11 χρόνια στον ταχυδρομικό διανομέα που οργάνωσε ληστεία σε βάρος συναδέλφου του - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

11 χρόνια στον ταχυδρομικό διανομέα που οργάνωσε ληστεία σε βάρος συναδέλφου του

11 χρόνια στον ταχυδρομικό διανομέα που οργάνωσε ληστεία σε βάρος συναδέλφου του

Share This
Σε 11 χρόνια κάθειρξης και 9 μήνες φυλάκισης καταδικάσθηκε ο ταχυδρομικός διανομέας που το καλοκαίρι του 2012 σχεδίασε και ανέθεσε σε δύο νεαρούς – συγκατηγορουμένους του –ληστεία σε βάρος συναδέλφου του σε κατάστημα – ψησταριά στον Άρι, την ώρα που μοίραζε τις συντάξεις του ΟΓΑ. Ο κατηγορούμενος ταχυδρομικός διανομέας ομολόγησε την πράξη αυτή, όμως αρνήθηκε ότι είχε σκηνοθετήσει τη ληστεία που είχε καταγγείλει εις βάρος του 4 μήνες πριν, για την οποία και είχε κατηγορηθεί. Το δικαστήριο για τη ληστεία αυτή τον αθώωσε λόγω αμφιβολιών. Επίσης, καταδίκασε σε 7 χρόνια κάθειρξης και 6 μήνες φυλάκισης τον 22χρονο που διέπραξε τη ληστεία στην ψησταριά στον Άρι, πυροβολώντας το ταβάνι του καταστήματος, και σε 5 χρόνια κάθειρξης ένα 18χρονο, ο οποίος με μηχανάκι μετέφερε τον 22χρονο που έκανε τη ληστεία. Αθωώθηκε η μητέρα του 18χρονου, η οποία εργαζόταν σε κατάστημα του κατηγορούμενου ταχυδρομικού διανομέα και διατηρεί σχέση μαζί του.
Ληστείες
Πέρυσι στις 5 Απριλίου ο κατηγορούμενος ταχυδρομικός διανομέας κατήγγειλε στην Αστυνομία ότι στον επαρχιακό δρόμο Θουρίας – Άρι, ενώ κατευθυνόταν προς Άρι για να μοιράσει συντάξεις, αυτοκίνητο με πέντε άτομα του έκλεισε το δρόμο και τον λήστεψαν, αρπάζοντας περίπου 11.000 ευρώ. Οι αστυνομικοί που κατέθεσαν είπαν ότι από την αρχή κάτι δεν πήγαινε καλά, καθώς υπήρχαν στοιχεία που δε συνηγορούσαν με όσα κατήγγειλε. Για παράδειγμα, ανέφεραν ότι ο ταχυδρομικός διανομέας είπε ότι οι δράστες έσπασαν το τζάμι του αυτοκινήτου την ώρα που αυτός ήταν στη θέση του οδηγού, ενώ αυτοί βρήκαν τα περισσότερα θραύσματα από τα γυαλιά στο κάθισμα, σαν να μην καθόταν κανένας εκεί. Στις 6 Αυγούστου του 2012 ένας νεαρός με κράνος και γυαλιά μπαίνει σε ψησταριά στον Άρι. Πυροβολώντας τρεις φορές το ταβάνι, απειλεί κατοίκους και ταχυδρομικό διανομέα και παίρνει ένα τσαντάκι με 6.195 ευρώ που προορίζονταν για συντάξεις. Διέφυγε με μηχανάκι, καθώς τον περίμενε άλλος νεαρός με κράνος. Οι αστυνομικοί κατέθεσαν ότι το Νοέμβριο του 2012 έφθασε στην υπηρεσία τους καταγγελία ότι τη ληστεία είχε οργανώσει ο ταχυδρομικός διανομέας και την είχαν υλοποιήσει. Ο συγκεκριμένος διατηρούσε δύο καταστήματα, μία ψησταριά στον Άρι και ένα ουζερί στη Μεσσήνη. Οι αστυνομικοί σε έρευνα στη Μεσσήνη, όπου βρισκόταν και η μητέρα του 18χρονου, βρήκαν σε τσαντάκι ένα όπλο και σφαίρες. Μετά τις έρευνες αποδείχθηκε ότι ήταν το ίδιο όπλο με αυτό που χρησιμοποιήθηκε στη ληστεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages