Το νομοσχέδιο για την ΝΕΑ ΕΡΤ που θα ονομάζετε ΝΕΡΙΤ – Α.Ε. - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Το νομοσχέδιο για την ΝΕΑ ΕΡΤ που θα ονομάζετε ΝΕΡΙΤ – Α.Ε.

Το νομοσχέδιο για την ΝΕΑ ΕΡΤ που θα ονομάζετε ΝΕΡΙΤ – Α.Ε.

Share This
Νέ­α Ελ­λη­νι­κή Ρα­δι­ο­φω­νί­α, Ίν­τερ­νετ και Τη­λε­ό­ρα­ση
Άρ­θρο 1
Σύ­στα­ση – Σκο­πός – Ε­πω­νυ­μί­α – Έ­δρα
1. Συ­νι­στά­ται νο­μι­κό πρό­σω­πο ι­δι­ω­τι­κού δι­καί­ου για την ελ­λη­νι­κή ρα­δι­ο­φω­νί­α, δι­α­δί­κτυ­ο (ίν­τερ­νετ) και τη­λε­ό­ρα­ση που λει­τουρ­γεί με τη μορ­φή α­νώ­νυ­μης ε­ται­ρεί­ας και­ έ­χει έ­δρα την Α­θή­να.
2. Η ε­πω­νυ­μί­α της ε­ται­ρεί­ας εί­ναι «ΝΕ­Α ΕΛ­ΛΗ­ΝΙ­ΚΗ ΡΑ­ΔΙ­Ο­ΦΩ­ΝΙΑ, ΙΝ­ΤΕΡ­ΝΕΤ ΚΑΙ­ΤΗ­ΛΕ­Ο­ΡΑ­ΣΗ Α.Ε» (στο ε­ξής: ΝΕ­ΡΙΤ – Α.Ε.­). Ο δι­α­κρι­τι­κός τί­τλος της ε­ται­ρεί­ας θα κα­θο­ρι­στεί με α­πό­φα­ση του Δι­οι­κη­τι­κού Συμ­βου­λί­ου της ε­ται­ρεί­ας ύ­στε­ρα α­πό ει­σή­γη­ση του Ε­πο­πτι­κού Συμ­βου­λί­ου, που για το σκο­πό αυ­τό θα δι­ε­ξά­γει έ­ρευ­να α­γο­ράς και με­λέ­τες.
3.Η ΝΕ­ΡΙΤ Α.Ε εί­ναι δη­μό­σια ε­πι­χεί­ρη­ση που α­νή­κει στο δη­μό­σιο το­μέ­α και ε­πο­πτεύ­ε­ται α­πό το Κρά­τος. Έ­χει δι­οι­κη­τι­κή και οι­κο­νο­μι­κή αυ­το­τέ­λεια.
4. Η ΝΕ­ΡΙΤ Α.Ε α­πο­τε­λεί τον ε­νια­ίο φο­ρέ­α στον ο­ποί­ο μπο­ρεί να εν­τα­χθούν με­τά α­πό α­πό­φα­ση του Ε­πο­πτι­κού Συμ­βου­λί­ου, σύμ­φω­να με το άρ­θρο 4, τη­λε­ο­πτι­κοί και ρα­δι­ο­φω­νι­κοί σταθ­μοί, δι­α­δι­κτυα­κοί ι­στό­το­ποι και άλ­λες σχε­τι­κές με τον σκο­πό της ε­ται­ρεί­ας δρα­στη­ρι­ό­τη­τες, ι­δί­ως πο­λι­τι­στι­κές.
Άρ­θρο 2
Σκο­πός – Αρ­μο­δι­ό­τη­τες
1.Η ΝΕ­ΡΙΤ – Α.Ε. α­πο­βλέ­πει στην εκ­πλή­ρω­ση των σκο­πών της δη­μό­σιας ρα­δι­ο­τη­λε­ο­πτι­κής υ­πη­ρε­σί­ας, με την ορ­γά­νω­ση, εκ­με­τάλ­λευ­ση και λει­τουρ­γί­α τη­λε­ο­πτι­κών, δι­α­δι­κτυα­κών και ρα­δι­ο­φω­νι­κών σταθ­μών, κα­θώς και την πα­ρο­χή κά­θε εί­δους ο­πτι­κο­α­κου­στι­κών υ­πη­ρε­σι­ών. Δεν ε­πι­δι­ώ­κει την α­πό­κτη­ση κέρ­δους και συμ­βάλ­λει στην ε­νη­μέ­ρω­ση, μόρ­φω­ση και ψυ­χα­γω­γί­α του κοι­νού.
2. H δη­μό­σια ρα­δι­ο­τη­λε­ό­ρα­ση υ­πη­ρε­τεί τις δη­μο­κρα­τι­κές, κοι­νω­νι­κές και πο­λι­τι­στι­κές α­νάγ­κες της κοι­νω­νί­ας και συμ­βάλ­λει στη δι­α­σφά­λι­ση της πο­λυ­φω­νί­ας. Έ­χει σκο­πό την αν­τι­κει­με­νι­κή και με ί­σους ό­ρους με­τά­δο­ση πλη­ρο­φο­ρι­ών και ει­δή­σε­ων, κα­θώς και προ­ϊ­όν­των του λό­γου και της τέ­χνης. Οι ο­πτι­κο­α­κου­στι­κές υ­πη­ρε­σί­ες που πα­ρέ­χει πρέ­πει να έ­χουν την ποι­ο­τι­κή στάθ­μη που ε­πι­βάλ­λει η κοι­νω­νι­κή της α­πο­στο­λή και η πο­λι­τι­στι­κή α­νά­πτυ­ξη της χώ­ρας και να σέ­βον­ται ι­δί­ως την α­ξί­α του αν­θρώ­που και την προ­στα­σί­α της παι­δι­κής η­λι­κί­ας και της νε­ό­τη­τας.
3. Η δη­μό­σια ρα­δι­ο­τη­λε­ό­ρα­ση, κα­τά τη λει­τουρ­γί­α της, εί­ναι α­νε­ξάρ­τη­τη α­πό το κρά­τος, άλ­λους φο­ρείς δη­μό­σιας ε­ξου­σί­ας, φο­ρείς που ε­λέγ­χον­ται α­πό αυ­τούς και πο­λι­τι­κά κόμ­μα­τα. Δι­α­θέ­τει πλή­ρη προ­γραμ­μα­τι­κή και συν­τα­κτι­κή α­νε­ξαρ­τη­σί­α.
4. Η ΝΕ­ΡΙΤ -Α.Ε. α­πευ­θύ­νε­ται προς το ευ­ρύ κοι­νό και κα­λύ­πτει γε­ω­γρα­φι­κά το σύ­νο­λο της χώ­ρας. Μπο­ρεί να α­πευ­θύ­νε­ται και προς τον α­πό­δη­μο ελ­λη­νι­σμό. Προς τού­το, χρη­σι­μο­ποι­εί τον κα­τάλ­λη­λο τε­χνι­κό ε­ξο­πλι­σμό. Η ΝΕ­ΡΙΤ – Α.Ε. μπο­ρεί να λει­τουρ­γεί και σταθ­μούς το­πι­κής εμ­βέ­λειας.
5. Τα ρα­δι­ο­τη­λε­ο­πτι­κά προ­γράμ­μα­τα της ΝΕ­ΡΙΤ – Α.Ε. α­πευ­θύ­νον­ται σε ό­λες τις κα­τη­γο­ρί­ες του πλη­θυ­σμού της χώ­ρας. Λαμ­βά­νουν υ­π’ ό­ψη τις α­νάγ­κες ι­δι­αί­τε­ρων κοι­νω­νι­κών ο­μά­δων, α­νε­ξάρ­τη­τα α­πό τη θε­α­μα­τι­κό­τη­τα και α­κρο­α­μα­τι­κό­τη­τα των σχε­τι­κών εκ­πομ­πών.
6.Η ΝΕ­ΡΙΤ – Α.Ε. προ­βάλ­λει τη­λε­ο­πτι­κά, δι­α­δι­κτυα­κά και ρα­δι­ο­φω­νι­κά τις ερ­γα­σί­ες της Βου­λής των Ελ­λή­νων. Προς τού­το με­τα­δί­δει τις συ­νε­δριά­σεις της Ο­λο­μέ­λειας και των άλ­λων σχη­μα­τι­σμών της Βου­λής, στις δι­κές της ή σε ξε­χω­ρι­στές συ­χνό­τη­τες.
7. Η ΝΕ­ΡΙΤ – Α­Ε πα­ρά­γει και εκ­με­ταλ­λεύ­ε­ται με ο­ποι­ο­δή­πο­τε τρό­πο ρα­δι­ο­τη­λε­ο­πτι­κές εκ­πομ­πές και ο­πτι­κο­α­κου­στι­κό υ­λι­κό, δη­μι­ουρ­γεί με­τα­ποι­η­τι­κές μο­νά­δες πα­ρα­γω­γής κά­θε εί­δους α­γα­θού ή υ­πη­ρε­σί­ας σχε­τι­κής με τα ο­πτι­κά, α­κου­στι­κά και ο­πτι­κο­α­κου­στι­κά μέ­σα μα­ζι­κής ε­πι­κοι­νω­νί­ας και γε­νι­κά α­σκεί κά­θε δρα­στη­ρι­ό­τη­τα που συν­τε­λεί στην εκ­πλή­ρω­ση των σκο­πών της. Μπο­ρεί να ι­δρύ­ει θυ­γα­τρι­κές ε­ται­ρί­ες και να συμ­με­τέ­χει σε άλ­λες ε­ται­ρί­ες στην Ελ­λά­δα ή την αλ­λο­δα­πή.
8. Οι σκο­ποί της ΝΕ­ΡΙΤ – Α.Ε. και τα μέ­σα που αυ­τή μπο­ρεί να χρη­σι­μο­ποι­ή­σει για την εκ­πλή­ρω­σή τους ε­ξει­δι­κεύ­ον­ται στο Πα­ράρ­τη­μα Α’, που α­πο­τε­λεί α­να­πό­σπα­στο τμή­μα του πα­ρόν­τος νό­μου.
Άρ­θρο 3
Γε­νι­κές αρ­χές του προ­γράμ­μα­τος
1.O­ι εκ­πομ­πές της ΝΕ­ΡΙΤ-Α.Ε. δι­έ­πον­ται α­πό την ι­σχύ­ου­σα ρα­δι­ο­τη­λε­ο­πτι­κή νο­μο­θε­σί­α. Ει­δι­κό­τε­ρα, οι εκ­πομ­πές της ΝΕ­ΡΙΤ-Α.Ε.:
α. Πε­ρι­λαμ­βά­νουν ποι­κί­λα προ­γράμ­μα­τα στους το­μείς της ε­νη­μέ­ρω­σης, της ψυ­χα­γω­γί­ας, του α­θλη­τι­σμού, του πο­λι­τι­σμού και της ε­πι­μόρ­φω­σης.
β. Ε­πι­δι­ώ­κουν αν­τι­κει­με­νι­κό­τη­τα και πλη­ρό­τη­τα των ει­δή­σε­ων.
γ. Δι­α­σφα­λί­ζουν την πο­λυ­φω­νι­κή αν­ταλ­λα­γή α­πό­ψε­ων, με κά­λυ­ψη ό­λων των πο­λι­τι­κών ρευ­μά­των και φο­ρέ­ων σκέ­ψης.
δ. Ε­πι­δι­ώ­κουν την κοι­νω­νι­κή συ­νο­χή, την πο­λι­τι­στι­κή πο­λυ­μέ­ρεια και κα­τα­πο­λε­μούν κά­θε εί­δους δι­α­κρί­σεις.
ε. Α­να­δει­κνύ­ουν τον ελ­λη­νι­κό πο­λι­τι­σμό και τις πα­ρα­δό­σεις της χώ­ρας.
στ. Προ­βάλ­λουν την πνευ­μα­τι­κή και καλ­λι­τε­χνι­κή δη­μι­ουρ­γί­α.
ζ. Δι­α­φυ­λάσ­σουν την ποι­ό­τη­τα της ελ­λη­νι­κής γλώσ­σας.
η. Δι­ευ­κο­λύ­νουν την πρό­σβα­ση σε αυ­τές των προ­σώ­πων με προ­βλή­μα­τα α­κο­ής και ό­ρα­σης.
H ΝE­ΡΙΤ-Α.Ε. κα­τα­βάλ­λει ι­δι­αί­τε­ρη μέ­ρι­μνα για την πλή­ρη και αν­τι­κει­με­νι­κή πα­ρου­σί­α­ση του προ­ε­κλο­γι­κού α­γώ­να των πο­λι­τι­κών κομ­μά­των, κα­θώς και των υ­πο­ψή­φι­ων συν­δυα­σμών ή προ­σώ­πων, κα­τά τις βου­λευ­τι­κές ε­κλο­γές, τις ε­κλο­γές για την α­νά­δει­ξη αν­τι­προ­σώ­πων στο Ευ­ρω­πα­ϊ­κό Κοι­νο­βού­λιο και τους Ο.Τ.Α., σύμ­φω­να με τις οι­κεί­ες δι­α­τά­ξεις. Κα­λύ­πτει ε­πί­σης και τις α­πό­ψεις που δι­α­τυ­πώ­νον­ται κα­τά την πε­ρί­ο­δο που προ­η­γεί­ται της δι­ε­ξα­γω­γής δη­μο­ψη­φί­σμα­τος.
3. Η ΝΕ­ΡΙΤ – Α.Ε. με­ρι­μνά για την πα­ρου­σί­α­ση θε­μά­των και δρα­στη­ρι­ο­τή­των των πο­λι­τι­κών κομ­μά­των, της το­πι­κής αυ­το­δι­οί­κη­σης, των ορ­γα­νώ­σε­ων της κοι­νω­νί­ας των πο­λι­τών, κα­θώς και των πα­ρα­γω­γι­κών τά­ξε­ων. Προς τού­το τη­ρεί την αρ­χή της α­να­λο­γι­κής ι­σό­τη­τας.
4. Η ΝΕ­ΡΙΤ – Α.Ε. υ­πο­βάλ­λει στη Βου­λή και το Ε.Σ.Ρ. κα­τά το πρώ­το τρί­μη­νο κά­θε η­με­ρο­λο­για­κού έ­τους έκ­θε­ση για την τή­ρη­ση των υ­πο­χρε­ώ­σε­ων που της α­να­τί­θεν­ται με το πα­ρόν άρ­θρο.
Άρ­θρο 4
Στρα­τη­γι­κό Σχέ­διο
1. Με ει­σή­γη­ση του Δι­οι­κη­τι­κού Συμ­βου­λί­ου, το Ε­πο­πτι­κό Συμ­βού­λιο κα­ταρ­τί­ζει το στρα­τη­γι­κό σχέ­διο της ΝΕ­ΡΙΤ-Α.Ε.
2.Το στρα­τη­γι­κό σχέ­διο εί­ναι δε­κα­ε­τές και πε­ρι­λαμ­βά­νει τους γε­νι­κούς α­να­πτυ­ξια­κούς στό­χους της Ε­ται­ρί­ας, τα α­ναγ­καί­α μέ­σα για την ε­πί­τευ­ξή τους, το συ­νο­λι­κό κό­στος των δρα­στη­ρι­ο­τή­των της Ε­ται­ρί­ας και τον τρό­πο χρη­μα­το­δό­τη­σής τους.
3. Στο πλαί­σιο του στρα­τη­γι­κού σχε­δί­ου και με ει­σή­γη­ση του Δι­οι­κη­τι­κού Συμ­βου­λί­ου, το Ε­πο­πτι­κό Συμ­βού­λιο α­πο­φα­σί­ζει την ί­δρυ­ση νέ­ων τη­λε­ο­πτι­κών, δι­α­δι­κτυα­κών ι­στο­τό­πων
και ρα­δι­ο­φω­νι­κών σταθ­μών, κα­θώς και την κα­τάρ­γη­ση υ­φι­στα­μέ­νων. Με την ί­δια α­πό­φα­ση ε­ξει­δι­κεύ­ε­ται ο χα­ρα­κτή­ρας και το πε­ρι­ε­χό­με­νο του νέ­ου σταθ­μού
και ι­στο­τό­που, η εμ­βέ­λειά τους
και οι ει­δι­κό­τε­ρες προ­γραμ­μα­τι­κές υ­πο­χρε­ώ­σεις τους, σύμ­φω­να με την ι­σχύ­ου­σα νο­μο­θε­σί­α και το πα­ρόν κα­τα­στα­τι­κό.
Άρ­θρο 5
Ε­πι­χει­ρη­σια­κό σχέ­διο
1. Ο Δι­ευ­θύ­νων Σύμ­βου­λος κα­ταρ­τί­ζει το ε­πι­χει­ρη­σια­κό σχέ­διο της ΝΕ­ΡΙΤ- Α.Ε., το ο­ποί­ο εγ­κρί­νε­ται α­πό το Δι­οι­κη­τι­κό και α­πό το Ε­πο­πτι­κό Συμ­βού­λιο της Ε­ται­ρί­ας.
2. Το ε­πι­χει­ρη­σια­κό σχέ­διο εί­ναι ε­τή­σιο και πε­ρι­λαμ­βά­νει κα­τ’ ε­λά­χι­στο:
α. Τους ε­πι­δι­ω­κό­με­νους στό­χους κά­θε σταθ­μού και κά­θε δρα­στη­ρι­ό­τη­τας της Ε­ται­ρί­ας ,εκ­φρα­σμέ­νους σε πο­σά και πο­σο­στά και το αν­τί­στοι­χο προ­ϋ­πο­λο­γι­ζό­με­νο κό­στος.
β. Τις ει­δι­κό­τε­ρες ε­νέρ­γει­ες που θα πρέ­πει να γί­νουν για την ε­πί­τευ­ξη των α­νω­τέ­ρω στό­χων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages