Τιμητική εκδήλωση για το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας στο Μουσείο Μπενάκη - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Τιμητική εκδήλωση για το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας στο Μουσείο Μπενάκη

Τιμητική εκδήλωση για το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας στο Μουσείο Μπενάκη

Share This
Το Μουσείο Μπενάκη με μια σειρά από τιμητικές εκδηλώσεις στοχεύει να προβάλει το έργο που επιτελούν οι πολιτιστικοί οργανισμοί της ελληνικής περιφέρειας για τη μελέτη και την ανάδειξη του πολιτισμού. Στο πλαίσιο αυτής της πολιτικής, οργανώνει φέτος, με την ευκαιρία του εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας των Μουσείων, εκδήλωση αφιερωμένη στο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας και θα πραγματοποιηθεί στο Κεντρικό κτήριο του Μουσείου Μπενάκη (Κουμπάρη 1), την Παρασκευή 16 Μαΐου 2014 και ώρα 20:00. Στόχος της εκδήλωσης είναι η διάδοση και αναγνώριση της πνευματικής και πολιτιστικής προσφοράς του Φεστιβάλ Χορού της Καλαμάτας, που συμπληρώνει φέτος τα 20 του χρόνια. Μέσα σε αυτό το διάστημα, το Φεστιβάλ συνέβαλε σημαντικά στη γνωριμία και ανάπτυξη του σύγχρονου χορού στην Ελλάδα και κατέλαβε μία διακριτή θέση στην καλλιτεχνική ζωή της χώρας, αλλά και διεθνώς.
 Το Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας τολμηρό και δυναμικό, επίτευγμα πολιτιστικής αποκέντρωσης, έχει χαρακτηριστεί πρότυπο και έχει επαινεθεί επανειλημμένως για την παραδειγματική λειτουργία του, τη διαρκή ανάπτυξη και την σταθερή πορεία του που το κατατάσσουν σε ξεχωριστή θέση ανάμεσα στα αντίστοιχα φεστιβάλ χορού διεθνώς. Επιβεβαιώνοντας τους στόχους του, το Φεστιβάλ, εντάσσει κάθε χρόνο τις παραστάσεις του σε ένα περιβάλλον διαρκούς εμβάθυνσης, μέσα από τη δημιουργία ενός παράλληλου χώρου θεωρητικής υποστήριξης και επαγγελματικής εκπαίδευσης και έχει συμβάλει καθοριστικά τόσο στη διαμόρφωση ενός κοινού για το σύγχρονο χορό όσο και στη διεύρυνση των προσδοκιών αυτού του κοινού. Βαδίζοντας στην τρίτη δεκαετία του, συνεχίζει να πρεσβεύει το όραμά του όπως διαμορφώθηκε και εξελίχθηκε στη διάρκεια των χρόνων. Με έντονα ερευνητική διάθεση, δίνει έμφαση στην παρουσίαση σημαντικών διεθνών δημιουργών, καταξιωμένων αλλά και πρωτοεμφανιζόμενων. Παράλληλα, προβάλλει μ’ ένα δυνατό πρόγραμμα τη σύγχρονη ελληνική δημιουργία, την οποία υποστηρίζει και προωθεί και εκτός Ελλάδας, με τη συμμετοχή του σε διεθνείς οργανώσεις και δίκτυα. Το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας εκπροσωπεί 19 χρόνια τώρα την Ελλάδα σε ένα από τα σημαντικότερα διεθνή δίκτυα νέων χορογράφων το Aerowaves.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages