ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΧΝΗΛΑΣΙΜΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΖΩΙΚΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΧΝΗΛΑΣΙΜΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΖΩΙΚΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ

ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΧΝΗΛΑΣΙΜΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΖΩΙΚΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ

Share This
Στο Διοικητήριο ΠΕ Λακωνίας πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 24 Οκτωβρίου, ημερίδα με στόχο την ενημέρωση των κτηνοτρόφων σε σχέση με την καταγραφή των ζωϊκού κεφαλαίου, την έγκαιρη κατάθεση της απογραφής, την σωστή συμπλήρωση των μητρώων ώστε να υπάρξει  ιχνηλασιμότητα των προϊόντων...  Την ημερίδα διοργάνωσε το Τμήμα Κτηνιατρικής της ΠΕ Λακωνίας με ευθύνη της Προϊσταμένης της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής κ. Β. Θεοχαράκου και των κτηνιάτρων της Διεύθυνσης κ.κ. Χ. Τσιάλτα, Ε. Παπαγεωργακοπούλου και Ε. Παπαποστόλου. Στην ημερίδα συμμετείχαν η Προϊσταμένη του ΟΠΕΚΕΠΕ Τρίπολης κ. Καγιούλη Ευθυμία και κ. Χρυσοχόου Δημήτριος κτηνίατρος του ΟΠΕΚΕΠΕ Σπάρτης.
 Στην ημερίδα παρευρέθηκε η Αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας κ. Ντια Τζανετέα και ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Στρατηγάκος Ηλίας. Η κ. Τζανετέα σε δηλώσεις της τόνισε ότι η ιχνηλασιμότητα θα βοηθήσει στην επίλυση σοβαρών ζητημάτων που λειτουργούν ως "βαρίδια" για την ταχύτατη ανάπτυξη του κλάδου της κτηνοτροφίας.  Όπως επισήμανε η κα Αντιπεριφερειάρχης, η χώρα θα πρέπει να στοχεύσει στην ποιότητα των εξαιρετικών προϊόντων που παράγει, στην ονομασία, στην πιστοποίηση και ιχνηλασιμότητά τους που ικανοποιούν τις ανάγκες της μεταποιητικής βιομηχανίας και των καταναλωτών και σημείωσε ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου έχει θέσει ως στόχο να εφαρμόσει πολιτική διάσωσης και προοπτικής για την κτηνοτροφία, πάνω στη βάση της επιχειρηματικότητας με ταυτόχρονη βαρύτητα σε τομείς, οι οποίοι δεν είχαν μέχρι τώρα προσεχθεί ανάλογα.

Το μεγάλο ενδιαφέρον είναι η στήριξη εκ μέρους της Περιφέρειας των νέων κτηνοτρόφων, οι οποίοι πρέπει να συνεχίσουν την πατροπαράδοτη επιχείρηση με νέες ιδέες και  καθαρή επαγγελματική συνείδηση», κατέληξε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages