Ο ΚΥΚΛΟΣ ΤΗΣ ΒΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΤΣΑΜΠΟΥΚΑ ΑΝΗΣΥΧΟΥΝ ΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑ - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Ο ΚΥΚΛΟΣ ΤΗΣ ΒΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΤΣΑΜΠΟΥΚΑ ΑΝΗΣΥΧΟΥΝ ΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑ

Ο ΚΥΚΛΟΣ ΤΗΣ ΒΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΤΣΑΜΠΟΥΚΑ ΑΝΗΣΥΧΟΥΝ ΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑ

Share This
Τα τατουάζ με τις ναζιστικές σβάστικες στα σώματα ενός από τα θύματα του διπλού φονικού και του κατηγορούμενου Π.Μ., καθώς και η ανεξέλεγκτη διακίνηση αναβολικών, συνεχίζουν να συζητιούνται σε όλη την Ελλάδα μετά τη διαλεύκανση του εγκλήματος στη Μάνη από την Αστυνομία και τη σύλληψη των δραστών. Η υπόθεση πλέον έχει πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης και οι δυο 18χρονοι Π.Μ. και Ν.Μ. θα απολογηθούν τη Δευτέρα στον ανακριτή. Εξω όμως από τις δικαστικές και αστυνομικές αίθουσες, η κοινωνία προσπαθεί να απαντήσει στα μεγάλα ερωτηματικά που δημιούργησαν οι ιστοσελίδες των θυμάτων και των δραστών στο Facebook. Πρώτα από όλα, η κοινωνία αναρωτιέται για ποιο λόγο νέοι άνθρωποι κάνουν τατουάζ με τη ναζιστική σβάστικα ακολουθώντας το δρόμο του εθνικισμού - και αν αυτή η συμπεριφορά τούς οδηγεί αργά ή γρήγορα με μαθηματική ακρίβεια σε αιματοχυσία. Ανεξάρτητα από την απάντηση που δίνει ο καθένας, αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι να αποκαλυφθούν οι δράστες και η αιτία του εγκλήματος, πολλοί επιχείρησαν να παρουσιάσουν τους νεκρούς ως πολιτικούς ήρωες... Δεν έλειψαν μάλιστα και οι διαδικτυακές κατάρες για τους ανθέλληνες που προβληματίζονται με τα τατουάζ της σβάστικας, καθώς και για τους δημοσιογράφους που δεν ενέκριναν τα εθνικιστικά φρονήματα των θυμάτων.
 Παράλληλα, στα κοινωνικά δίκτυα είχε φουντώσει η συζήτηση για τη σχέση των θυμάτων με τη Χρυσή Αυγή. Τελικώς όπως φαίνεται, το ένα θύμα, αν και οπαδός των εθνικιστικών ιδεών, δεν ήταν μέλος της Χρυσής Αυγής. Ομως υπάρχουν φωτογραφίες του άλλου, που τον δείχνουν να μετέχει σε συγκέντρωση της Χρυσής Αυγής στη Σάμο φορώντας μπλουζάκι του κόμματος. Η μόνη που δεν απασχολήθηκε -και σωστά όπως αποδείχτηκε- με την πολιτική διάσταση της υπόθεσης ήταν η Αστυνομία. Από την αρχή οι έμπειροι αστυνομικοί έστρεψαν τις έρευνες στους γνωστούς των θυμάτων, πιστεύοντας ότι το έγκλημα δεν είχε πολιτικά κίνητρα. Πράγματι, αποδείχτηκε ότι η αιτία του εγκλήματος ήταν μια αγοραπωλησία αναβολικών μεταξύ του Π.Μ. και του Κώστα Σγούρου. Συγκριμένα ο Π.Μ. του είχε δώσει 800 ευρώ προκαταβολή για να του φέρει αναβολικά, αλλά εκείνος δεν του είχε παραδώσει τα σκευάσματα. Οσοι γνωρίζουν την... αγορά των αναβολικών, κάνουν λόγο για τεράστιους τζίρους που ξεπερνούν ακόμα κι αυτούς των ναρκωτικών. Η διακίνηση έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις, καθώς τα σκευάσματα εισάγονται με παραγγελίες από το Διαδίκτυο ως συμπληρώματα διατροφής. Χιλιάδες νέοι άνθρωποι δαπανούν μηνιαίως υπέρογκα ποσά και βάζουν την υγεία τους σε τεράστιο κίνδυνο για να αποκτήσουν γραμμωμένο κορμί. Το ψάρεμα νέων πελατών γίνεται σε γυμναστήρια, τα οποία συχνά βγάζουν κέρδη μόνο από την πώληση αναβολικών, αφού η κανονική λειτουργία τους είναι ζημιογόνα.
Ουσιαστικά δηλαδή λειτουργούν ως “βιτρίνες” για την πώληση αναβολικών. Στους ίδιους χώρους υπάρχει επίσης πλεόνασμα εθνικιστικών ιδεών, αλλά και μπράβων που πουλάνε προστασία για να βρίσκουν χρήματα για τα αναβολικά. Αξιοσημείωτη, τέλος, σε αυτούς τους χώρους είναι η συνύπαρξη λούμπεν στοιχείων και ανδρών που υπηρετούν στα σώματα ασφαλείας και τις ένοπλες δυνάμεις. Υπενθυμίζουμε απλώς ότι ο Γιάννης Κομμάτης ήταν Επαγγελματίας Οπλίτης (ΕΠΟΠ) στον ελληνικό στρατό. Έλευθερία'

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages