Μάς ” έκαψε ” ο καύσωνας λέει ο Στ.Αναστασόπουλος - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Μάς ” έκαψε ” ο καύσωνας λέει ο Στ.Αναστασόπουλος

Μάς ” έκαψε ” ο καύσωνας λέει ο Στ.Αναστασόπουλος

Share This
Σημαντικές ζημιές στις συκοκαλλιέργειες κυρίως σε περιοχές του δήμου Μεσσήνης προκάλεσαν οι υψηλές θερμοκρασίες και ο καύσωνας των τελευταίων ημερών, σύμφωνα με το δήμαρχο Μεσσήνης Στάθη Αναστασόπουλο.
Μάλιστα η δημοτική αρχή, θα προχωρήσει στη σχετική αναγγελία ζημιάς, ώστε να ξεκινήσει η υποβολή δηλώσεων στον ΕΛΓΑ από τους πληγέντες παραγωγούς, για τη δρομολόγηση αποζημιώσεων.
Την ίδια στιγμή, οι υψηλές θερμοκρασίες φαίνεται πως προκάλεσαν προβλήματα στη σταφοδοπαραγωγή της Πυλίας και της Τριφυλίας και αναμένεται και εκεί η συνδρομή του ΕΛΓΑ προκειμένου ν’ αποτιμηθεί πλήρως η κατάσταση. Κλιμάκια γεωπόνων του ΕΛΓΑ εξ άλλου επισκέφθηκαν τις πληγείσες από το χαλάζι της 1ης Αυγούστου περιοχές της Μεσσηνίας, σε Χριστιάνους, Λυκουδέσι και Τριπύλα, ώστε να διαπιστώσουν το μέγεθος των ζημιών στη φυτική παραγωγή. Παράλληλα, όπως ανακοίνωσε ο αντιπεριφερειάρχης Παναγιώτης Αλευράς, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον αρμόδιο επόπτη του ΕΛΓΑ στη Μεσσηνία, ζήτησε να επιταχυνθούν οι διαδικασίες για την αποκατάσταση των ζημιών σε καλλιέργειες από τους παγετούς των προηγούμενων χρόνων στην Τριφυλία. Σύμφωνα με τον κ. Αλευρά, κλιμάκια γεωπόνων θα μεταβούν σε Αετό και Κοπανάκι για να προβούν σε εξατομίκευση και να διαπιστώσουν την πρόοδο της διαδικασίας αποκατάστασης των πληγεισών καλλιεργειών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages