Η Καλαμάτα πρέπει και θα γίνει η πρότυπη Ευρωπαϊκή Πόλη - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Η Καλαμάτα πρέπει και θα γίνει η πρότυπη Ευρωπαϊκή Πόλη

Η Καλαμάτα πρέπει και θα γίνει η πρότυπη Ευρωπαϊκή Πόλη

Share This
Η Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης, Έργων και Ενημέρωσης της Περιφέρειας Πελοποννήσου κα Κωνσταντίνα Νικολάκου ερωτηθείσα από δημοσιογράφους για τις δηλώσεις του Προέδρου της ΠΕΔ Πελοποννήσου και Δημάρχου Καλαμάτας κ. Παναγιώτη Νίκα, σχετικά με την αύξηση των δημοτικών τελών, μετά την ανάδειξη προσωρινού αναδόχου για την ολοκληρωμένη διαχείριση απορριμμάτων από την Περιφέρεια Πελοποννήσου, δήλωσε: 
«Την ώρα που σύσσωμη η πολιτική ηγεσία της χώρας με την Περιφέρεια Πελοποννήσου παρουσιάζουν με περηφάνια στην Ευρωπαϊκή Ένωση το πρώτο ολοκληρωμένο έργο διαχείρισης απορριμμάτων με ΣΔΙΤ στη χώρα μας, το οποίο αποτελεί πλέον πρότυπο εθνικό μοντέλο, κάποιοι συνεχίζουν στον τριτοκοσμικό τους δρόμο.
Με κατασπατάληση των δημοτικών τελών και ύποπτες κατ’ εξακολούθηση αναθέσεις σε υπόδικους «μεταφορείς σκουπιδιών» και εικόνες απαράδεκτες για την πόλη της Καλαμάτας, δείχνουν να μην έχουν πάρει τα μηνύματα των πολιτών.
Ο κ. Νίκας επιστρατεύει και τον λαϊκισμό (το τελευταίο «όπλο» των απελπισμένων πολιτικάντηδων) περί δήθεν ανάγκης αύξησης των δημοτικών τελών. Η αδυσώπητη γι’ αυτόν αλήθεια είναι ότι με τη σύγχρονη και οικολογική διαχείριση των απορριμμάτων το κόστος της διαχείρισης μειώνεται σημαντικά. Και αυτό το όφελος πρέπει να επιστραφεί άμεσα στους πολίτες με μείωση των δημοτικών τελών.
Ο κ. Νίκας πρέπει επιτέλους να μάθει ότι στην Περιφέρεια Πελοποννήσου θα επικρατεί αταλάντευτα η απόλυτη νομιμότητα. Γιατί, το να πετάς τα σκουπίδια στον Αλφειό, στο δάσος της Φολόης και στη θάλασσα θα μπορούσε και να μην κοστίζει τίποτα. Ωστόσο και αυτό το παράνομο κοστίζει και μάλιστα ακριβά. Τόσο ακριβά, που η πόλη μας, η αγαπημένη μας Καλαμάτα, διασύρθηκε στο πανελλήνιο εξαιτίας των περίεργων αναθέσεων και των περίεργων διαδρομών των χρημάτων των συμπολιτών μας.
Ο κ. Δήμαρχος μας έχει συνηθίσει από πολύ παλιά, ως «πολιτική σουπιά», να απλώνει μελάνι, προκειμένου να καλύψει τις διφορούμενες και αντικρουόμενες κάθε φορά πολιτικές του επιλογές. Από τη μια διατείνεται ότι στηρίζει την κυβέρνηση και από την άλλη αμφισβητεί σχεδόν καθημερινά τις επιλογές της. Από τη μια συγχαίρει την Περιφέρεια Πελοποννήσου για τη λύση στο θέμα των απορριμμάτων και από την άλλη παραπληροφορεί τους πολίτες για «δήθεν» αύξηση του κόστους.
Και σήμερα, μέσα στην απόλυτη πολιτική παραζάλη και τρικυμία του αναζητά δεκανίκια απ’ όπου κι αν αυτά μπορούν να βρεθούν, δίχως σχέδιο, δίχως προσανατολισμό και δυστυχώς δίχως όραμα για την πόλη μας.
Η Καλαμάτα πρέπει και θα γίνει η πρότυπη Ευρωπαϊκή Πόλη αειφορίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages