Συνάντηση Αναστασόπουλου – Ανδρεουλάκου για την αυξημένη παραβατικότητα - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Συνάντηση Αναστασόπουλου – Ανδρεουλάκου για την αυξημένη παραβατικότητα

Συνάντηση Αναστασόπουλου – Ανδρεουλάκου για την αυξημένη παραβατικότητα

Share This
O Δήμαρχος Μεσσήνης Στάθης Αναστασόπουλος συναντήθηκε σήμερα με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Ανδρεουλάκο Αθανάσιο και συζήτησαν το θέμα της αυξημένης παραβατικότητας στο Δήμο Μεσσήνης αλλά και γενικότερα στο νομό Μεσσηνίας αλλά και τρόπους αντιμετώπισης της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί το τελευταίο διάστημα. Ο Δήμαρχος έδωσε στο Γενικό Γραμματέα το υπόμνημα που είχε καταθέσει στον Υπουργό κ. Δένδια, βάσει του οποίου ζητήθηκε η ίδρυση Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων (ΤΑΕ) ή οποιασδήποτε άλλης αστυνομικής δομής με έδρα την Μεσσήνη και πεδίο δράσης όλο το Νομό και η ενίσχυση σε προσωπικό και μέσα όλων των Αστυνομικών Τμημάτων καθώς και η διατήρηση της αυξημένης αστυνόμευσης.
Επίσης ο Δήμαρχος έδωσε στο Γενικό Γραμματέα την πρόσφατη ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μεσσήνης, με την οποία αποφασίστηκε: η διατήρηση των Αστυνομικών επιχειρήσεων στην περιοχή, να επιληφθούν ειδικοί του Υπουργείου ώστε να επιτευχθεί εκτόνωση της κατάστασης, δημιουργία ειδικού τμήματος (ΤΑΕ, ΟΠΚΕ, ΔΙΑΣ, ΣΙΓΜΑ κ.λ.π.) με έδρα την Μεσσήνη και αποκατάσταση της οργανικής δύναμης κάθε αστυνομικής υπηρεσίας, προώθηση δράσεων Κοινωνικής ένταξης και υπαγωγή των τοπικών κοινοτήτων στην δικαιοδοσία των Αστυνομικών τμημάτων του Δήμου Μεσσήνης. Ο Γενικός Γραμματέας κ. Ανδρεουλάκος ενημέρωσε το Δήμαρχο ότι το Υπουργείο έχει ιδιαίτερα ευαισθητοποιηθεί και έχει δώσει τις απαιτούμενες εντολές στις αρμόδιες υπηρεσίες ώστε να εφαρμόζονται καθημερινά αστυνομικές επιχειρήσεις για όσο χρόνο απαιτηθεί μέχρι να εκτονωθεί πλήρως η κατάσταση. Επίσης υπάρχει προσανατολισμός από την πλευρά του Υπουργείου και στα πλαίσια της αναδιοργάνωσης της Ελληνικής Αστυνομίας θα γίνει το καλύτερο δυνατό λαμβάνοντας σοβαρά υπόψη τις θέσεις της τοπικής αυτοδιοίκησης. Ο Δήμαρχος ανταπαντώντας ζήτησε από το Γενικό Γραμματέα η αυξημένη αστυνόμευση το τελευταίο διάστημα και οι συχνές αστυνομικές επιχειρήσεις, οι οποίες έχουν επιφέρει θετικά αποτελέσματα να συνεχισθούν μέχρι την ίδρυση της νέας αστυνομικής δομής με έδρα τη Μεσσήνη, όπως και να ονομάζεται αυτή, μετά από απόφαση του Υπουργού. Ο Δήμαρχος στη συνέχεια ευχαρίστησε το Γενικό Γραμματέα για την επίσκεψή του στο Δημαρχείο της Μεσσήνης σημειώνοντας ότι αυτό εκλαμβάνεται ως ένδειξη ενδιαφέροντος από την πλευρά του Υπουργείου για την επίλυση του προβλήματος που μοναδικό στόχο έχει την εμπέδωση αισθήματος ασφαλείας στους κατοίκους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages