Η πορεία υλοποίησης Μελετών και έργων στη Καλαμάτα - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Η πορεία υλοποίησης Μελετών και έργων στη Καλαμάτα

Η πορεία υλοποίησης Μελετών και έργων στη Καλαμάτα

Share This

Ολοκληρώθηκε η ανασύνταξη των τευχών δημοπράτησης της πράξης «Ευφυές τηλεματικό σύστημα πληροφόρησης οδηγών και πολιτών για τις μετακινήσεις και τη στάθμευση στο Δήμο Καλαμάτας, μέσω πολλαπλών καναλιών ενημέρωσης – ευφυής μετακίνηση» με προϋπολογισμό 196.650 €. Κοινοποιήθηκε η θετική γνωμοδότηση για τη δημοπράτηση από την ΕΥΔΕΠ Ψηφιακή Σύγκλιση.
4. ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΑΫΓΕΤΟΥ
Εγκρίθηκε από το Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, το επενδυτικό σχέδιο Τουριστικής προβολής και ανάδειξης συγκριτικών πλεονεκτημάτων των ορεινών περιοχών του Δήμου Καλαμάτας, με προϋπολογισμό 33.000 € μη συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ (ίδια συμμετοχή Δήμου 17.490 €).
Την Τετάρτη 24-10-2012 πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο Δημαρχείο Καλαμάτας στην οποία συζητήθηκαν οι όροι ανάθεσης της σύμβασης του έργου και μέχρι 15 Νοεμβρίου θα γίνει η παρουσίαση ενός πρωτολείου έντυπου περιηγητικού οδηγού. Σε τελική φάση βρίσκεται η οριστική έγκριση του έργου από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.
5. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Στις 21-6-2012 υποβλήθηκε στο Υπουργείο Πολιτισμού & Τουρισμού η πρόταση της ΦΑΡΙΣ για τη διοργάνωση του Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού και εγκρίθηκε με προϋπολογισμό 370.000 € για το 2012.
6. ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΥΤΟΝΟΜΩΝ ΦΩΤΟΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΣΕ ΣΤΑΣΕΙΣ
3
Εντάχθηκε η πράξη με τίτλο «Προμήθεια και εγκατάσταση αυτόνομων φωτοσυστημάτων σύγχρονης τεχνολογίας σε στάσεις του Δήμου Καλαμάτας» στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΑΕΙΦΟΡΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗ». Η χρηματοδότηση του Δήμου Καλαμάτας ανέρχεται στο ποσό των 73.381,80 €. Αναμένεται η προέγκριση δημοπράτησης εντός του Νοέμβριου.
7. ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΣΧΟΛΕΙΩΝ
Υποβλήθηκαν τρεις (3) προτάσεις στην ανοιχτή πρόσκληση του Υ.Π.Ε.Κ.Α. Τα σχολεία για τα οποία έχουν υποβληθεί προτάσεις είναι το 4ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας, το 11ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας και το 24ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας και αναμένεται η αξιολόγησή τους.
8. ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ
Το κολυμβητήριο συμπεριελήφθη σε πιλοτικό πρόγραμμα του Κέντρου Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (Κ.Α.Π.Ε.) που αφορά σε ενεργειακή αναβάθμιση κτιρίων δημοσίου τομέα. Πραγματοποιήθηκε ο ενεργειακός έλεγχος από επιστημονική ομάδα του ΚΑΠΕ και ελήφθησαν στοιχεία για τη σύνταξη των σχετικών μελετών για τον εκσυγχρονισμό του Κολυμβητηρίου, με την αξιοποίηση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.
9. ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΑΓΟΡΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
Συνεχίζεται η προσπάθεια για χορήγηση έγκρισης προκειμένου να τοποθετηθεί φωτοβολταϊκή εγκατάσταση στη στέγη της Κεντρικής Αγοράς Καλαμάτας. Το αίτημα της Κ.Α.Κ. θα εξεταστεί από τη Γενική Διεύθυνση Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού.
10. ΣΧΟΛΙΚΗ ΣΤΕΓΗ
Υπογράφηκε το συμφωνητικό στις 14/9/12 και εκτελείται η κατασκευή του 10ου και 26ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμάτας.
Υποβλήθηκε την Παρασκευή 17/8/12 αίτηση χρηματοδότησης για την κατασκευή του 3ου Νηπιαγωγείου Καλαμάτας (Μεγάλου Αλεξάνδρου και Σοφοκλέους) με προϋπολογισμό 754.512,54 €.
Συντάσσονται οι μελέτες για το 8ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας.
11. ΒΙΟΚΛΙΜΑΤΙΚΕΣ ΑΝΑΠΛΑΣΕΙΣ
Ο Δήμος Καλαμάτας έχει υποβάλλει σχετική πρόταση προϋπολογισμού 935.000 €, στην περιοχή 23ης Μαρτίου – Μαυρομιχάλη – Παλαιολόγου – Νικηταρά – Αναγνωσταρά – 23ης Μαρτίου στο πλαίσιο του Άξονα 1 «Προστασία Ατμοσφαιρικού Περιβάλλοντος και Αστικές Μεταφορές – Αντιμετώπιση Κλιματικής Αλλαγής – Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας» του Προγράμματος «Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2007-2013», με Ενδιάμεσο Φορέα Διαχείρισης το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών και Εξοικονόμησης Ενέργειας. Αναμένονται τα αποτελέσματα αξιολόγησης.
12. ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΖΩΗΣ
Εγκρίθηκε η πρόταση συμμετοχής στο ανωτέρω πρόγραμμα, του Φορέα Κοινωνικής Προστασίας και Αθλητισμού του Δήμου Καλαμάτας από την Ε.Ε.Τ.Α.Α. Α.Ε. για 240 παιδιά των παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών με προϋπολογισμό 696.000,00€. Οι ωφελούμενες μητέρες που πληρούν τις προδιαγραφές του προγράμματος είναι 175.
4
13. ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑ
Βρίσκεται σε εξέλιξη η υλοποίηση του προγράμματος.
14. ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ
Εντάχθηκε η πράξη «Αγροτική οδοποιία Άνω Αρφαρά – Πολιανή», με Κωδικό Ο.Π.Σ.Α.Α. 176602, συνολικής δημόσιας δαπάνης 600.000 € (Ποσό με Φ.Π.Α.) και συνολικής συγχρηματοδοτούμενης δημόσιας δαπάνης 487.804,88 € (Ποσό χωρίς Φ.Π.Α.) στο πλαίσιο του Προγράμματος «Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδας 2007 – 2013». Στην συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής στις 13/11/2012, έγινε η κατάρτιση των όρων της διακήρυξης.
Αναμένεται η αξιολόγηση της υποβολής 12 προτάσεων που υποβλήθηκαν στο προαναφερόμενο Πρόγραμμα που αφορούν την υλοποίηση έργων σε συγκεκριμένες επιλέξιμες περιοχές των δήμων. Απεστάλησαν συμπληρωματικά στοιχεία για τις πράξεις με τίτλο:
 Ανάπλαση Δημοτικών οδών στην Τοπική Κοινότητα Αρτεμισίας
 Ανάπλαση καλντεριμιών τοπικής κοινότητας Νέδουσας
 Ανάπλαση πεζοδρόμων Αγίου Νικολάου, κεντρικής οδού και πλατείας Αγίου Βασιλείου στην Τοπική Κοινότητα Λαδά
και θα αποσταλούν συμπληρωματικά στοιχεία για την πράξη Διαμόρφωση χώρου αναψυχής στον αύλειο χώρο του Δημοτικού Σχολείου Μικράς Μαντίνειας.
15. ΠΡΑΣΙΝΑ ΔΩΜΑΤΑ
Ο Δήμος Καλαμάτας υπέβαλε πρόταση προϋπολογισμού 295.163,33 € για την εγκατάσταση πράσινου δώματος στο κτίριο του 1ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμάτας στο πλαίσιο του Άξονα 1 «Προστασία Ατμοσφαιρικού Περιβάλλοντος και Αστικές Μεταφορές – Αντιμετώπιση Κλιματικής Αλλαγής – Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας» του Προγράμματος «Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2007-2013», με Ενδιάμεσο Φορέα Διαχείρισης το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών και Εξοικονόμησης Ενέργειας. Αναμένονται τα αποτελέσματα αξιολόγησης.
16. ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ
Ο Δήμος Καλαμάτας συντάσσει μελέτη προϋπολογισμού 5.000.000 € για υποβολή πρότασης στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ΔΕΠΙΝ για την πραγματοποίηση παρεμβάσεων στο Δημοτικό Στάδιο Καλαμάτας.
17. LEADER
Δημοσιεύθηκε η με αριθμό πρωτ. 525/18-9-2012 πρόσκληση υποβολής προτάσεων από την Αναπτυξιακή Μεσσηνίας. Η υποβολή προτάσεων είναι έως τις 5/12/12 και ενδέχεται να παραταθεί για είκοσι (20) ακόμα ημέρες.
Προετοιμάζονται για υποβολή οι ακόλουθες προτάσεις:
1. Βελτίωση αγροτικής οδοποιίας Μικρομάνης
2. Βελτίωση, καθαρισμός και κατασκευή μικροέργων (γεφυράκια κλπ) του αποστραγγιστικού χάνδακα Ρίνα
3. Ανάπλαση Δημοτικής οδού Ασπροχώματος
4. Ανάπλαση μονοπατιών Πηδήματος
5. Προβολή και προώθηση συγκριτικών πλεονεκτημάτων περιοχής
6. Ενίσχυση πολιτιστικών δραστηριοτήτων
18. ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ – ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ
5
Το έργο «Ανάπλαση τμήματος VII Ιστορικού Κέντρου Καλαμάτας (Γ΄ φάση)» με προϋπολογισμό 445.476,37 € βρίσκεται στη φάση ελέγχου επικαιροποιημένων δικαιολογητικών του αναδόχου από την αρμόδια επιτροπή διαγωνισμού.

19. ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ
1. Από την Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων, εκδόθηκε η 2907/ 3-9-2012 πρόσκλη-ση υποβολής προτάσεων, στο πλαίσιο της κατηγορίας πράξεων 3 «Βελτίωση της ποιότητας και της παραγωγικότητας της εργασίας» και αφορά την αναβάθμιση της επαγγελματικής θέσης εργαζόμενων και αυτοαπασχολούμενων γυναικών. Εξετάζεται η δυνατότητα υποβολής πρότασης.
2. Από την Διεύθυνση Τουριστικών Επενδύσεων του Υπουργείου Τουρισμού, εκδόθηκε η με αριθμό 1/2012 προκήρυξη που αφορά “Δράσεις κατάρτισης ανθρώπινου δυναμικού σε θέματα τουρισμού”. Αντικείμενο των πράξεων είναι η υλοποίηση προγραμμάτων κατάρτισης σε άνεργους, πάνω σε θέματα τουρισμού. Έχουν υποβληθεί τρεις (3) προτάσεις κατάρτισης από την ΦΑΡΙΣ και αναμένεται η αξιολόγηση τους..
20. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ»
Εντάχθηκε η πράξη «Εξοικονόμηση Ενέργειας Καλαμάτας» στο ΕΠ Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα με προϋπολογισμό 1.000.000 € (Δημόσια Δαπάνη από ΠΔΕ 700.000 € / ίδια συμμετοχή Δήμου 300.000 €).
Στις 25-7-12 υποβλήθηκε πρόταση στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΑΕΙΦΟΡΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗ» για την ενεργειακή αναβάθμιση του σχολικού συγκροτήματος Γυμνασίου – Λυκείου Θουρίας με προϋπολογισμό 199.996,08 €. Αναμένονται τα αποτελέσματα αξιολόγησης.
21. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΕΠΙΤΕΛΙΚΩΝ ΔΟΜΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΥΧΩΝ ΦΟΡΕΩΝ
Εντάχθηκε η πράξη «Τεχνική Βοήθεια Δήμου Καλαμάτας» στον Άξονα Προτεραιότητας 0.1. – Υποστήριξη επιτελικών δομών και δικαιούχων φορέων του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Τεχνική υποστήριξη Εφαρμογής» με προϋπολογισμό 50.000 €.
22. ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ
Σχετικά με την πράξη με τίτλο «Πρόγραμμα πρόληψης καρδιαγγειακών νοσημάτων και προαγωγής της υγείας των πολιτών με αξιοποίηση εφαρμογών τηλεϊατρικής»:
Το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας με την 329/1-7-2012 απόφαση του, ενέκρινε την πρόσληψη ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού για το πρόγραμμα (Υποέργο 1). Εκκρεμεί η έγκριση των προσλήψεων από το ΑΣΕΠ.
Την Τρίτη 11/9/12 διενεργήθηκε ο δημόσιος ανοιχτός διαγωνισμός με κριτήριο την οικονομικά συμφερότερη προσφορά για το υποέργο «Προμήθεια εξοπλισμού ΤΠΕ, λογισμικών και αναλώσιμων υλικών ΤΠΕ για την υλοποίηση της πράξης και προμήθεια υπηρεσιών τεχνικής υποστήριξης, συντήρησης, φιλοξενίας των λογισμικών και εκπαίδευσης των χρηστών» με προϋπολογισμό 54.952,35 € συνυπολογιζομένου του ΦΠΑ. Την Τρίτη 13/11/12 κατακυρώνεται ο διαγωνισμός από την Οικονομική Επιτροπή.
Επίσης υπεβλήθη στις 11-7-12 στο πλαίσιο της πρόσκλησης με κωδικό 20 του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης του Επιχειρησιακού Προγράμματος “Ανάπτυξη ανθρώπινου δυναμικού” 2007 – 2013 πρόταση με τίτλο «Πρόγραμμα προαγωγής και αγωγής της υγείας στον εφηβικό πληθυσμό του Δήμου Καλαμάτας για την καταπολέμηση της παχυσαρκίας και των διαταραχών πρόσληψης τροφής», προϋπολογισμού 283.708,65 €. Αναμένονται τα αποτελέσματα αξιολόγησης.
23. ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΚΤΩΝ Μ. ΜΑΝΤΙΝΕΙΑΣ
6
Το έργο με προϋπολογισμό 1.395.378,15 € δημοπρατήθηκε την Τρίτη 3 Ιουλίου 2012. Έχει γίνει πρόσκληση στον ανάδοχο για την υπογραφή της σύμβασης.
24. ΤΟΠΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΝΤΑΞΗΣ ΓΙΑ ΕΥΑΛΩΤΕΣ ΟΜΑΔΕΣ
Έγινε θετική αξιολόγηση της πρότασης με προϋπολογισμό 550.000 €. Υπογράφηκε νέο καταστατικό σύμφωνα με το πρότυπο του Υπουργείου. Η Απόφαση Ένταξης θα εκδοθεί μετά τη διαδικασία δημοσίευσης του καταστατικού.
25. ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΚΕΝΤΡΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΘΥΜΑΤΩΝ ΒΙΑΣ ΣΕ ΤΟΠΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ.
Εκδόθηκε η Απόφαση Ένταξης για την πρόταση που υπεβλήθη μέσω της Ε.Ε.Τ.Α.Α. με συνολικό προϋπολογισμό 300.000 €.
Το υποέργο των κτιριακών επεμβάσεων δημοπρατήθηκε την Τρίτη 2/10/12 με προσωρινό μειοδότη την Παντεχνική Μεσσηνίας με έκπτωση 30%. Στις 13/11/12 στην Οικονομική Επιτροπή έγινε η κατακύρωση στον ανάδοχο.
Παράλληλα εκκρεμεί η έγκριση των προσλήψεων του προσωπικού που απαιτείται για το πρόγραμμα (Κοινωνιολόγος, Ψυχολόγος, Κοινωνικό/ή Λειτουργό, Νομικό) από το ΑΣΕΠ.
26. ΠΡΑΣΙΝΟ ΤΑΜΕΙΟ
Στα πλαίσια της πρόσκλησης του Πράσινου Ταμείου που αφορά την «Αστική Αναζωογόνηση 2012-2015 εγκρίθηκε η κατασκευή υπογείων κάδων απορριμμάτων σε διάφορα σημεία της πόλης, με προϋπολογισμό 759.975,49 € συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ. Την Τετάρτη 31/10/12 υπεγράφη η σύμβαση με την εταιρεία ΑΝΕΛΙΞΗ Ο.Ε. και το έργο βρίσκεται σε φάση υλοποίησης.
27. ΙΔΡΥΣΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΕΝΤΡΟΥ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ
Υπεγράφη στις 10/7/2012 Σύμφωνο Συνεργασίας μεταξύ της Γ.Γ.Δ.Β.Μ. και του Δήμου Καλαμάτας για την ίδρυση κέντρων Δια Βίου Μάθησης και παράλληλα ο Δήμος αποκτά την προέγκριση ένταξης στις πράξεις του ΕΣΠΑ για τα Κέντρα Δια Βίου Μάθησης. Στις 10/8/2012 εκδόθηκε από το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης ανοικτή πρόσκληση στο πλαίσιο των πράξεων Κέντρα Δια Βίου Μάθησης – Προγράμματα Εθνικής Εμβέλειας και Προγράμματα Τοπικής Εμβέλειας και ο Δήμος Καλαμάτας ετοιμάζει σχετική πρόταση. Έχει υπογραφή η Προγραμματική Σύμβαση από το Δήμο Καλαμάτας και αναμένεται η υπογραφής από τον Γενικό Γραμματέα της Γ.Γ.Δ.Β.Μ.
28. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ
Από το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης εκδόθηκε η πρόσκληση, που αφορά «Δράσεις οργανωτικού και επιχειρησιακού ανασχεδιασμού (συστήματα στοχοθεσίας, αποδοτικότητας) της κεντρικής και περιφερειακής διοίκησης καθώς και της τοπικής αυτοδιοίκησης». Δικαιούχοι είναι το Υπουργείο Εσωτερικών, η ΚΕΔΕ, η ΕΝΠΕ και οι Ο.Τ.Α. Α’ και Β’ βαθμού. Εξετάζεται η υποβολή πρότασης.
29. ΤΟΠΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ (Τοπ ΣΑ) ΠΡΟΣΑΡΜΟΣΜΕΝΑ στις ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ ΑΓΟΡΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
Ο Δήμος Καλαμάτας σε συνεργασία με την Περιφέρεια Πελοποννήσου υπέβαλε πρόταση στην ανωτέρω πρόσκληση του Ε.Π. «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages