" ΕΦΤΥΣΑΝ " το Μνημόνιο οι Κύπριοι -ΟΡΙΣΤΙΚΟ ΟΧΙ ΜΕ 36 ΨΗΦΟΥΣ ! - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

" ΕΦΤΥΣΑΝ " το Μνημόνιο οι Κύπριοι -ΟΡΙΣΤΙΚΟ ΟΧΙ ΜΕ 36 ΨΗΦΟΥΣ !

" ΕΦΤΥΣΑΝ " το Μνημόνιο οι Κύπριοι -ΟΡΙΣΤΙΚΟ ΟΧΙ ΜΕ 36 ΨΗΦΟΥΣ !

Share This
Η καταψήφιση του νομοσχεδίου για το «κούρεμα» καταθέσεων από την Βουλή ήταν δεδομένη, μετά και την απόφαση του κυβερνώντος Δημοκρατικού Συναγερμού (ΔΗΣΥ) να τηρήσει αποχή.Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η κρίσιμη ψηφοφορία στην κυπριακή Βουλή για το κυβερνητικό νομοσχέδιο για εφαρμογή της συμφωνίας του Eurogroup για την κυπριακή οικονομία, με το «κούρεμα» των καταθέσεων. 36 βουλευτές καταψήφισαν το νομοσχέδιο και 19 απείχαν- Η καταψήφιση του νομοσχεδίου για το «κούρεμα» καταθέσεων από την Βουλή ήταν δεδομένη, μετά και την απόφαση του κυβερνώντος Δημοκρατικού Συναγερμού (ΔΗΣΥ) να τηρήσει αποχή. Το νομοσχέδιο, παρά τις τροποποιήσεις του, θα καταψηφιστεί από ΑΚΕΛ, ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ και Οικολόγους.
- Ο πρόεδρος της κυπριακής Βουλής και του κόμματος ΕΔΕΚ, Γιαννάκης Ομήρου, ανέφερε πως το ζήτημα είναι αν η κυπριακή Δημοκρατία θα αποδεχθεί να μετατραπεί σε ένα πειραματόζωο επιβολής νεοαποικιακών δεσμών. «Όχι στον ωμό εκβιασμό. Αυτή είναι η μόνη αξιοπρεπής απάντηση», είπε. Επίσης, τόνισε πως η απόφαση καταστρέφει την Κύπρο ως χρηματοπιστωτικό κέντρο. Ο κ. Ομήρου τόνισε ότι η κυβέρνηση όφειλε να ζητήσει χρόνο για διαβούλευση με τις πολιτικές δυνάμεις, απορρίπτοντας τον εκβιασμό. «Μερικοί μιλούν για καταστροφή αν δεν ψηφιστεί αυτή η νομοθεσία. Αν το ψηφίσουμε, αποφεύγεται η καταστροφή; Δεν γνωρίζουμε ότι σε μια τέτοια περίπτωση δεν θα αφήσει κανείς χρήματα σε κυπριακές τράπεζες; Η πρόταση μας είναι η απόρριψη του νομοσχεδίου», σημείωσε. - Ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ, Άντρος Κυπριανού σημείωσε ότι «καλούμαστε να πάρουμε αποφάσεις που ξεπερνούν τα σύνορα της χώρας μας». «Η Κύπρος γίνεται το πειραματόζωο του κουρέματος των καταθέσεων», πρόσθεσε, τονίζοντας ότι τα κριτήρια των Ευρωπαίων στην περίπτωση της Κύπρου είναι και πολιτικά. Οι ίδιες οι εξελίξεις απέδειξαν πως ο δογματισμός βρίσκεται στην πλάνη της μεγάλης ευρωπαϊκής οικογένειας, σημείωσε ο κ. Κυπριανού. «Τα όσα συμφωνήθηκαν από την κυβέρνηση Αναστάσιάδη και του Eurogroup στόχευαν και στην εξυπηρέτηση μικροπολιτικών συμφερόντων, η Γερμανία βρίσκεται σε προεκλογική περίοδο», είπε. «Η Κύπρος και ο λαός μας δεν έπεσαν μόνο θύματα των ψεύτικων υποσχέσεων, αλλά έπεσαν θύματα των δεσμεύσεων που δεν έγιναν πράξη από τον κ. Αναστασιάδη και την ΔΗΚΟ. Δεσμεύτηκε να μην αποδεχθεί το κούρεμα των καταθέσεων», τόνισε.
Η κυβέρνηση θα έπρεπε να αντέξει στις πιέσεις και να επικαλεστεί διάλογο με τα πολιτικά κόμματα, προκειμένου να κερδίσει χρόνο, είπε ο κ. Ανδριανού. - Ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ, Μάριος Κάρογιαν, είπε πως «η πατρίδα υφίσταται άδικη και απρόκλητη επίθεση. Η απάντησή μας πρέπει να είναι σε προκλήσεις που αφορούν όχι μόνο στην Κύπρο αλλά και στο σύνολο της Ευρωπαϊκής Ένωσης». Σημείωσε πως η Κύπρος δεν έδωσε σε κανέναν το δικαίωμα να την χρησιμοποιήσει σαν πειραματόζωο, κάνοντας λόγο για «κούρεμα» των αξιών της Κύπρου. «Η ενέργεια του Eurogroup είναι ένας ωμός εκβιασμός που παίρνει χαρακτήρα βαρβαρότητας». «Απέναντι στην Ευρώπη της καταστροφής, εμείς αντιτείνουμε την Ευρώπη της ανάπτυξης», σημείωσε.
Ο κ. Κάρογιαν είπε: «Ναι υπάρχουν χώρες που είναι έτοιμοι να στηρίξουν αυτήν τη χώρα, όπως και εμείς το κάναμε στο παρελθόν. Ναι έχουμε υποχρέωση να εξαντλήσουμε κάθε περιθώριο με φίλες χώρες, που μας στήριξαν στις δύσκολες στιγμές. Η επιβίωση αυτού του λαού είναι το πρώτιστο». - Ο βουλευτής των Οικολόγων Γιώργος Περδίκης κατά την εισήγησή του έκανε λόγο για επικίνδυνη απόφαση του Eurogroup, ενώ έκανε λόγο για σχέδιο που έχει ως στόχο την καταστροφή της Κυπριακής οικονομίας. Ξεκαθάρισε μάλιστα πως το κόμμα του λέει «όχι» στο νομοσχέδιο. «Να πούμε το όχι τολμηρά και να εφαρμόσουμε αυτά που επιβάλλονται», είπε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages