Στο επομενο περιφερειακο ο λιγνιτης για το Νομο - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Στο επομενο περιφερειακο ο λιγνιτης για το Νομο

Στο επομενο περιφερειακο ο λιγνιτης για το Νομο

Share This
«Το λιγνιτόσημο δεν είναι χαράτσι, αλλά μπόνους από τη λειτουργία του εργοστασίου της ΔΕΗ στη Μεγαλόπολη και αναφορικά με το ζήτημα του χαμηλού έως τώρα επιτοκίου κινηθήκαμε εξαρχής στην κατεύθυνση της καλύτερης δυνατής αξιοποίησης» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης αναφερόμενος στην επερώτηση του Περιφερειακού Συμβούλου κ. Γόντικα.
Ο κ. Τατούλης τόνισε ότι «απαλλάξαμε τον πόρο αυτό από μικρά και πελατειακά έργα και το κατευθύναμε στη δημιουργία υποδομών για τη μεταλιγνιτική περίοδο της Μεγαλόπολης» και πρόσθεσε ότι «παράλληλα οφείλουμε να ενισχύσουμε τη λειτουργία του εργοστασίου της ΔΕΗ στη Μεγαλόπολη, και μάλιστα με συγκεκριμένα μέτρα και ιδίως λιγνίτη καλής ποιότητας, ο οποίος θα λειτουργήσει και θετικά σε ζητήματα δημόσιας υγείας. Από τη μέχρι τώρα χρήση του, κακής ποιότητας, λιγνίτη υπάρχει ιδιαίτερη ρύπανση και δημιουργείται παράλληλα η αναγκαιότητα για την ύπαρξη νέας επιδημιολογικής μελέτης».
Ενημέρωσε τέλος το σώμα ο Περιφερειάρχης ότι το θέμα με το λιγνιτορυχείο της Κορώνης θα έρθει προς συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο, διευκρινίζοντας ότι το Περιφερειακό Συμβούλιο γνωμοδοτεί επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων και δεν αδειοδοτεί, διαδικασία η οποία ακολουθείται από το ΥΠΕΚΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages