Παραλύει αύριο η χώρα από τη γενική απεργία - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Παραλύει αύριο η χώρα από τη γενική απεργία

Παραλύει αύριο η χώρα από τη γενική απεργία

Share This

Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι, με την αυριανή 24ωρη πανελλαδική γενική απεργία σε Δημόσιο (και ευρύτερο δημόσιο) και ιδιωτικό τομέα που έχουν από κοινού εξαγγείλει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ ενάντια στα νέα μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση. Στην κινητοποίηση συστρατεύονται και θα συμμετέχουν οι έμποροι και οι επαγγελματοβιοτέχνες, κλείνοντας τα καταστήματά τους σε όλη τη χώρα, με αποφάσεις των τριτοβάθμιων οργανώσεων (ΕΣΕΕ, ΓΣΕΒΕΕ) και των κατά τόπους ομοσπονδιών τους, ενώ με αποφάσεις των ομοσπονδιών τους κλειστά θα είναι και τα περίπτερα και τα βενζινάδικα.
ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ καλούν τους συνταξιούχους, τους εργαζομένους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους ανέργους και τους φοιτητές να συμμετέχουν δυναμικά στην απεργιακή συγκέντρωση στις 11.00 στο Πεδίον του Αρεως και το ΠΑΜΕ στην Ομόνοια (10.30). Στη Θεσσαλονίκη το ραντεβού για την απεργιακή συγκέντρωση είναι στις 10.30 στο Εργατικό Κέντρο, ενώ θα προηγηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας των εμπόρων στις 9.30 (πλατεία της ΧΑΝΘ) και πορεία προς το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης, όπου θα επιδώσουν ψήφισμα διαμαρτυρίας. Το Επιμελητήριο Δράμας καλεί τα μέλη του να συμμετέχουν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Ελευθερίας που οργανώνει η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων, καθώς και ο Εμπορικός Σύλλογος Δράμας, ενώ η Ομοσπονδία Επαγγελματικών Βιοτεχνικών και Εμπορικών Σωματείων νομού Ροδόπης καλεί όλα τα μέλη της να κλείσουν τα καταστήματά τους, διεκδικώντας να σταματήσουν τα λουκέτα. Η Ομοσπονδία προγραμματίζει για αύριο συγκέντρωση των απεργών στα γραφεία της στις 9.00. Σύμφωνα με τις οργανώσεις, «τα συνδικάτα, οι εργαζόμενοι σε Δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι, οι επαγγελματίες, οι έμποροι, οι επιστημονικοί σύλλογοι της χώρας επιβεβαιώνουν την καθολική αντίσταση της κοινωνίας στα βάρβαρα μέτρα, δηλώνοντας τη διάθεση νέας κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων, με στόχο την ακύρωση των μέτρων και την ανατροπή της πολιτικής που συναποφασίζουν τρόικα και συγκυβέρνηση».
Σήμερα, σε πανελλαδική αποχή βρίσκονται δικηγόροι, συμβολαιογράφοι, νοσοκομειακοί γιατροί, οδοντίατροι, μηχανικοί και δικαστικοί επιμελητές, οι οποίοι διοργανώνουν συγκέντρωση στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών (13.00) και πορεία διαμαρτυρίας στο υπουργείο Οικονομικών. Οι δικηγόροι θα συνεχίσουν αύριο και μεθαύριο την αποχή τους, με απόφαση των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδας.
Τα δημόσια νοσοκομεία σήμερα και αύριο θα λειτουργούν με προσωπικό ασφαλείας, οι νοσοκομειακοί γιατροί συμμετέχουν και στην αυριανή απεργία, όπως και οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία, την πρόνοια και το ΕΚΑΒ. Αύριο, επίσης, συνεχίζουν την απεργία τους οδοντίατροι, συμβολαιογράφοι και δικαστικοί επιμελητές. Σήμερα, δεν θα μεταδοθούν ειδήσεις και ενημερωτικές εκπομπές και αύριο δεν θα κυκλοφορήσουν εφημερίδες, λόγω της σημερινής 24ωρης απεργίας που κήρυξαν οι ενώσεις συντακτών, διοικητικών και τεχνικών υπαλλήλων στα ΜΜΕ. Αύριο οι δημοσιογράφοι πραγματοποιούν 4ωρη στάση εργασίας (11.00-15.00).

Πώς θα κινηθούν τα μέσα μεταφοράς
Με στάσεις εργασίας αλλά και απεργίες συμμετέχει η πλειονότητα των εργαζομένων στις συγκοινωνίες (μέσα μαζικής μεταφοράς, σιδηρόδρομο, ταξί, αεροπλάνα) στην κινητοποίηση ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ. Aύριο στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως τις 9 το πρωί πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι στο μετρό, τον ηλεκτρικό και το τραμ τα οποία θα κυκλοφορούν κανονικά από εκείνη την ώρα έως και τη λήξη της βάρδιας. Από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ θα κινηθούν τα λεωφορεία, ενώ 24ωρη απεργία πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι στα τρόλεϊ.
Ακινητοποιημένα θα παραμείνουν τα τραίνα του ΟΣΕ, καθώς η ΠΟΣ συμμετέχει με 24ωρη απεργία. Αποτέλεσμα είναι να μην εξυπηρετηθούν ούτε τα δρομολόγια του μετρό από τον σταθμό «Δουκ. Πλακεντίας» έως το αεροδρόμιο καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας. Χωρίς ταξί θα είναι η πρωτεύουσα από τις 8 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα, ενώ καμία πτήση δεν θα πραγματοποιηθεί από και προς ελληνικό αεροδρόμιο από τις 10 π.μ. έως τη 1 μ.μ. λόγω της στάσης εργασίας των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας. Οσοι πρόκειται να ταξιδέψουν θα πρέπει να επικοινωνήσουν με την αεροπορική τους εταιρεία, καθώς θα τροποποιηθούν οι ώρες αναχώρησης πολλών πτήσεων καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages