Προκηρύχθηκε το πρόγραμμα Γυναικείας απασχόλησης και επιχειρηματικότητας - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Προκηρύχθηκε το πρόγραμμα Γυναικείας απασχόλησης και επιχειρηματικότητας

Προκηρύχθηκε το πρόγραμμα Γυναικείας απασχόλησης και επιχειρηματικότητας

Share This
Το πρόγραμμα «Ολοκληρωμένη παρέμβαση για τη στήριξη της Γυναικείας Απασχόλησης μέσω ενίσχυσης της Επιχειρηματικότητας» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εθνικό Αποθεματικό Απροβλέπτων» προκήρυξε το υπουργείο Ανάπτυξης. Ειδικότερα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Ελληνικής Αναπτυξιακής Εταιρίας (ΕΛΑΝΕΤ), με την υπ’αριθμ. Πρωτ.: 316/49/Α2 Απόφαση του υπουργού Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων κ. Κωνσταντίνου Χατζηδάκη προκηρύχθηκε το πρόγραμμα «Ολοκληρωμένη παρέμβαση για τη στήριξη της Γυναικείας Απασχόλησης μέσω ενίσχυσης της Επιχειρηματικότητας» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εθνικό Αποθεματικό Απροβλέπτων».
 Το παρόν πρόγραμμα στοχεύει στην τόνωση της απασχόλησης μέσω της δημιουργίας πρόσθετων δυνατοτήτων πρόσβασης στην αγορά εργασίας των απειλούμενων από την ανεργία γυναικών, των ανέργων - αιτουσών εργασία και των ανενεργών γυναικών. Ο προϋπολογισμός του Προγράμματος ανέρχεται σε 40 εκατ. ευρώ (Δημόσια Δαπάνη) και αφορά σε επενδυτικά σχέδια που θα υλοποιηθούν στις οκτώ (8) επιλέξιμες Περιφέρειες Αμιγούς Στόχου Σύγκλισης ήτοι: Kρήτη, Ιόνια Νησιά, Β. Αιγαίο, Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, Ήπειρος, Θεσσαλία, Δυτική Ελλάδα και Πελοπόννησος. Η Δημόσια Δαπάνη του προγράμματος συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, και ειδικότερα από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ) και από Εθνικούς Πόρους, στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εθνικό Αποθεματικό Απροβλέπτων» και στοχεύει στην τόνωση της απασχόλησης μέσω της δημιουργίας πρόσθετων δυνατοτήτων πρόσβασης στην αγορά εργασίας άνεργων, απολυμένων και απειλούμενων από ανεργία γυναικών. Στο πλαίσιο της παρούσας προκήρυξης ενισχύονται οι παρακάτω δύο Υποδράσεις:
 • ΥΠΟΔΡΑΣΗ 1: Ολοκληρωμένη παρέμβαση για τη στήριξη της γυναικείας απασχόλησης μέσω ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας για γυναίκες 18-35. • ΥΠΟΔΡΑΣΗ 2: Ολοκληρωμένη παρέμβαση για τη στήριξη της γυναικείας απασχόλησης μέσω ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας για γυναίκες 36-64 ετών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages