Η Ελλάδα θα σηκωθεί στα πόδια της - Συνέντευξη Σαμαρά στην εφημερίδα "Αξία" - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Η Ελλάδα θα σηκωθεί στα πόδια της - Συνέντευξη Σαμαρά στην εφημερίδα "Αξία"

Η Ελλάδα θα σηκωθεί στα πόδια της - Συνέντευξη Σαμαρά στην εφημερίδα "Αξία"

Share This
Πεπεισμένος ότι η Ελλάδα θα σηκωθεί στα πόδια της εμφανίστηκε ο Αντώνης Σαμαράς σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Αξία», με πρωτοσέλιδο τίτλο «Δεν κάνω πίσω». Παράλληλα, ο πρωθυπουργός δηλώνει αποφασισμένος να σταθεί απέναντι σε όσους εμποδίζουν την προσπάθεια της κυβέρνησης ενώ σημειώνει ότι δεν υπάρχει εμπλοκή στις διαπραγματεύσεις με τους εκπροσώπους των δανειστών.
«Υπάρχει συζήτηση σε κάποια πράγματα. Αλλά δεν θα το έλεγα «εμπλοκή». Κυρίως συζήτηση για το πώς θα εφαρμοστούν τα συμφωνηθέντα. Τα ζητήματα αυτά δεν είναι δύσκολο να τα λύσουμε γιατί πρόθεσή μας είναι να εφαρμόσουμε τις μεταρρυθμίσεις που έχουμε υπογράψει», αναφέρει σχετικά ο πρωθυπουργός ο οποίος επίσης εκτιμά ότι θα πιάσουμε και ίσως να ξεπεράσουμε το στόχο από την υλοποίηση του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων. «Μέσα στην άνοιξη θα ολοκληρωθούν οι δεσμευτικές προσφορές για δυο μεγάλες τέτοιες υποθέσεις: ΔΕΠΑ-ΔΕΣΦΑ και ΟΠΑΠ. Ενώ, εντός του έτους, θα προχωρήσουν και άλλες, όπως τα Ελληνικά Πετρέλαια. Τον στόχο για φέτος, γύρω στα 2 δισ. θα τον πιάσουμε. Ίσως και να τον ξεπεράσουμε, μάλιστα». Επιπλέον, για την επένδυση χρυσού στη Χαλκιδική επισημαίνει ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει, καθώς σημειώνει ότι δεν υπάρχουν αντιρρήσεις ούτε για περιβαλλοντικούς λόγους ούτε για άλλους, ενώ για πρώτη φορά -προσθέτει- ετοιμάζεται νομοθεσία για να πάρει το κράτος σημαντικά δικαιώματα από μια επένδυση που είχε δρομολογηθεί πριν έλθει στην εξουσία αυτή η κυβέρνηση. Σε ότι αφορά τις επιθέσεις στο πρόσωπό του μέσω δημοσιευμάτων, όπως στο περιοδικό «UNFOLLOW», το οποίο τον παρουσίαζε άσχημα κακοποιημένο και να έχει πυροβοληθεί, ο κ. Σαμαράς εξαπολύει σφοδρή επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ. «Έχουν δει τι δημοσιεύουν δικά τους έντυπα και δημοσιογράφοι τους οποίους οι ίδιοι ανοιχτά προστατεύουν; Μέχρι και μένα εμφανίζουν επίσης πρωτοσέλιδο, πυροβολημένο στο κεφάλι με φωτομοντάζ, πρωτοφανούς κακοποίησης. Ούτε αυτό το αποκήρυξαν. Το «δε μασάμε» τους πείραξε; Να το ξέρουν λοιπόν: Εμάς δεν μας τρομοκρατούν. Αυτά που ήξεραν να τα ξεχάσουν», λέει συγκεκριμένα. Επιπρόσθετα, με αφορμή το πρόσφατο ταξίδι του στην Τουρκία, ο πρωθυπουργός τονίζει ότι είναι απαραίτητο να ξεκαθαρίσουμε επί της ουσίας τις σχέσεις μας με την ηγεσία της γειτονικής χώρας και να εξασφαλίσουμε ηρεμία στις ελληνοτουρκικές σχέσεις. «Και τα δυο είναι απαραίτητα μαζί. Το ένα χωρίς το άλλο δεν έχει νόημα.Εμείς κάναμε και τα δυο. Και βρήκαμε ανταπόκριση από την άλλη πλευρά», επεσήμανε ο πρωθυπουργός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages