Ο ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ ΚΕΡΔΙΖΕΙ ΕΔΑΦΟΣ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Ο ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ ΚΕΡΔΙΖΕΙ ΕΔΑΦΟΣ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ

Ο ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ ΚΕΡΔΙΖΕΙ ΕΔΑΦΟΣ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ

Share This
Με πολλή επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες βράδυ, Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου, από το Δήμο Καλαμάτας, μέσω της Επιτροπής Εθελοντισμού που διαθέτει, μια μουσικοχορευτική βραδιά αγάπης, στο πλαίσιο της Γιορτής του Εθελοντή. Το αμφιθέατρο και οι χώροι του Δημοτικού Πνευματικού Κέντρου ήταν κατάμεστοι, καθώς πριν τις εκδηλώσεις που διεξήχθησαν στο χώρο του αμφιθεάτρου, πάνω από 25 σύλλογοι με εθελοντική δράση είχαν τη δυνατότητα να παρουσιάσουν στο φουαγιέ τις δραστηριότητές τους. Λειτούργησαν, επίσης, παιδότοπος με μπαλόνια, παιδότοπος – κάστρο, facepaintingγια παιδιά, ενώ ο Ορειβατικός Σύλλογος έστησε τοίχο αναρρίχησης ύψους 5 μέτρων. Ακόμη, πρόσκοποι οργάνωσαν παιχνίδια για τα παιδιά. Δόθηκε, δε, η δυνατότητα να καταγραφούν από την Επιτροπή Εθελοντισμού οι σύλλογοι με εθελοντικό χαρακτήρα.
Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ Στη συνέχεια, στο κατάμεστο αμφιθέατρο του Πνευματικού Κέντρου, όπου πολλοί παρέμειναν όρθιοι, ξεκίνησε η εκδήλωση για τους εθελοντές. Ο Δήμαρχος χαιρέτισε τις εθελόντριες και τους εθελοντές για την αφιέρωσή τους στο συνάνθρωπο της ανάγκης και των δυσκολιών. Τους ευχαρίστησε, δε, για την ανιδιοτέλεια και την ανθρωπιά τους, σε μια τόσο κρίσιμη περίοδο για την κοινωνική συνοχή και ισορροπία στην πατρίδα μας. Με την ευχή να πυκνώνουν συνεχώς οι τάξεις των εθελοντών σε μια πατρίδα που θα ενδυναμώνει τις προνοιακές της δομές και την αυτονόητη συνδρομή της στους αδύνατους, ο Π. Νίκας ευχήθηκε σε όλους καλά Χριστούγεννα και ευλογημένο το 2014. Χαιρετισμό απηύθυνε επίσης ο επικεφαλής της Επιτροπής Εθελοντισμού Δημήτρης Βεργόπουλος, στον οποίο ανέφερε πως ο εθελοντισμός αποτελεί ανάγκη και εσωτερική πηγή δύναμης για τους εθελοντές, οι οποίοι από το υστέρημα της ψυχής τους προσφέρουν τον εαυτό τους στη διάθεση του συνανθρώπου. Ταυτόχρονα, αποτελεί και ένα ισχυρό μήνυμα ελπίδας και ένδειξη ανθρωπιάς προς αυτούς που λαμβάνουν το εθελοντικό έργο. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης απέδωσαν μοντέρνους χορούς και στο τέλος είπαν τα κάλαντα. Παρουσιάστρια της εκδήλωσης ήταν η Γιώτα Τσίγκου και, πριν όλα ξεκινήσουν, παιδιά ντυμένα αγγελάκια (2 έως 4 ετών) και ΑγιοΒασιλάκια (7 ετών), από τη Σχολή Γυμναστικής και Χορού Έφης Κουδούνη, προσέφεραν 30 τριαντάφυλλα σε τυχαία επιλεγμένους θεατές. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, συγκεντρώθηκε ποσόν 521,59 ευρώ στον Κουμπαρά της Αγάπης, που θα προσφέρει προσεχώς η Επιτροπή Εθελοντισμού του Δήμου Καλαμάτας – σε τρόφιμα - προς Συλλόγους ΑμεΑ που έχουν ανάγκη.
 ΜΠΟΥΦΕΣ ΚΑΙ ΧΟΡΟΣ Μετά το πέρας της μουσικοχορευτικής εκδήλωσης, παρατέθηκε μπουφές με παραδοσιακά εδέσματα και γλυκίσματα, προσφορά πολλών καταστημάτων και Πολιτιστικών Συλλόγων, καθώς και της Λέσχης Αρχιμαγείρων. Στη συνέχεια, και για μία ώρα, όλοι οι χορευτές ξεδίπλωσαν τις ικανότητές τους στο χώρο του φουαγιέ και τους συνόδευσαν πολλοί θεατές. Σημειώνεται πως η εκδήλωση μαγνητοσκοπήθηκε και θα προβληθεί 2 φορές εντός της εορταστικής περιόδου από τοπικό τηλεοπτικό δίκτυο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages