Δικηγόροι Καλαμάτας κατά των του Κτηματολογίου Καλαμάτας - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Δικηγόροι Καλαμάτας κατά των του Κτηματολογίου Καλαμάτας

Δικηγόροι Καλαμάτας κατά των του Κτηματολογίου Καλαμάτας

Share This

ΘΕΜΑ: ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ    Κοινοποίηση:1/ Στον Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.2/ Στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου3/ Στην ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ Α.Ε.Ο Δικηγορικός Σύλλογος Καλαμάτας έχει κατ' επανάληψη καταστεί αποδέκτης παραπόνων από τους συναδέλφους δικηγόρους, αλλά και από συμπολίτες μας, αναφορικά με τον τρόπο λειτουργίας του Κτηματολογικού Γραφείου Καλαμάτας και για τις συνθήκες που επικρατούν σε αυτό κατά την ενάσκηση των καθηκόντων τους.

Η Προϊσταμένη του Κτηματολογικού Γραφείου Καλαμάτας, σε συνδυασμό με τον τρόπο λειτουργίας του Γραφείου, συνεχίζει να ταλαιπωρεί πολλούς συναδέλφους, να τους δημιουργεί προσκόμματα και να τους καθυστερεί στην εργασία τους, θίγοντας εκτός των άλλων και τον πυρήνα των δικαιωμάτων των πολιτών, για τη διευθέτηση των υποθέσεων των οποίων μεταβαίνουν οι δικηγόροι στο Κτηματολογικό Γραφείο Καλαμάτας.
Δεν είναι ανεκτό πλέον οι δικηγόροι της Καλαμάτας, όταν επισκέπτονται το Κτηματολογικό Γραφείο Καλαμάτας, να νιώθουν μία ψυχική δυσφορία για το τι πρόκειται να αντιμετωπίσουν, σε αντίθεση με την άνεση που έχουν όταν επισκέπτονται τα υπόλοιπα Κτηματολογικά Γραφεία του νομού μας.
Σε καμία περίπτωση οι δικηγόροι, καθώς και οι πολίτες δεν πρέπει να γίνονται μάρτυρες έντονα υποτιμητικών πολύ συχνά παρατηρήσεων προς τους υπαλλήλους του Γραφείου, εξυβριστικών και προσβλητικών συμπεριφορών προς αυτούς, γεγονός που διαταράσσει τη γαλήνη και τη νηφαλιότητα που πρέπει να επικρατεί σε μία τέτοιας σημασίας Δημόσια Υπηρεσία, με συνέπεια να δημιουργείται ένα πολύ βαρύ και άσχημο κλίμα.
Είναι καθημερινό φαινόμενο οι σοβαρές καθυστερήσεις στην εξυπηρέτηση των δικηγόρων.
Παρατηρείται σοβαρή και αδικαιολόγητη καθυστέρηση στην έκδοση πράξεων (π.χ. σε περιπτώσεις προδήλων καθώς και σε διορθώσεις γεωμετρικών στοιχείων, καθυστέρηση στον έλεγχο των λογαριασμών).
Παρατηρούνται διαφορετικές εκδοχές και εκτιμήσεις της ίδιας υπόθεσης, με αποτέλεσμα οι δικηγόροι να μην ξέρουν τελικά τι πρέπει να κάνουν.
Ο Δικηγορικός Σύλλογος Καλαμάτας δεν μπορεί να παραμείνει πλέον απαθής αλλά ούτε και να περιοριστεί σε άλλες αναφορές και διαβήματα διαμαρτυρίας, τα οποία δυστυχώς μέχρι σήμερα αποδείχτηκαν αναποτελεσματικά.
Οφείλουμε να προασπίσουμε και θα προασπίσουμε το θεσμικό ρόλο του Δικηγόρου καθώς και την αξιοπρέπεια του, ταυτόχρονα δε και τους συμπολίτες μας.
Πρέπει να δοθεί ΑΜΕΣΑ λύση.
Το θέμα απασχόλησε για άλλη μία φορά το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας, το οποίο αποφάσισε να αποσταλούν αφενός μεν και για τελευταία φορά έγγραφες διαμαρτυρίες για την ταλαιπωρία που υφίστανται οι δικηγόροι εξαιτίας των «δυσλειτουργιών» του Κτηματολογικού Γραφείου Καλαμάτας και των απαραδέκτων φαινομένων άσχημων συμπεριφορών που παρατηρούνται σε αυτό και αφετέρου να προβεί σε ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ έξω από το Κτηματολογικό Γραφείο Καλαμάτας, την Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2012 από ώρα 09:00 π.μ. έως 12:00.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages