Θα ψηφιστεί το νομοσχέδιο με τις ρυθμίσεις για τα κόκκινα αγροτικά δάνεια - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Θα ψηφιστεί το νομοσχέδιο με τις ρυθμίσεις για τα κόκκινα αγροτικά δάνεια

Θα ψηφιστεί το νομοσχέδιο με τις ρυθμίσεις για τα κόκκινα αγροτικά δάνεια

Share This
Πέμπτη 30 Ιανουαρίου, έχει κανονιστεί στην ολομέλεια της Βουλής η ψήφιση στο σύνολο του σχεδίου νόμου: «Διοικητικά μέτρα, διαδικασίες και κυρώσεις στην εφαρμογή της ενωσιακής και εθνικής νομοθεσίας στους τομείς των τροφίμων, των ζωοτροφών και της υγείας και προστασίας των ζώων και άλλες διατάξεις αρμοδιότητας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων», με ενσωματωμένη την τροπολογία για τις ρυθμίσεις των ενυπόθηκων δανείων των αγροτών προς την ΑΤΕ. Η κατ΄ άρθρο ψηφοφορία του εν λόγω σχεδίου νόμου έγινε αργά το βράδυ της προηγούμενης Δευτέρας, 27 Ιανουαρίου, με κατατεθειμένες από πλευράς του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Α. Τσαυτάρη, σειράς νομοτεχνικών βελτιώσεων καθώς και μιας τροπολογίας για αποζημίωση της ακαρπίας από τον ΕΛΓΑ.
Η ρύθμιση για τα «κόκκινα» δάνεια Όπως ανέφερε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Α. Τσαυτάρης, ενσωματώθηκαν σε μια δύο τροπολογίες που κατατέθηκαν από πολλούς βουλευτές με τις οποίες ρυθμίζονται οι εκκρεμότητες για τα ληξιπρόθεσμα μη εξυπηρετούμενα δάνεια των αγροτών στην ΑΤΕ. Η νέα ρύθμιση, όπως τόνισε ο κ. Τσαυτάρης, θα δίνει μεταξύ άλλων τη δυνατότητα στον αγρότη να εξοφλεί το ενυπόθηκο δάνειό του σε διάστημα επτά με δέκα χρόνων, ενώ οι τόκοι υπερημερίας απομειώνονται σημαντικά. Αναλυτικότερα, η ρύθμιση για την υπερυποθήκευση που είχε επιβληθεί εις βάρος των αγροτών –δανειοληπτών από την παλαιά ΑΤΕ, εξ αρχής είχε ενταχθεί στο πολυνομοσχέδιο του ΥπΑΑΤ, αλλά όπως είχε αναφέρει ο υπουργός, στη συζήτηση του νομοσχεδίου επί της αρχής, αναμενόταν η σύμφωνη γνώμη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το κατά πόσο μια τέτοια ρύθμιση αυτών των δανείων θα μπορούσε να θεωρηθεί κρατική επιδότηση μη σύννομη ή κεκαλυμμένη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages