Τα «χρυσά» ελαιόδεντρα της Μεσσηνίας έχουν αξία - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Τα «χρυσά» ελαιόδεντρα της Μεσσηνίας έχουν αξία

Τα «χρυσά» ελαιόδεντρα της Μεσσηνίας έχουν αξία

Share This
Μια ακόμη διάκριση έλαβε το ελληνικό ελαιόλαδο με τους Αμερικάνους να δίνουν την ψήφο εμπιστοσύνης τους στο «My Olive Tree» της οικογένειας Καρελά από τα ελαιόδεντρα της Μεσσηνίας αλλά και στο λάδι «Mani» της εταιρείας Μπλάουελ. Από τις δεκαέξι ελληνικές εταιρείες που συμμετείχαν στον διαγωνισμό μόνο δύο κατάφεραν να αποσπάσουν το πολυπόθητο βραβείο. Το «My Olive Tree» είναι δημιούργημα της κρίσης. Η οικογένεια Καρελά είχε ανέκαθεν ιδιαίτερη σχέση με τον τόπο καταγωγής της και χρησιμοποιούσε λάδι το οποίο παρήγαγε στα κτήματά της από την «Κορωνέϊκη» ποικιλία ελιάς. Το 2012, σε μια προσπάθεια να αποκτήσει όλη αυτή η διαδικασία επαγγελματική μορφή, αποφασίζουν να προχωρήσουν σε διάθεση του προϊόντος στην ελληνική αγορά. Οι αδελφοί Παναγιώτης και Γιώργος ήταν τα επιχειρηματικά μυαλά που οργάνωσαν τη δημιουργία του My Olive Tree επιλέγοντας προσεκτικά τους συνεργάτες που θα συνέβαλλαν στην καλύτερη ποιότητα του τελικού προϊόντος.
Η παραγωγή του ελαιολάδου γίνεται με έναν προσεκτικά ζυγισμένο συνδυασμό παραδοσιακών πρακτικών και τεχνολογικών καινοτομιών. Όπως αναφέρεται στην επίσημη ιστοσελίδα της εταιρείας τα δένδρα είναι βιολογικής καλλιέργειας και μεγαλώνουν με φυσικούς τρόπους φροντίδας σε μια αρχαία γη.
Οι ελιές τους μαζεύονται με το χέρι και, μέσα σε ελάχιστο χρόνο υπόκεινται σε ψυχρή σύνθλιψη, σε παραδοσιακό ελαιοτριβείο της ίδιας περιοχής. Οι ελιές Καλαμών «My Olive Tree» μαζεύονται με το χέρι από τους ιδιόκτητους ελαιώνες της οικογενείας Καρελά οι οποίοι βρίσκονται στον Μεσσηνιακό Νότο. Αμέσως μετά τη συγκομιδή τους υπόκεινται σε συγκεκριμένες διεργασίες και δοκιμάζονται μέχρις ότου να πληρούν τα γευστικά κριτήρια. Το θαλασσινό αλάτι, το ξίδι και το αγνό παρθένο ελαιόλαδο ίδιας παραγωγής είναι τα βασικά συστατικά της οικογενειακής συνταγής την οποία η οικογένεια Καρελά μοιράζεται πλέον με το ευρύ κοινό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages