Έναρξη του δεύτερου κύκλου του Επενδυτικού Νόμου - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Έναρξη του δεύτερου κύκλου του Επενδυτικού Νόμου

Έναρξη του δεύτερου κύκλου του Επενδυτικού Νόμου

Share This
Εγκρίσεις 166 εκατ. ευρώ υπάγονται στο δεύτερο κύκλο του Επενδυτικού Νόμου, όπως προκύπτει από την ολοκλήρωση της διαδικασίας αξιολόγησης των επενδυτικών σχεδίων.
Ο υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Ι. Στουρνάρας, δήλωσε σχετικά: «Η χώρα χρειάζεται επενδύσεις ειδικά σε αυτή τη δύσκολη οικονομική συγκυρία. Το υπουργείο Ανάπτυξης συνεχίζει αδιάκοπα το έργο του για την ανόρθωση της οικονομίας, μέσω της ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας».

Υπενθυμίζεται ότι στο πλαίσιο του 2ου κύκλου είχαν κατατεθεί τον Οκτώβριο του 2011, 179 επενδυτικά σχέδια συνολικού προϋπολογισμού 854 εκατ. ευρώ. Εξ αυτών, εγκρίθηκαν ήδη τα 70, ενώ επί του παρόντος εξετάζονται και οι ενστάσεις των επενδύσεων που απορρίφθηκαν κατά το στάδιο της αξιολόγησης.
Οι επενδυτές μπορούν να βρουν αναλυτικές πληροφορίες για την επένδυσή τους στη σχετική σελίδα του ΥΠΑΑΝ, www.ependyseis.gr, μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος.
Σύμφωνα με τη διαδικασία που προβλέπεται από τη νομοθεσία, εντός των ερχόμενων τριών μηνών θα συνταχθούν και θα εκδοθούν οι Αποφάσεις Υπαγωγής των επενδύσεων αυτών.
Aπό την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας εγκρίθηκαν 6, από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας εγκρίθηκαν 2 επενδυτικά σχέδια και 2 από τη Στερεά Ελλάδα, από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας 2, από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας 5 και επίσης 5 από την Περιφέρεια Πελοποννήσου και από την Περιφέρεια Θεσσαλίας. Από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων 3 και επίσης 3 από την Κρήτη και άλλες τόσες από το Νότιο Αιγαίο και από την Περιφέρεια Ηπείρου 1.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages