Την εκταμίευση της δόσης των 9,2 δισ. ευρώ εγκρίνει σήμερα το Eurogroup - ΚΑΛΑΜΑΤΑ NEWS - ΚΑΛΑΜΑΤΑ NEWS
Την εκταμίευση της δόσης των 9,2 δισ. ευρώ εγκρίνει σήμερα το Eurogroup

Την εκταμίευση της δόσης των 9,2 δισ. ευρώ εγκρίνει σήμερα το Eurogroup

Share This
Την έγκριση για την εκταμίευση της επόμενης δόσης των 9,2 δισ. ευρώ -μετά και από τη θετική εισήγηση του Euro Working Group, ότι υλοποιούνται τα έως σήμερα προαπαιτούμενα- αναμένεται να δώσει το Καλώς εχόντων των πραγμάτων, η δόση των 9,2 δισ. ευρώ θα εκταμιευθεί έως τις αρχές Φεβρουαρίου, για να ακολουθήσουν δύο ισόποσες δόσεις (2,8 δισ. ευρώ η κάθε μια), οι οποίες έχουν εγκριθεί πολιτικά από το Eurogroup, τον περασμένο Δεκέμβριο.
Την ικανοποίηση της ευρωζώνης για την τήρηση των συμφωνηθέντων του Δεκεμβρίου από την ελληνική κυβέρνηση, εξέφρασε από τις Βρυξέλλες ανώτατος αξιωματούχος του Eurogroup, επισημαίνοντας ότι έχει ανοίξει ο δρόμος για την επόμενη εκταμίευση της δόσης των δανείων. Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο ίδιος ανώτατος αξιωματούχος, πρόκειται για το πρώτο Eurogroup, μετά από καιρό, στο οποίο η Ελλάδα δεν θα βρίσκεται στο επίκεντρο των συζητήσεων.
Ο ίδιος αξιωματούχος επιβεβαίωσε ότι η Ομάδα Εργασίας της ευρωζώνης (Euroworking group) συμφώνησε στην καταρχήν εκταμίευση της δόσης του Ιανουαρίου. Το ζήτημα θα εξετάσει σήμερα το Eurogroup, ενώ οι τυπικές διαδικασίες θα ληφθούν από το διοικητικό συμβούλιο του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΕFSF). Ωστόσο το ζήτημα έχει "οριστικοποιηθεί επί της ουσίας" σημείωσε ο αξιωματούχος της ευρωζώνης. Επίσης, σήμερα, οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης καλούνται να εκλέξουν τον νέο πρόεδρο του Eurogroup, με απλή πλειοψηφία. Όπως σημείωσε ο ανώτατος αξιωματούχος, μετά τη λήξη του Eurogroup, ο απερχόμενος πρόεδρος Ζαν Κλοντ Γιούνκερ θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου με τον νεοεκλεγέντα πρόεδρο. Σημειώνεται, ότι ο υπουργός Οικονομικών της Ολλανδίας, Γεούν Ντάισελμπλουμ θεωρείται ο επικρατέστερος διάδοχος του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages