Δώστε μας τα χρήματα για να έχουμε και την αρμοδιότητα για τα σκουπίδια - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Δώστε μας τα χρήματα για να έχουμε και την αρμοδιότητα για τα σκουπίδια

Δώστε μας τα χρήματα για να έχουμε και την αρμοδιότητα για τα σκουπίδια

Share This

Δεν είμαστε υπάλληλοι της αιρετής Περιφέρειας αλλά ισοϋψείς θεσμοί
"Ας μας δώσουν τα χρήματα που υποσχέθηκε ο αρμόδιος υπουργός του ΥΠΕΚΑ και τότε να αναλάβουμε την αρμοδιότητα της διαχείρισης των απορριμμάτων. Άλλωστε όποιος έχει τα χρήματα έχει και την αρμοδιότητα. Οι δήμοι είναι ο πιο αδύναμος κρίκος στην υπόθεση των σκουπιδιών και ας μην μας επιρρίπτουν όλες τις ευθύνες.
 Με αυτά τα λόγια ο πρόεδρος της ΠΕΔ και δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας από την Τρίπολη και τα γραφεία της ΠΕΔ περιέγραψε το πώς βλέπουν οι δήμαρχοι της Πελοποννήσου τη "δύσκολη κατάσταση" στην οποία έχει περιέλθει ένας μεγάλος αριθμός δήμων λόγω των σκουπιδιών. Ο κ. Νίκας ξεκαθάρισε την άποψη των δημάρχων και ζήτησε να τους δοθούν χρήματα για να προχωρήσουν αύριο κιόλας στην προσωρινή διαχείριση των σκουπιδιών με ΚΔΑΥ και μονάδες κομποστοποίησης. Διαφορετικά σε λίγο καιρό 1.5 εκ τόνοι σκουπιδιών θα πνίξουν την περιφέρεια Πελοποννήσου και δεν θα ξέρουμε τι θα να τα κάνουμε.
Εμείς δεν είμαστε απέναντι στην Περιφέρεια αλλά δεν γνωρίζουμε για το τι ακριβώς θα γίνει και ζητάμε συνεργασία και κοινή γραμμή για την ενδιάμεση περίοδο μέχρι την ολοκλήρωση του διαγωνισμού που δεν θα γίνει πριν το 2015".
Ο πρόεδρος της ΠΕΔ τόνισε πως δεν υπάρχει Κράτος και πολιτική βούληση στο θέμα των απορριμμάτων και σημείωσε πως "κάνουμε έκκληση για συνεργασία. Μας ρίχνουν πρόστιμα για να μας καταλογίσουν ευθύνες. Για μας το θέμα αυτό δεν είναι τόσο χρηματικό όσο ηθικό. Να σταματήσει η υποκρισία και να ξεδιπλωθεί επιτέλους μία στρατηγική γύρω από τα σκουπίδια, που μέχρι τώρα δεν υπάρχει". Επίσης ο κ. Νίκας διευκρίνισε πως και οι πολίτες πρέπει να αντιληφθούν πως το θέμα της δωρεάν διαχείρισης έχει πλέον τελειώσει και θα υπάρξει κόστος που το λιγότερο θα φτάνει τα 50 ευρώ τον τόνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages