Δρούτσας: "δεν πιστεύω και πολύ στα ελληνικά κόμματα, θα πρέπει να έρθει κάτι υγιές από την κοινωνία" - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Δρούτσας: "δεν πιστεύω και πολύ στα ελληνικά κόμματα, θα πρέπει να έρθει κάτι υγιές από την κοινωνία"

Δρούτσας: "δεν πιστεύω και πολύ στα ελληνικά κόμματα, θα πρέπει να έρθει κάτι υγιές από την κοινωνία"

Share This
Συμβιβασμός και συνδιαλλαγή, η Ελλάδα αναπνέει στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Η Ευρώπη της Δημοκρατίας αναπνέεει στις Βρυξέλλες. Και η Ελλάδα εδώ φαίνεται να έχει πάψει να αγκομαχά και να βρίσκει το δικό της βηματισμό, στο ευρωπαϊκό νέο τοπίο. Και λέω νέο γιατί το πρόσφατο... παλιό είχε φόντο του την χώρα μας εκτός Ε.Ε., τουλάχιστον αυτήν ήταν η περιρρέουσα ατμόσφαιρα.
Αυτή η αλλαγή, έχει μια διάχυτη συμπεριφορά στην αντιμετώπιση των Ελλήνων, σε ´ένα Ευρωπαϊικό Κοινοβούλιο που αποφασίζει για εμάς και παίζει τον πλέον καθοριστικό ρόλο - ρυθμιστή, στην ζώη μας. Η Ελλάδα επιδιώκει και έχει σημαντικό ρόλο και αυτό το βλέπει κανείς στην δράση των Ελλήνων ευρωβουλευτών που συμμετέχουν στις πολλές επιτροπές. Σχεδόν θα έλεγε κανείς όλα κρίνονται εδώ σε μια κρίση που μοιάζει πέρα από τα υπόλοιπα να είναι όμως και μια τεράστια ευκαιρία για τη χώρα. Η συνάντηση των εκπροσώπων των Περιφερειακών ΜΜΕ στις Βρυξέλλες με την Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ έχει να βγάλει πολλά νέα για το τι ακριβώς παίζεται στην σκακιέρα όχι των εσωτερικών εντυπώσεων αλλά των εξωτερικών αναγκαιοτήτων. Αναγκαιότητες και αποφάσεις που λόγω της "υφής" των δεδομένων στον ευρωπαϊκό χάρτη χρειάζονται σημαντικές συνιστώσες να υπερβούν τις αγκυλώσεις να συνεννοηθούν και να συμβιβαστούν. Στην αρχική τοποθέτηση του Δ. Δρούτσα, Αντιπροέδρου της Επιτροπής για την Έρευνα, την Τεχνολογία και τη Βιομηχανία, από τον ίδιο σημειώθηκε η μάχη που γίνεται όσον αφορά τις ελληνικές θέσεις, όμως το μεγάλο ενδιαφέρον εστιάστηκε στο πως φτάσαμε στην κρίση, το ΠΑΣΟΚ τα λάθη που έγιναν και τον ΓΑΠ. Ο κος Δρούτσας ως στέλεχος της κυβέρνησης Παπανδρέου, σημείωσε πως δεν τον απογήτευσε ο Γ. Παπανδρέου και συμπλήρωσε πως φταίει το σύστημα εξουσίας-πολιτικής-ΜΜΕ, που "υπηρετήθηκε" στενά σε μια παράδοξη σχέση. Χαρακτήρισε υπεύθυνη τη στάση του ΠΑΣΟΚ την περίοδο εκείνη, που όμως πλήρωσε γρήγορα γιατί ταυτίστηκε με την πορεία της χώρας, ένα δυσανάλογο τίμημα. Προκάλεσε έκπληξη η τοποθέτησή του πως "δεν πιστεύω και πολύ στα ελληνικά κόμματα, θα πρέπει να έρθει κάτι υγιές από την κοινωνία", είπε χαρακτηριστικά. "Να δείξουμε υπομονή για να δούμε που θα καταλήξουν οι διαπραγματεύσεις οι οποίες εξελλίσσονται και είναι σκληρές αφού είναι η πρώτη φορά που ο προϋπολογισμός είναι μειωμένος", σημείωσε χαρακτηριστικά υπό τον κίνδυνο που υπάρχει για να τεθεί βέτο από τις επιτροπές στις αποφάσεις που έχουν ληφθεί για την χρηματοδότηση σε έναν... απαράδεκτο προϋπολογισμό, ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής Περιφερειακής Ανάπτυξης Γ. Σταυρακάκης, που σημείωσε πως οι ηγέτες των χωρών συνολικά δεν στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων, λόγω αυτής της εξέλιξης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages