Νέο σύστημα εξυπηρέτησης των ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Νέο σύστημα εξυπηρέτησης των ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ

Νέο σύστημα εξυπηρέτησης των ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ

Share This
Νέο σύστημα εξυπηρέτησης των ασφαλισμένων για τηλεφωνικά ραντεβού στον ΕΟΠΥΥ θα προωθήσει το υπουργείο Υγείας, έχοντας προηγουμένως ακυρώσει τις συμβάσεις με τις ιδιωτικές εταιρείες, στελεχώνοντας την νέα υπηρεσία με το πλεονάζον προσωπικό του Δημοσίου. Όπως ενημέρωσε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Μάριος Σαλμάς την Επιτροπή για την παρακολούθηση του Συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης, γίνεται προσπάθεια να βρεθεί ο ενδεδειγμένος τρόπος ώστε να ακυρωθούν οι συμβάσεις αυτές των εταιρειών για τα τηλεφωνικά ραντεβού και να δημιουργηθεί ένα καινούργιο σύστημα εξυπηρέτησης χωρίς να πληρώνει ο κόσμος ούτε όμως να επιβαρύνεται και το Δημόσιο.
Ήδη, όπως ανακοίνωσε ο κ. Σαλμάς, έχει ζητήσει από τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνη Μανιτάκη να διατεθεί πλεονάζον προσωπικό του Δημοσίου στο νέο σύστημα. Σε κάθε περίπτωση, απηύθυνε έκκληση προς τους ασφαλισμένους να δείξουν υπομονή καθώς η μετάβαση στην καινούργια κατάσταση θα απαιτήσει χρόνο. Πάντως δήλωσε ευχαριστημένος για την αποστολή εξώδικου εκ μέρους της διοίκησης του ΕΟΠΥΥ προς τις τηλεφωνικές εταιρείες για τις «προσβλητικές και απαράδεκτες» - όπως τις χαρακτήρισε - διαφημίσεις των πενταψήφιων αριθμών τονίζοντας μάλιστα «από σήμερα οι διαφημίσεις αυτές κατέβηκαν». Σχετικά με το ζήτημα της χρηματοδότησης του Οργανισμού το οποίο έθεσαν οι βουλευτές από όλες τις πτέρυγες ειδικά δε ο Δ. Στρατούλης από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας είπε πως ζητείται από το υπουργείο Οικονομικών να στηρίξει γενναία τον ΕΟΠΥΥ προκειμένου να ισοσκελιστεί ο προϋπολογισμός, τονίζοντας πως το υπουργείο Υγείας από την πλευρά του εργάζεται ώστε να βελτιώνει τις παροχές του με το μικρότερο δυνατό κόστος. Ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ, Ελευθέριος Παπαγεωργόπουλος ζήτησε την στελέχωση του Οργανισμού με διοικητικούς υπαλλήλους, αφού διαθέτει μόλις 1.200, εξηγώντας πως η αναλογία του προσωπικού είναι ένας διοικητικός υπάλληλος προς 9000 ασφαλισμένους.
Ως βασικό αίτημα της διοίκησης του ΕΟΠΥΥ προς τα ασφαλιστικά ταμεία που εντάσσονται είναι μην παρέχουν μόνον υγειονομικό προσωπικό, αλλά και τον αντίστοιχο αριθμό διοικητικών υπαλλήλων. Κάλεσε μάλιστα, το ΙΚΑ και άλλους οργανισμούς να σταματήσουν τις «λαθροχειρίες» στις μετατάξεις προσωπικού. Ο κ. Παπαγεωργόπουλος ανέφερε επίσης ότι τα άλλα ταμεία που εντάχθηκαν πρόσφατα αντιμετωπίζουν με δυσπιστία τον ΕΟΠΥΥ ενώ είπε πως υπάρχουν καταγγελίες ότι ευγενή ταμεία μεταφέρουν τα αποθεματικά τους «για να μας έρθουν μόνο με τα χρέη τους». Ακόμη έκανε λόγο για προβλήματα στέγασης και «ατάκτως ερριμμένους υπάλληλους» σε 1000 τ.μ. επισημαίνοντας πάντως πως στόχος είναι η ενοποίηση όλων των περιφερειακών μονάδων σε κοινή στέγη και η αξιοποίηση των ακινήτων το

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages