Μπαρόζο: "Οι Ελληνες δεν είναι μόνοι τους" - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Μπαρόζο: "Οι Ελληνες δεν είναι μόνοι τους"

Μπαρόζο: "Οι Ελληνες δεν είναι μόνοι τους"

Share This
«Οι Ελληνες δεν είναι μόνοι τους. Υπάρχει ελπίδα», δήλωσε ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, μετά τη συνάντηση που είχε στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά. «Η Ελλάδα είναι μέλος του ευρώ και αυτό θέλουμε να συνεχιστεί», πρόσθεσε, τονίζοντας ωστόσο ότι «δεν αρκούν, πλέον, τα λόγια. Οι πράξεις είναι πολύ πιο σημαντικές». Από την πλευρά του, ο κ. Σαμαράς ανέφερε:
«Συμφωνήσαμε να εργαστούμε μαζί για να πιάσουν τόπο οι θυσίες μας. Είμαστε αποφασισμένοι για διαρθρωτικές αλλαγές, μεταρρυθμίσεις και εφαρμογή των συμφωνημένων μέτρων».
Στο επίκεντρο της συνάντησης των δύο ανδρών βρέθηκε η πορεία υλοποίησης του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής.
Ο κ. Μπαρόζο βρέθηκε και πάλι στην Ελλάδα μετά από τρία χρόνια.
Κοινοτικές πηγές έλεγαν ότι δεν είναι στις προθέσεις του κ. Μπαρόζο να εμπλακεί στα θέματα της τρόικας, αλλά δεν αποκλείεται να δείξει εύλογο ενδιαφέρον για το πού βρίσκεται η υλοποίηση του προγράμματος.
Πάντως, πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Πρόεδρος της Κομισιόν δέχεται ισχυρές πιέσεις από την πλευρά της Γερμανίας και των χωρών που ακολουθούν σκληρή γραμμή απέναντι στην Αθήνα (Ολλανδία, Φινλανδία, Αυστρία) να μην ανοίξει κανένα παράθυρο επαναδιαπραγμάτευσης προτού υπάρξουν έμπρακτες κινήσεις από την ελληνική πλευρά στην κατεύθυνση της εφαρμογής του Μνημονίου.
Στο μεταξύ, με τίτλο «Ο Μπαρόζο επισκέπτεται την Ελλάδα για να αμβλύνει τις εντάσεις», η έγκυρη γαλλική οικονομική εφημερίδα Les Echos δημοσιεύει ανταπόκριση από τις Βρυξέλλες σχετικά με την επίσκεψη του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Αθήνα.
«Ενώ οι δηλώσεις των Γερμανών ιθυνόντων ξανάριξαν λάδι στη φωτιά, ο πρόεδρος της Επιτροπής πραγματοποιεί μια κατ' εξαίρεση επίσκεψη στην Αθήνα, σε ένα πλαίσιο έντασης και ενώ στον ορίζοντα διαφαίνεται το σενάριο μια νέας αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους», υπογραμμίζεται στον υπότιτλο.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο έλληνας Πρωθυπουργός περιμένει από την επίσκεψη αυτή ένα μήνυμα αλληλεγγύης και υποστήριξης, σε μια στιγμή που έχει έλθει εκ νέου στην επιφάνεια η συζήτηση για την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages