Συνέντευξη της Χριστίνας Κωνστάντιου στη “ΦΩΝΗ”: «Η κρίση μας έκανε να ξαναγνωριστούμε» - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Συνέντευξη της Χριστίνας Κωνστάντιου στη “ΦΩΝΗ”: «Η κρίση μας έκανε να ξαναγνωριστούμε»

Συνέντευξη της Χριστίνας Κωνστάντιου στη “ΦΩΝΗ”: «Η κρίση μας έκανε να ξαναγνωριστούμε»

Share This
OLYMPUS DIGITAL CAMERAΥΠΑΡΧΟΥΝ άνθρωποι που η επαγγελματική τους ενασχόληση είναι απόλυτα συνυφασμένη με τη φιλοσοφία τους για τη ζωή. Η Χριστίνα Κωνστάντιου που διευθύνει το καφέ «Πατρικό» στην παραλία της Στούπας δικαιωματικά ανήκει στην κατηγορία αυτή.
Η Χριστίνα δίνει την ψυχή της σε ό,τι ασχολείται και είναι ένα πλεονέκτημα αυτό σε σχέση με το δύσκολο επαγγελματικό χώρο που δραστηριοποιείται να λειτουργεί έναν από τους πλέον δημοφιλείς χώρους διασκέδασης που διαθέτει η Στούπα και μάλιστα όλο το χρόνο και το κυριότερο με επιτυχία.
● Με τις ξαπλώστρες τι θέμα υπάρχει;
«Οι ξαπλώστρες στην παραλία είναι παροχή προς τον πελάτη, πρέπει από την πλευρά της Δημοτικής Αρχής αλλά και της Κτηματικής Υπηρεσίας που έχουν την ευθύνη του χώρου να καταλάβουν ότι αν χαμηλώσουν το ενοίκιο μπορούμε και εμείς να είμαστε πιο ελαστικοί στη χρέωση αν όχι να μη χρεώνουμε καθόλου και να θεωρούν ότι πρόκειται για προέκταση των καταστημάτων μας ως προς τη δυνατότητα του σέρβις. Αυτό βέβαια χρειάζεται να το περάσουμε και στον επισκέπτη. Εμείς ως επαγγελματίες που είμαστε ο συνδετικός κρίκος, χρειάζεται να ασχοληθούμε ενεργά. Όσο το βλέπουμε μόνο ως κέρδος και όχι ως παροχή δεν μπορούμε να το περάσουμε στους επισκέπτες και δημιουργούνται διάφορα προβλήματα. Δυστυχώς αυτή η κατάσταση είναι παγιωμένη και δεν αλλάζουν εύκολα».
● Από κίνηση βλέπω ότι πάτε καλά πάντως.
«Τουριστική κίνηση υπάρχει, αλλά τα πράγματα είναι δύσκολα και χρειάζεται να είμαστε ανταγωνιστικοί και να κάνουμε πίσω σε κάποια πράγματα. Δεν είναι η εποχή του ’90 που κανείς δεν έδινε σημασία. Σήμερα τον πελάτη τον κερδίζεις με ιδρώτα και προσπάθεια. Υπάρχουν διαφορές απόψεων όπως καταλαβαίνεις, αλλά χρειάζεται να προσπαθήσουμε κάπου να συγκλίνουν οι απόψεις αυτές για το καλό όλων μας. Υπάρχουν μια σειρά από ζητήματα που αφορούν την παραλία που έπρεπε να είχαν λυθεί χθες».
● Σε σχέση με πέρυσι πως είναι η κίνηση;
«Τουρισμό έχουμε, αλλά δεν έχω καταλάβει αν είναι περισσότερος ή λιγότερος από πέρυσι αλλά νομίζω τελικά πως είναι ο ίδιος. Είναι όμως κάποιες φορές που γίνεται πραγματικός χαμός και την άλλη τα πράγματα είναι υποτονικά. Αυτό οφείλεται νομίζω στο γεγονός ότι ο κόσμος δυσκολεύεται οικονομικά και δεν μπορεί να βγαίνει κάθε μέρα».
● Έλληνες ή ξένοι είναι οι περισσότεροι επισκέπτες;
«Φέτος, παρατηρώ μια αύξηση σε επισκέπτες από χώρες όπως Νορβηγία, Ολλανδία, μεγαλύτερη σε σχέση με άλλες χρονιές. Επίσης από την Ιταλία, Αυστρία, Γερμανία, Ισραήλ. Τώρα βέβαια λόγω του αεροδρομίου και του καινούργιου δρόμου υπάρχει μεγαλύτερη ευκολία στην πρόσβαση. Πιστεύω ότι χρειάζεται οι αεροπορικές εταιρείες να αυξήσουν τα δρομολόγια και η διαφορά της επισκεψιμότητας θα φανεί ακόμα περισσότερο του χρόνου. Ο κόσμος θέλει να έρθει και δεν μπορεί. Λέω σε όλους στέλνετε email στις εταιρείες για να αυξήσουν τα δρομολόγια. Τώρα όσον αφορά τους Έλληνες τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα λόγω της κρίσης. Παρ’ όλα αυτά όμως βλέπω μεγάλες αλλαγές και στις αντιλήψεις που ως τώρα υπήρχαν. Δηλαδή εκτιμάμε περισσότερο, είμαστε πιο ευγενικοί και δεκτικοί, προσπαθούμε να δούμε τη μεγαλύτερη εικόνα του συνόλου και όχι μόνο από τον μικρόκοσμό μας. Βέβαια το καλύτερο θα ήταν αυτό να είχε συμβεί από παλιά αλλά και τώρα που συμβαίνει καλό είναι. Επίσης βλέπω ότι με χαρά ξανασυναντιόμαστε και ξαναγνωριζόμαστε και αυτό είναι ευχάριστο για όλους μας».
***
Αυτά μας είπε η Χριστίνα Κωνστάντιου που είναι ιδιαίτερα ανήσυχη ως ενεργός πολίτης και νοιάζεται για το παρόν και το μέλλον της περιοχής όπου ζει και εργάζεται. Μπορεί η Στούπα να αποτελεί σημαντικό τουριστικό προορισμό και να μην αντιμετωπίζει ιδιαίτερα προβλήματα λόγω της κρίσης, χρειάζεται ωστόσο επαγρύπνηση γιατί οι εποχές είναι δύσκολες και οι απαιτήσεις μεγάλες. Μπορεί η τουριστική σαιζόν λόγω του καιρού να άργησε να ξεκινήσει αλλά η Χριστίνα είναι αισιόδοξη πως όλα θα πάνε καλά τελικά και θα δουλέψουν όλοι «γιατί οι υποχρεώσεις είναι τεράστιες» όπως χαρακτηριστικά τονίζει.
Η αισιόδοξη όσο και ρεαλιστική άποψη της Χριστίνας με ακολούθησε και στην επιστροφή μου. Άλλωστε χρειαζόμαστε γερές δόσεις αισιοδοξίας στη ζωή μας για να την κάνουμε καλύτερη.
Θανάσης Παντές

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages