«Καλαμάτα Cardio Sports 2014» τη Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

«Καλαμάτα Cardio Sports 2014» τη Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου

«Καλαμάτα Cardio Sports 2014» τη Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου

Share This
Φιλανθρωπική εκδήλωση με τίτλο «Kalamata Cardio Sports 2014» θα πραγματοποιήσει ο Όμιλος Αντισφαίρισης Καλαμάτας για την Παγκόσμια Ημέρα Καρδιάς, τη Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου. Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του δήμου Καλαμάτας και της Ελληνικής Ομοσπονδίας Αντισφαίρισης, τα έσοδα της οποίας θα διατεθούν στο Ελληνικό Ίδρυμα Καρδιολογίας.
ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Το «Kalamata Cardio Sports 2014» θα ξεκινήσει στις 18.00, με δραστηριότητες για παιδιά και στις 19.30 θα ακολουθήσουν ενημερωτικές και επιμορφωτικές ομιλίες από τον διατροφολόγο Παναγιώτη Αλεξόπουλο και τον εκπρόσωπο της Ελληνικής Εταιρείας Καρδιολογίας – καρδιολόγο Βασίλη Σπανό, με θέμα την καρδιαγγειακή υγεία. Τέλος, από τις 20.30 και μετά, θα δοθεί η δυνατότητα σε πολίτες που το επιθυμούν να δοκιμάσουν το καινοτόμο πρόγραμμα Cardio Tennis.
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΡΔΙΑΣ 
Η Παγκόσμια Ημέρα Καρδιάς καθιερώθηκε το 1999 και διοργανώνεται έκτοτε κάθε χρόνο την τελευταία Κυριακή του Σεπτεμβρίου από τη Διεθνή Ομοσπονδία Καρδιάς, με την υποστήριξη της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας.
Στόχος είναι η ευαισθητοποίηση του παγκόσμιου κοινού για τα καρδιαγγειακά νοσήματα, που τις τελευταίες δεκαετίες αποτελούν μάστιγα στις βιομηχανικά ανεπτυγμένες χώρες και τείνουν να μετατραπούν σε «πανδημία» για τον πλανήτη, αγγίζοντας και τους πληθυσμούς των αναπτυσσόμενων χωρών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages