Έλεγχοι στους δρόμους για παράνομα φορτηγά με καυσόξυλα - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Έλεγχοι στους δρόμους για παράνομα φορτηγά με καυσόξυλα

Έλεγχοι στους δρόμους για παράνομα φορτηγά με καυσόξυλα

Share This

Η οικονομική στενότητα και η αύξηση της τιμής του πετρελαίου προκαλούν έκρηξη στην παράνομη υλοτομία, ενώ παράγοντες των δασαρχείων φοβούνται ότι η κατάσταση θα πάρει το επόμενο διάστημα ανεξέλεγκτες διαστάσεις. 
Η κρίση έχει στρέψει τον κόσμο σε φτηνότερες του πετρελαίου λύσεις για θέρμανση. Αναζητώντας όμως καυσόξυλα, πολλοί είναι εκείνοι που πηγαίνουν στα δάση της Ηλείας  και τα αποψιλώνουν.
Αυτό είναι έγκλημα σε βάρος της φύσης, αλλά και σε βάρος της ελληνικής οικονομίας, καθώς πρόκειται για μια εντελώς παράνομη δραστηριότητα.
Όπως επισημαίνουν παράγοντες των δασαρχείων που έχουν εντατικοποιήσει τους ελέγχους σε αγροτικούς δρόμους και επαρχιακές οδούς για εντοπισμό φορτηγών με καυσόξυλα: « Εμείς προσπαθούμε να πατάξουμε τη λαθροϋλοτομία, κυρίως αυτή που γίνεται οργανωμένα από τους εμπόρους, οι οποίοι κόβουν μεγάλες ποσότητες ξύλων και τις πουλούν, κερδίζοντας χρήματα χωρίς να αποδίδουν τα νόμιμα στο ελληνικό Δημόσιο»
Σε μάστιγα εξελίσσεται η παράνομη υλοτόμηση, καθώς ο νόμος «εξπρές» 4055/2012 που ψηφίστηκε στη Βουλή τον περασμένο Μάρτιο έλυσε τα χέρια των λαθρεμπόρων καυσόξυλων, αφού μετέτρεψε σε πταίσμα την ποινή για τη λαθροϋλοτόμηση αξίας μέχρι 600 ευρώ, δηλαδή περίπου 30 τόνων.
Εξαιτίας της δασοκτόνου τροπολογίας, σύμφωνα με την Πανελλήνια Ενωση Δασολόγων Δημοσίων Υπαλλήλων  τον τελευταίο χρόνο καταγράφονται εκτεταμένα φαινόμενα παράνομης υλοτομίας, διακίνησης και εμπορίας καυσόξυλων σε όλη τη χώρα.patrisnews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages