και θα γίνει κατάθεση στεφάνων. Κατόπιν, θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στην μνήμη των ενδόξων νεκρών και θα ανακρουσθεί ο Εθνικός Ύμνος. Αμέσως μετά, θα ακολουθήσει παρέλαση των μαθητών. Στη συνέχεια, στη νέα πλατεία, μετά την προσφώνηση του υπεύθυνου Αντιδημάρχου της Δημοτικής Ενότητας, μαθητές θα απαγγείλουν ποιήματα και κατόπιν μαθήτριες και μαθητές θα αποδώσουν εθνικούς χορούς. Η εορτή θα κλείσει με την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου. Μετά το πέρας της θα παρατεθεί μικρή δεξίωση.
 •        Θουρία: Στη Θουρία, στις 10.30 θα τελεσθεί δοξολογία στον Ιερό Ναό των Αγίων Αποστόλων. Θα ακολουθήσει παρέλαση μαθητών των Σχολείων της Τοπικής Κοινότητας Θουρίας. Στη συνέχεια θα τελεσθεί τρισάγιο στο μνημείο των πεσόντων, θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων και θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στην μνήμη των ηρώων. Ο πανηγυρικός της ημέρας θα εκφωνηθεί από την Παναγιωτίτσα Ανδρεάκου, διευθύντρια του Γυμνασίου Θουρίας. Θα ακολουθήσουν απαγγελίες ποιημάτων από τους μαθητές. Η εορτή θα κλείσει με την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου. Μετά το πέρας της, θα δοθεί δεξίωση στην αίθουσα εκδηλώσεων του κτηρίου της Δημοτικής Ενότητας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages