ΦΙΛΑΡΕΤΟΣ ΚΑΛΤΣΙΔΗΣ - "Ο πλουσιότερος Έλληνας στον κόσμο" ! - ΚΑΛΑΜΑΤΑ NEWS - ΚΑΛΑΜΑΤΑ NEWS
ΦΙΛΑΡΕΤΟΣ ΚΑΛΤΣΙΔΗΣ - "Ο πλουσιότερος Έλληνας στον κόσμο" !

ΦΙΛΑΡΕΤΟΣ ΚΑΛΤΣΙΔΗΣ - "Ο πλουσιότερος Έλληνας στον κόσμο" !

Share This
Δεν λείπει ούτε και φέτος η ελληνική παρουσία από τη λίστα του Forbes με τους πλουσιότερους ανθρώπους της γης, παρά την κρίση και την ύφεση. Στην κορυφή των Ελλήνων Δισεκατομμυριούχων βρίσκεται ο ομογενής Επιχειρηματίας τσιμέντων (Λάτρης της Μεσσηνίας στην οποία διαθέτει διαθέτει και εξοχική κατοικία ) Φιλάρετος Καλτσίδης με περιουσία 6.7 δισ. δολαρίων ΕΠΕΛΕΞΕ ΤΗΝ ΜΕΣΣΗΝΙΑ ΓΙΑ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΚΑΙ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ !
Ο Φιλάρετος Καλτσίδης ή Filaret Galchev, όπως είναι γνωστός στη Ρωσία, είναι ο πλουσιότερος Έλληνας του κόσμου με την περιουσία του να εκτιμάται στα 6,7 δισ. δολάρια. Κατέχει την 175η θέση στη λίστα των πλουσιότερων ανθρώπων στον κόσμο του περιοδικού Forbes και την 22η θέση στη Ρωσία. Γεννήθηκε στις 26 Μαΐου του 1963 στο χωριό Tarson της Γεωργίας. Το 1991 αποφοίτησε ως μηχανικός εξόρυξης και οικονομολόγος από το Moscow Mining Institute και ξεκίνησε να δουλεύει στην ανθρακοβιομηχανία. Το διδακτορικό του αφορά την αγορά άνθρακα στη Ρωσία και θεωρείται ένας από τους καλύτερους σε αυτόν τον τομέα. Μάλιστα το 2011 ψηφίστηκε ως ο άνθρωπος με την μεγαλύτερη επιρροή στον κλάδο του τσιμέντου και άνθρωπος της χρονιάς από το περιοδικό CemWeek. Ο κ. Καλτσίδης διατηρεί διπλή υπηκοότητα, την ελληνική και την ρωσική.
 Είναι μέλος της Mining Science Academy και της Διεθνούς Ακαδημίας Ενέργειας. Έχει συγγράψει 22 έργα και στις 20 Οκτώβρη του 2004 αναγορεύθηκε καθηγητής στο Τμήμα Οικονομικών και Σχεδιασμού Εξόρυξης στο Moscow State Mining University. Από το 2000 είναι Πρόεδρος του Δ.Σ. της JSC Rosuglesbyt και Πρόεδρος του Δ.Σ. της Krasnoyarsk Coal company. Από το 2002 είναι Πρόεδρος της Eurocement και Πρόεδρος του Δ.Σ. του Ομίλου Eurocement. Η τσιμεντοβιομηχανία του, Eurocement Holding AG, είναι η μεγαλύτερη στο είδος της στη Ρωσία και έχει τη δυνατότητα να παράγει έως 38 εκατομμύρια τόνους τσιμέντου, ενώ τα μελλοντικά σχέδια της εταιρίας είναι να αγγίξουν τους 50 εκατομμύρια τόνους μέχρι το 2015. Ο Φιλάρετος Καλτσίδης, διαμένει μόνιμα στην Ρωσία, αλλά κάθε καλοκαίρι με το υπερπολυτελές σκάφος του «ΖΑΦΥΡΑ «, μία από τις καλύτερες θαλαμηγούς στον κόσμο, μήκους 75 μέτρων επισκέπτεται τον Μεσσηνιακό κόλπο και την Κορώνη όπου διαθέτει εξοχική κατοικία . Τα πάρτι του με καλεσμένους τη Ρωσική Ελίτ πάντα τραβούν την προσοχή. Αγαπά ιδιαιτέρως την Μεσσηνία και τον Ιανουάριο του 2013 προσέφερε στο Δήμο Καλαμάτας 55.000 ευρώ, για την αποκατάσταση του Θεάτρου. Είναι παντρεμένος και έχει αποκτήσει μια κόρη και έναν γιό..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages