Να υιοθετήσουν οι δημότες από ένα φρεάτιο ομβρίων υδάτων πρότεινε ο αντιδήμαρχος Χρήστος Ριζάς - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Να υιοθετήσουν οι δημότες από ένα φρεάτιο ομβρίων υδάτων πρότεινε ο αντιδήμαρχος Χρήστος Ριζάς

Να υιοθετήσουν οι δημότες από ένα φρεάτιο ομβρίων υδάτων πρότεινε ο αντιδήμαρχος Χρήστος Ριζάς

Share This
ΣΕ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ προεργασία για την αποφυγή πλημμυρικών φαινομένων κατά τη χειμερινή περίοδο έχει προχωρήσει ο Δήμος Καλαμάτας, είτε με έργα σε σημεία όπου έχει παρουσιασθεί πρόβλημα κατά το παρελθόν, είτε με καθαρισμούς σε ρέματα, λεκάνες και χώρους απορροής, αλλά και φρεάτια ομβρίων. Τα ανωτέρω αναφέρθηκαν σε συνεδρίαση του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου (ΣΤΟ), χθες, στο Δημαρχείο, που συνεκλήθη μετά από εγκύκλιο της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, με σκοπό τον καλύτερο συντονισμό των φορέων που εμπλέκονται σε επίπεδο Δήμου. Στην συνεδρίαση μετείχαν ο αντιδήμαρχος Χρίστος Ριζάς, πρόεδρος του ΣΤΟ, ο διευθυντής Πολιτικής Προστασίας της Π. Ε. Μανώλης Κοβάτσης και η υπεύθυνη της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Καλαμάτας Ευμορφία Κουκούλη. Επίσης μετείχαν ο διοικητής της Π. Υ. Καλαμάτας, πύραρχος Κυριακούλης Κυριακουλέας, η αρχισμηνίας Ελένη Χριστοπούλου, από την 120 ΠΕΑ, εκπρόσωπος του Λιμεναρχείου Καλαμάτας, υπηρεσιακοί παράγοντες του Δήμου και εκπρόσωποι εθελοντικών ομάδων. Ενώ παρέμβαση έκανε και ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας. Ο αντιδήμαρχος Χρίστος Ριζάς ανέλυσε τις παρεμβάσεις του Δήμου, μέσω της ΔΕΥΑΚ και της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών, μετά από καταγραφή των σημείων όπου ανεφύησαν προβλήματα στο παρελθόν. Ο καθαρισμός ρεμάτων, λεκανών και αποδεκτών, καθώς και φρεατίων ομβρίων στην Καλαμάτα και τη γύρω περιοχή έχει φτάσει στο 90% του στόχου. Χαρακτηριστική είναι η παρέμβαση καθαρισμού στο ρέμα Ξερίλας, σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας, επί μήκους περίπου 3 χιλιομέτρων σε κοίτη πλάτους 20 – 25 μέτρων. Ο αντιδήμαρχος ζήτησε, όπως προτείνει η ΔΕΥΑΚ, κάθε δημότης να «υιοθετήσει» το φρεάτιο ομβρίων μπροστά στο σπίτι του και να το καθαρίσει από ό,τι το φράσσει την ώρα της νεροποντής.
Ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΝΙΚΑΣ
Ο δήμαρχος ευχαρίστησε για τη συνεργασία – τόσο στη θερινή περίοδο των πυρκαγιών όσο και στη χειμερινή – όλους τους φορείς και τους εθελοντές, τονίζοντας πως η σύγκληση του ΣΤΟ αποτελεί ουσιαστική ενέργεια. Επεσήμανε ότι ο Δήμος Καλαμάτας έχει προχωρήσει σε παρεμβάσεις, με έργα πολιτικού μηχανικού, για την αντιμετώπιση πλημμυρικών φαινομένων σε γνωστά προβληματικά σημεία, όπως – για παράδειγμα – στη βόρεια μάνδρα του Κοιμητηρίου Καλαμάτας. Ανέφερε ακόμη ότι φαίνεται πως αντιμετωπίσθηκε το πρόβλημα συσσώρευσης βρόχινων νερών στην οδό Φαρών ακόμη και μετά από μέτρια βροχόπτωση, καθώς – στο πλαίσιο έργου που υλοποιείται – ο εργολάβος αντικαθιστά με νέους τους παλιούς αγωγούς ομβρίων οι οποίοι βρέθηκαν φραγμένοι από την εποχή των σεισμών. Επίσης, τόνισε ότι ο Δήμος επιδιώκει τη διενέργεια κατάλληλων παρεμβάσεων στο Νέδοντα για την αποφυγή πλημμυρικών φαινομένων. Για τον λόγο αυτό μετέβη, χθες, στην Τρίπολη και συνάντησε τον Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης. Σε ορισμένα σημεία, ο τρόπος με τον οποίο σκεπάστηκε ο Νέδοντας έχει μειώσει την παροχετευτική του ικανότητα στο ένα τρίτο, ενώ και η γέφυρα στην Κλαδά είναι χαμηλή και δυσκολεύει τη διόδο των υδάτων. Σκοπός του Δήμου Καλαμάτας είναι η ένταξη των αναγκαίων παρεμβάσεων σε κάποιο χρηματοδοτικό Πρόγραμμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages