Πού βρίσκεται η Καλαμάτα; Aπορία και απάντηση που δόθηκε στο Μαϊάμι - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Πού βρίσκεται η Καλαμάτα; Aπορία και απάντηση που δόθηκε στο Μαϊάμι

Πού βρίσκεται η Καλαμάτα; Aπορία και απάντηση που δόθηκε στο Μαϊάμι

Share This
Με το Δήμαρχο Καλαμάτας επικοινώνησε σήμερα ο Μιχαήλ Κόρμαλος του Ελευθερίου, από τη Χίο, ο οποίος του γνωστοποίησε το εξής συμβάν: Προ καιρού, επισκέφθηκε το Μαϊάμι των ΗΠΑ, για δουλειές και με φίλους του πήγε να φάει σε ένα εστιατόριο. Ρώτησε εάν έχουν greek salad (έτσι ονομάζεται η χωριάτικη), η σερβιτόρα απάντησε καταφατικά και ζήτησε μια τέτοια σαλάτα. Η σαλάτα είχε και ελιές Καλαμάτας, εκπυρηνωμένες και κομμένες στα τρία. Δεν ήταν εξαιρετικής ποιότητας, αλλά δεν υπήρχε πρόβλημα. Ο κ. Κόρμαλος ρώτησε τη σερβιτόρα τι είδους ελιές είναι αυτές και εκείνη του απάντησε "Kalamata olives", δηλαδή ελιές Καλαμάτας. Ρώτησε και πού βρίσκεται αυτή η Καλαμάτα και τότε η σερβιτόρα του ζήτησε να την ακολουθήσει και να ρωτήσει τον σεφ. Η απάντηση του σεφ: «Η Καλαμάτα βρίσκεται στην Ιταλία». Ο κ. Κόρμαλος του απάντησε πως «η Καλαμάτα είναι μία και βρίσκεται στην Ελλάδα», θεώρησε δε υποχρέωσή του να τηλεφωνήσει στο Δήμαρχο και να γνωστοποιήσει το περιστατικό.
Ο Δήμαρχος ευχαρίστησε τον συμπατριώτη μας και τον επαίνεσε για το ενδιαφέρον του σχετικά με τα υψηλής αξίας ονομαστά ελληνικά αγροδιατροφικά προϊόντα, γνωστοποιώντας πως – δυστυχώς- τα ευρωπαϊκά προϊόντα ΠΟΠ δεν αναγνωρίζονται στις ΗΠΑ. Ο Δήμος Καλαμάτας, πάντως, θα αποστείλει κατάλληλη επιστολή στο εστιατόριο του Μαϊάμι, μαζί με έναν οδηγό της πόλης και της περιοχής μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages