Πρεμιέρα αύριο στο Μέγαρο Χορού για το 19ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Πρεμιέρα αύριο στο Μέγαρο Χορού για το 19ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας

Πρεμιέρα αύριο στο Μέγαρο Χορού για το 19ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας

Share This
Ανοίγει αύριο τις πύλες του το 19ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, του οποίου δύο παραστάσεις θα φιλοξενηθούν στο ολοκαίνουργο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας, εγκαινιάζοντας τη λειτουργία ενός πολύ σημαντικού οικοδομήματος για τον πολιτισμό, μοναδικού στην ελληνική περιφέρεια. Ο Δήμαρχος Καλαμάτας, σήμερα σε συνέντευξη Τύπου, εξέφρασε την ικανοποίησή του διότι «σε εποχές μεγάλης οικονομικής δυσκολίας, κρίσης, γίνεται κατορθωτό να έχουμε και φέτος το Φεστιβάλ», κάτι που επετεύχθη χάρη στην ένταξή του στο ΕΣΠΑ.
Το Φεστιβάλ προβάλλει την Καλαμάτα στην Ελλάδα και διεθνώς, όντας μία από τις μεγαλύτερες πολιτιστικές διοργανώσεις πανελληνίως, επεσήμανε ο Δήμαρχος. Ο Π. Νίκας ευχαρίστησε «για τις προσπάθειες και το αποτέλεσμα» τη Βίκυ Μαραγκοπούλου, διευθύντρια της διοργάνωσης, «της οποίας το Φεστιβάλ είναι πνευματικό παιδί» όπως ανέφερε. Επίσης, εξέφρασε ευχαριστίες προς τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου Καλαμάτας για την ολοκλήρωση του Μεγάρου Χορού, που θα είναι το «σπίτι» του Φεστιβάλ, αποτελώντας - επιπλέον - σύμβολο της πόλης. Όλα είναι έτοιμα από τεχνικής και διοικητικής πλευράς για την αυριανή πρεμιέρα του Φεστιβάλ, που θα δοθεί στο Μέγαρο. Η χρήση του Μεγάρου Χορού Καλαμάτας θα καταστεί εφικτή με τη συνδρομή τεχνικών του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, για την οποία ο Δήμαρχος ευχαρίστησε τον Πρόεδρό του Ιωάννη Μάνο, τα μέλη του ΔΣ και τον καλλιτεχνικό διευθυντή Γιώργο Κουρουπό. Τέλος, ο Δήμαρχος εξέφρασε ευχαριστίες προς την Εθνική Τράπεζα και τον Διευθύνοντα Σύμβουλό της Αλέξανδρο Τουρκολιά, διότι η ΕΤΕ ανέλαβε το κόστος για την εκπόνηση μελέτης βιωσιμότητας του Μεγάρου Χορού Καλαμάτας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages