ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΓΟΝΟΥ ΑΜΙΑΝΤΟΥ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΓΟΝΟΥ ΑΜΙΑΝΤΟΥ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ

ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΓΟΝΟΥ ΑΜΙΑΝΤΟΥ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ

Share This
Εξακολουθούν οι εργασίες για την υλοποίηση ενός πολύ σημαντικού για την υγεία των πολιτών έργου, αυτού της αντικατάστασης δικτύου ύδρευσης 57.600 μέτρων στην Καλαμάτα. Με το έργο αυτό, στο πλαίσιο του οποίου έχουν ήδη εγκατασταθεί αγωγοί από πολυαιθυλένιο μήκους περίπου
20.000 μέτρων, απομακρύνονται αγωγοί υδρεύσεως από αμίαντο, οι οποίοι είχαν τοποθετηθεί τη δεκαετία του ΄60, με προφανή οφέλη για την υγεία των πολιτών. Πρόκειται για έργο καίριας σημασίας, για τους επιπλέον λόγους ότι θα μειωθούν κατά πολύ οι διαρροές πόσιμου νερού στην πόλη της Καλαμάτας, που οφείλονται στην παλαιότητα του δικτύου, αλλά και θα ελαττωθεί ο αριθμός των βλαβών.
neoi-agwgoi-udreusis 4
Αυτή τη στιγμή, εκτελούνται εργασίες από 3 συνεργεία σε ισάριθμα σημεία της πόλης, για την εγκατάσταση αγωγού από πολυαιθυλένιο 3ης γενιάς: στην οδό Αθηνών και σε παρόδους κοντά στον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδος, στην περιοχή της Αγίας Παρασκευής και στον Κορδία.
ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΣΟ ΤΟ ΔΥΝΑΤΟΝ ΜΙΚΡΟΤΕΡΗ Η ΟΧΛΗΣΗ
Το έργο αυτό θα εκτελεσθεί σε διάφορα σημεία της πόλης και η όχληση προς τους πολίτες, για την οποία η ΔΕΥΑΚ φροντίζει - όπου γίνεται εκσκαφή και εγκατάσταση του αγωγού - να διαρκεί όσο το δυνατόν λιγότερο, προέρχεται
Α) από τις διακοπές, προκειμένου να συνδεθεί το καινούργιο δίκτυο με το υπάρχον. Οι διακοπές υδροδότησης διαρκούν μερικές ώρες και πάντοτε προηγείται ενημέρωση σε όσους εξυπηρετούνται από το δίκτυο σε τοπικό επίπεδο
Β) από τη σκόνη, μέχρι να ολοκληρωθούν η εκσκαφή, η τοποθέτηση του νέου αγωγού και η αποκατάσταση με διάστρωση ασφαλτικού.
Ο προϋπολογισμός μελέτης του έργου ανερχόταν σε 4.700.000 ευρώ πλέον ΦΠΑ, η μειοδότρια εταιρεία ΤΕΚΑΤ ΑΤΕ προσέφερε έκπτωση 35,51% και το ποσό της σύμβασης ανήλθε σε 3.031.187,04 ευρώ πλέον ΦΠΑ. Η εγκεκριμένη χρηματοδότηση θα ανέλθει σε 2.572.584,78 ευρώ και το υπόλοιπο ποσό, που αφορά στην αντικατάσταση 3.080 παροχών ύδρευσης (8.000 υδρόμετρα) και δεν αποτελεί επιλέξιμη δαπάνη, θα καλυφθεί από ίδιους πόρους της ΔΕΥΑΚ. Το έργο εντάχθηκε τον Ιούνιο του 2013 για χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Πελοποννήσου, κατόπιν αιτήματος της ΔΕΥΑΚ, στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ΔΕΠΙΝ του ΕΣΠΑ.
Η σύμβαση υπεγράφη στις 15 Ιανουαρίου 2014 και το περιθώριο για την εκτέλεση του έργου έχει ορισθεί σε 18 μήνες από την ημέρα υπογραφής της.
neoi-agwgoi-udreusis 7
ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ
Βασικές οδοί της πόλης στις οποίες θα γίνουν επεμβάσεις στο πλαίσιο του έργου αντικατάστασης αγωγών ύδρευσης από αμίαντο είναι: Αθηνών, Φαρών (έχει τοποθετηθεί νέος αγωγός στη δυτική πλευρά, στο πλαίσιο του έργου κατασκευής μεγάλου πεζοδρομίου και μένει να γίνει το αντίστοιχο στην ανατολική), Ακρίτα, Ναυαρίνου, Αύρας, καθώς και στην περιοχή Πλεύνας και στις εργατικές κατοικίες Αγίας Τριάδος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages