Η πολυκατοικία της δεξιάς, ο Καρατζαφέρης και τα σενάρια για τη συντηρητική παράταξη - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Η πολυκατοικία της δεξιάς, ο Καρατζαφέρης και τα σενάρια για τη συντηρητική παράταξη

Η πολυκατοικία της δεξιάς, ο Καρατζαφέρης και τα σενάρια για τη συντηρητική παράταξη

Share This
Μεγάλο ενδιαφέρον έχει προκύψει τις τελευταίες μέρες σχετικά με την «πολυκατοικία της δεξιάς», όρο που εισήγαγε στη δημόσια συζήτηση ο πεπειραμένος πολιτικός Γιώργος Καρατζαφέρης. Τη συζήτηση προκάλεσε έμμεση δήλωση του Υπουργού Υγείας, Μάκη Βορίδη, ο οποίος υπήρξε βασικό στέλεχος του ΛΑΟΣ κατά την πορεία του στο χώρο της άκρας δεξιάς, σχετικά με την επιστροφή Καρατζαφέρη στην Νέα Δημοκρατία.
Ειδικότερα, ο Υπουργός Υγείας ανέφερε στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA (σταθμός με καταλυτική επίδραση στην ανάδειξη του ΛΑΟΣ) ότι «ανοίγει μια ευρύτατη συζήτηση για τον τρόπο που θα πορευτεί ο τόπος από εδώ και πέρα, είναι προφανές ότι αναιρούνται όλα αυτά που έχουν χωρίσει ανθρώπους που κανονικά ανήκουν στο ίδιο ιδεολογικοπολιτικό στρατόπεδο. Αυτή η διάκριση μνημόνιο - αντιμνημόνιο που στοίχειωσε τον δημόσιό μας λόγο τα τελευταία τέσσερα χρόνια, ξεθωριάζει, ατονεί. Όσο περνάει ο καιρός χάνεται. Και ξαναβρίσκει κανένας τα σημεία της σύγκλισής του». Πιο συγκεκριμένα για την περίπτωση συνεργασίας με τον Γιώργο Καρατζαφέρη υπογράμμισε: «Σε επίπεδο προσώπων και εννοώ πολιτικά είναι προφανές ότι οι επιλογές θα γίνουν από τον πρόεδρο του κόμματος γιατί αυτός είναι που θα χειριστεί τα επιμέρους πολιτικά ζητήματα, εγώ διατηρώ προσωπική σχέση με τον κ. Καρατζαφέρη με την έννοια ότι έχει βαφτίσει τον γιο μου».
Ο Βορίδης σε λίγες γραμμές περιέγραψε την τάση που επικρατεί αυτή τη στιγμή στο πολιτικό σύστημα της χώρας. Το πέρασμα του ΔΝΤ στην Ελλάδα, όπως και στις άλλες χώρες που εφάρμοσε την συνταγή του, σάρωσε τον ιστό του πολιτικού συστήματος και αναδιαμόρφωσε παραδοσιακά πολιτικά μορφώματα.
Ο Βορίδης, εν δυνάμει δελφίνος και διαισθανόμενος την μεγάλη πίεση που νιώθει η ΝΔ από τα δεξιά της, απευθύνει κάλεσμα σε φθαρμένα πολιτικά προϊόντα όπως ο Καρατζαφέρης προκειμένου να αναχαιτίσει τις διαρροές της ΝΔ. Διαρροές οι οποίες εάν δε σταματήσουν θα ενεργοποιήσουν τα σενάρια δημιουργίας νέου κόμματος με την πρωτοβουλία του Αντ. Σαμαρά, στα πρότυπα του Συναγερμού του Παπάγου.
Η νέα σύνθεση που θα επιχειρήσει ο πρωθυπουργός, σκοπό έχει να σημάνει «συναγερμό» για την σύμπραξη αποκαλούμενων μεταρρυθμιστικών και ευρωπαϊκών δυνάμεων, με στόχο την ένωσή τους. Η μορφή της Κεντροδεξιάς, όπως τη ζήσαμε κατά την μεταπολίτευση, θα αλλάξει, όπως άλλωστε άλλαξε και η κεντροαριστερά και ο Πρωθυπουργός αναγνωρίζει στον εαυτό του τον πολιτικό ηγέτη που θα έχει καθοριστικό ρόλο στην αλλαγή των δεδομένων στον νέο πολιτικό χάρτη, μιας και η ΝΔ εκ των πραγμάτων είναι ένα «φθαρμένο προϊόν», το ΠαΣοΚ κατακρημνίζεται δημοσκοπικά και η Ελιά δεν συναρπάζει, ενώ το Ποτάμι ακόμη ψάχνει την κατεύθυνση της κοίτης του. Ως εκ τούτου η αλλαγή στο χώρο της Κεντροδεξιάς θεωρείται από διάφορους κύκλους επιβεβλημένη για να υπάρξει μια νέα ευρωπαϊκή παράταξη που θα αποτελέσει το βασικό εκπρόσωπο των αστικών δυνάμεων της χώρας. Παράλληλα έχει ήδη ακουστεί και το όνομα του νέα φορέα «Νέα Ελλάδα».
Ο Καρατζαφέρης, ο οποίος είδε το κόμμα του (ΛΑΟΣ) να εξαφανίζεται από τον πολιτικό χάρτη μετά τη συμμετοχή του στην κυβέρνηση Παπαδήμου και γνωρίζοντας πως παρά-είναι φθαρμένο προϊόν για τη συμμετοχή του σε μια νέα κεντροδεξιά παράταξη, άδραξε την ευκαιρία για επιστροφή του στην ΝΔ (μιας και δεν έχει προβεί ακόμη σε δήλωση αποστασιοποίησης) παρόλο που στο πρόσφατο παρελθόν έχει κάνει τις ακόλουθες δηλώσεις: δεν «πάει στο μπουρδέλο» ή «ο Σαμαράς είναι παλιάνθρωπος» ή πάλι «ο Σαμαράς είναι μέσα στις λίστες της SIEMENS», «Σαμαράς και Βενιζέλος είναι Φιλιππινέζες του Τόμσεν και πραξικοπηματίες» και άλλα που προκαλούν ευθυμία για τη σταθερότητα των απόψεών του. Βέβαια ως παλιός παίχτης στην πιάτσα δεν έχει δηλώσει πως δεν θα επιστρέψει ποτέ σε μια ΝΔ με ηγέτη τον Βορίδη ή τον Μεϊμαράκη…
Του ειδικού συνεργάτη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages