Ελάχιστη δόση ανάλογα το εισόδημα για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Ελάχιστη δόση ανάλογα το εισόδημα για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές

Ελάχιστη δόση ανάλογα το εισόδημα για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές

Share This
Από μέρα σε μέρα αναμένεται να δοθεί στη δημοσιότητα και να σταλεί σε όλες τις εφορίες της χώρας και τα ασφαλιστικά ταμεία η εγκύκλιος βάσει της οποίας θα μπορέσουν εκατομμύρια οφειλέτες του Δημοσίου και των ταμείων να ρυθμίσουν τα χρέη τους σε 48 ή και περισσότερες δόσεις. Δεν είναι λίγοι εκείνοι που καθημερινά προσέρχονται στις εφορίες και ζητούν να προχωρήσουν στη ρύθμιση για να λάβουν την απάντηση από τους υπαλλήλους ότι αν δεν έρθει στα χέρια τους η εγκύκλιος δεν μπορούν να κάνουν κάτι έστω και αν ο νόμος έχει ψηφιστεί και έχει δημοσιευτεί από τις 9 Μαίου στο Φύλλο Εφημερίδας της Κυβερνήσεως. Αρμόδιος παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών δηλώνει στο «Βήμα» ότι η εγκύκλιος είναι έτοιμη και μένουν κάποιες λεπτομέρειες για σταλεί στις εφορίες και να εφαρμοστεί άμεσα. Για να μπορέσει κάποιος να πληρώσει την οφειλή του σε πάνω από 48 δόσεις θα πρέπει να βρίσκεται σε αποδεδειγμένη αδυναμία πληρωμής και την ίδια στιγμή με τις παραπάνω δόσεις που θα επιλέξει ο έφορος να είναι βέβαιο ότι θα καταφέρει τελικά να πληρώσει τις οφειλές του.
Σύμφωνα με το νέο νόμο (4152/2013) οι οφειλές φορολογουμένων που έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμες ως τις 31/12/2012 μπορούν πλέον να εξοφλούνται μέχρι και σε 48 δόσεις. Η ρύθμιση συνδυάζεται με μειωμένες προσαυξήσεις. Συγκκριμένα, όσοι θα αποπληρώσουν την οφειλή σε 48 δόσεις θα απαλλάσσονται από το 25% των προσαυξήσεων, όσοι θα αποπληρώσουν την οφειλή σε 36 δόσεις θα απαλλάσσονται από το 30%, όσοι θα αποπληρώσουν την οφειλή σε 24 δόσεις από το 35%, όσοι θα αποπληρώσουν την οφειλή σε 12 δόσεις από το 40%, ενώ αν πληρωθεί η οφειλή εφάπαξ απαλλάσσεται από το 50% των προσαυξήσεων εκπρόθεσμης καταβολής. Η προσαύξηση εκπρόθεσμης καταβολής με την οποία θα επιβαρύνονται οι οφειλές που θα υπαχθούν στη ρύθμιση από 1/1/2013 θα είναι 8,75%.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages