Σενάρια τρόμου για χρεοκοπία από ξένα μέσα ενημέρωσης - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Σενάρια τρόμου για χρεοκοπία από ξένα μέσα ενημέρωσης

Σενάρια τρόμου για χρεοκοπία από ξένα μέσα ενημέρωσης

Share This
Ερωτήματα δημιουργούνται από τα συντονισμένα «πυρά» που δέχεται η Ελλάδα. Η ιστορία ξεκίνησε με άρθρο του γερμανικού περιοδικού «Der Spiegel», σύμφωνα με το οποίο «η Ελλάδα θα μπορούσε να χρεοκοπήσει ήδη το Σεπτέμβριο». Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, «η υπομονή του ΔΝΤ με την Ελλάδα πλησιάζει στο τέλος της», ενώ «υψηλόβαθμα στελέχη του Ταμείου έκαναν γνωστό στην ηγεσία της ΕΕ ότι το ΔΝΤ δεν προτίθεται πλέον να διαθέσει περαιτέρω χρήματα για την βοήθεια προς την Ελλάδα». Διαβάστε σχετικά εδώ http://www.protothema.gr/economy/article/?aid=212202
Τη σκυτάλη πήρε ο αντικαγκελάριος και υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας, Φίλιπ Ρέσλερ, ο οποίος σε συνέντευξή του δήλωσε ούτε λίγο ούτε πολύ ότι η Ελλάδα δε θα τα καταφέρει και τελικά θα βγει από την Ευρωζώνη. «Οι ίδιοι οι Έλληνες θα κατέληγαν στο συμπέρασμα ότι θα ήταν ίσως λογικότερο να εγκαταλείψουν την Ευρωζώνη», τόνισε χαρακτηριστικά. (Διαβάστε σχετικά εδώ).
Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, συνεχίζει να ρίχνει τα «πυρά» του σε συνέντευξή του η οποία δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα Bild. Ο Σόιμπλε νουθετεί την Ελλάδα να διπλασιάσει τις προσπάθειες που καταβάλλει για να εκπληρώσει τους όρους του σχεδίου «διάσωσης» από τους πιστωτές της, την ΕΕ, την ΕΚΤ και το ΔΝΤ και τονίζει: «Εάν υπάρχουν καθυστερήσεις, η Ελλάδα πρέπει να τις αναπληρώσει». Διαβάστε σχετικά εδώ http://www.protothema.gr/economy/article/?aid=212357
Και όλα αυτά την ώρα που το Χρηματιστήριο καταρρέει και με άρθρο του το Bloomberg αναφέρει ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν μπορεί να βρει τρόπους να περικόψει τις κρατικές δαπάνες κατά 11,5 δισ. τη διετία 2013 - 2014. Σε άρθρο του το «Bloomberg» κάνει λόγο για πτώση των μετοχών και του κοινού νομίσματος, ενώ επισημαίνει τις αμφιβολίες για τη δυνατότητα της Ελλάδας να ανταποκριθεί στις δεσμεύσεις της. Επιπλέον, γίνεται λόγος και για την απροθυμία των δανειστών μας να συνεχίσουν να δανειοδοτούν την Ελλάδα, σε περίπτωση που αποτύχει να τηρήσει τις δεσμεύσεις της.
Επίσης, σύμφωνα με το «Bloomberg», η ελληνική κυβέρνηση έχει καταφέρει να βρει περικοπές ύψους 8 δισεκατομμυρίων για τα επόμενα δύο χρόνια, με κλείσιμο δεκάδων οργανισμών και φορέων, ποσό που όμως δεν είναι αρκετό καθώς έχει δεσμευτεί στο δεύτερο Μνημόνιο για περικοπές 11,5 δισ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages