Η ΜΑΡΙΑ ΣΠΥΡΑΚΗ ΠΑΡΑΔΙΔΕΙ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΗΘΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑ ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ; - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Η ΜΑΡΙΑ ΣΠΥΡΑΚΗ ΠΑΡΑΔΙΔΕΙ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΗΘΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑ ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ;

Η ΜΑΡΙΑ ΣΠΥΡΑΚΗ ΠΑΡΑΔΙΔΕΙ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΗΘΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑ ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ;

Share This
Την κρίσιμη κατάσταση στην οποία βρίσκεται το δημιούργημα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κυρίως λόγω της ανεργίας αλλά και της ανόδου των ακροδεξιών και των ευρωσκεπτικιστών, περιέγραψε η ευρωβουλευτής Μαρία Σπυράκη, το απόγευμα στην Καλαμάτα, στο σεμινάριο για τον Τύπο και τα ΜΜΕ που έγινε στο Πνευματικό Κέντρο… Στην ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας τέθηκε ερώτημα για την πορεία της ομοσπονδιοποίησης της Ευρωπαϊκής Ένωσης και εκείνη απάντησε ότι η κατάσταση είναι τόσο δύσκολη που όχι μόνο δεν μπαίνει θέμα ομοσπονδιοποίησης αλλά η προσπάθεια είναι να διατηρηθεί ό,τι έχει δημιουργηθεί μέχρι τώρα. «Δουλεύουμε για να διατηρηθεί αυτό που υπάρχει», είπε χαρακτηριστικά. Η Μαρία Σπυράκη αναφέρθηκε στο τεράστιο πρόβλημα της ανεργίας των Ευρωπαίων αλλά και στο θέμα της ανόδου των ακροδεξιών, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι η Μαρί Λεπέν κυκλοφορεί ακόμα και μέσα στο Ευρωκοινοβούλιο με 12 φρουρούς και φτιάχνει κλίμα για τις προεδρικές εκλογές της Γαλλίας, το 2017.
Μίλησε για τους τρεις ευρωβουλευτές του έβγαλε η Χρυσή Αυγή, για τους φιλελεύθερους του Φάραντζ και το ρόλο της Βρετανών. Σχολίασε δε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι σε ακόμη πιο δύσκολη θέση από τότε που η Θάτσερ προσπαθούσε να επιβάλει τις δικές της θέσεις, υπονομεύοντας το μέλλον της Ευρωπαϊκής Κοινότητας. Το θέμα του σεμιναρίου, που έγινε στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Νεολαία σε Κίνηση», οι οποίες ολοκληρώνονται αύριο στο λιμάνι, ήταν «Νέοι και εργασία: νομοθετικές και πολιτικές προτεραιότητες της Ε.Ε. για την απασχόληση». Η Μαρία Σπυράκη παρουσίασε εργαλεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τα οποία, τόνισε, μπορεί να μην δίνουν λύση στο πρόβλημα της ανεργίας ωστόσο βοηθούν ώστε οι νέοι να βελτιώνουν τις δεξιότητές τους και να έχουν έστω μια προσωρινή απασχόληση. Η ευρωβουλευτής είπε ότι για την αντιμετώπιση του προβλήματος χρειάζονται πολλά χρήματα, τα οποία δεν υπάρχουν, γι’ αυτό και θα πρέπει να προέλθουν από ιδιωτικές πηγές. Προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την αντιμετώπιση της ανεργίας παρουσίασε και ο αναπληρωτής επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, Άρης Περουλάκης.
Αναγνώρισε ότι στο παρελθόν έχουν σπαταληθεί μεγάλα ποσά που προορίζονταν για την κατάρτιση και την αντιμετώπιση της ανεργίας. Υπαινίχθηκε ότι ακόμη και σήμερα η χώρα μας δεν έχει σχεδιάσει αξιόπιστα προγράμματα είτε για την κατάρτιση και τη βελτίωση των δεξιοτήτων είτε για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Εντύπωση προκάλεσε το στοιχείο που παρουσίασε ότι πανευρωπαϊκά επιχειρήσεις ζητούν εργαζόμενους με συγκεκριμένες δεξιότητες όμως τέτοιοι εργαζόμενοι είναι σε έλλειψη, ενώ ειδικά στην Ελλάδα το 1/3 των εργαζομένων που ζητούν οι επιχειρήσεις δεν διαθέτει τις απαιτούμενες δεξιότητες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages