Συνεχίζονται οι αποκριάτικες και καρναβαλικές εκδηλώσεις - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Συνεχίζονται οι αποκριάτικες και καρναβαλικές εκδηλώσεις

Συνεχίζονται οι αποκριάτικες και καρναβαλικές εκδηλώσεις

Share This
KARNABALIΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ για την Αποκριά και το 2ο Καλαματιανό Καρναβάλι συνεχίζονται με …ένταση και ρυθμό το προσεχές Σαββατοκύριακο. Σήμερα στις 10.30 το πρωί στην Κεντρική Αγορά Καλαμάτας, θα πραγματοποιηθεί εργαστήρι κατασκευής εικαστικής μάσκας με πρωτότυπα υλικά και τίτλο: «Το δεύτερο ταξίδι στη δική μας «ΦΡΟΥΤΟΠΙΑ», ανοιχτό για τα παιδιά.
Αργότερα γύρω στις 11, πέντε μέλη κάθε καρναβαλικού πληρώματος με τις στολές τους καλούνται να συμμετάσχουν στο 3ο Quiz των «Μυστικών της Πριγκίπισσας Ιζαμπώ» και στις 15.30 να παραλάβουν το 3ο Πακέτο Θεμάτων Σακούλας.
Η ΝΥΚΤΕΡΙΝΗ ΠΑΡΕΛΑΣΗ
Επίσης, στις 8 το βράδυ θα πραγματοποιηθεί, για πρώτη φορά, η νυχτερινή παρέλαση των καρναβαλιστών στους κεντρικούς δρόμους της Καλαμάτας, με κατάληξη την κεντρική πλατεία – Βασ. Γεωργίου και τίτλο «Αυτοφωτιστείτε». Για τη νυχτερινή παρέλαση θα υπάρξουν κατάλληλες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, από τις 7 μ.μ., ανάλογα με τα σημεία από τα οποία θα ξεκινήσουν τα πληρώματα, ενώ η κατάληξη όλων θα είναι η κεντρική πλατεία – Βασιλέως Γεωργίου. Παρακαλούνται οι οδηγοί να επιδεικνύουν προσοχή και να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις της Τροχαίας.
Επίσης, εντεταλμένοι υπάλληλοι του Δήμου με τις αρμοδιότητες Δημοτικής Αστυνομίας θα περιπολούν και θα βρίσκονται σε ετοιμότητα για να αποτρέψουν κάθε απόπειρα παραβατικότητας και να νιώσουν ασφαλείς όλοι οι συμμετέχοντες.
ΟΙ ΠΛΑΤΕΙΕΣ ΤΩΝ
ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΩΝ
Για την κάλυψη όλων των οδών της πόλης, ορίστηκαν οι πλατείες προσυγκεντρώσεων, από τις οποίες θα ξεκινήσουν τα πληρώματα για να καταλήξουν στην κεντρική πλατεία, όπου θα πραγματοποιηθεί μεγάλο πάρτι.
Τα μέλη των πληρωμάτων θα συγκεντρωθούν κατά πλατεία:
● Υπαπαντής, 23, 28, 35, 39
● 23ης Μαρτίου, 8, 14
● Φραγκολίμνας, 10, 19, 41
● Μαυρομιχάλη, 15, 22, 29
● Όθωνος, 1, 5, 42, 46
● Ταξιαρχών, 13, 25, 31
● Σιδηροδρομικού Σταθμού, 2, 16, 20, 43, 49
● Αγίας Βαρβάρας, 7, 12, 14, 44
● Αναλήψεως, 9, 11, 24
● Αγίας τριάδος, 3, 4, 34, 36, 37
● Τελωνείου, 6, 21, 30, 47
ΑΛΛΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Στον Άγιο Σιδέρη Καλαμάτας, στο Γήπεδο Στρατοπέδου και ώρα 19.00, θα υπάρξουν αερόστατα και παραδοσιακά εδέσματα, αλλά και δρώμενα με φωτιές. Επισημαίνεται πως, για τη διευκόλυνση διενέργειας της εκδήλωσης, με απόφαση του αστυνομικού διευθυντού Μεσσηνίας, θα διακοπεί η κυκλοφορία στην οδό Καλλιπατείρας από την Αλαμάνας έως τη Σφακιανάκη, μεταξύ των ωρών 7 και 9.30 μ.μ.
Στο Αριοχώρι, στη Δ.Ε.Άριος και στου Σταματινού, στη Δ.Ε. Αρφαρών και ώρα 8 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί το λιώσιμο του παστού.
ΟΙ ΑΥΡΙΑΝΕΣ
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Κεντρική Πλατεία:
Στις 11 π.μ.: Παιδική μουσική εκδήλωση «Πανηγύρι τώρα αρχίζει». Παραδοσιακό γαϊτανάκι
Θεατρικό δρώμενο: «ο θάνατος του δράκου και το ξύπνημα της άνοιξης» και ξεφάντωμα με πολύ μουσική και χορούς Latin
Στις 11.30 στην κεντρική πλατεία – Βασ. Γεωργίου Καλαμάτας, 10 μέλη κάθε καρναβαλικού πληρώματος θα συμμετάσχουν στη 2η Φάση Πλατείας, στο πλαίσιο των «Μυστικών της Πριγκίπισσας Ιζαμπώ».
Ράχη, Κουφού Ελιές (Β΄ ΚΑΠΗ) / Πλατεία, ώρα 18.00, Παραδοσιακά δρώμενα, κεράσματα, μουσική, χορός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages