Οικουμενική εκπροσώπηση στη Σύνοδο Κορυφής - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Οικουμενική εκπροσώπηση στη Σύνοδο Κορυφής

Οικουμενική εκπροσώπηση στη Σύνοδο Κορυφής

Share This
Οικουμενική εκπροσώπηση στην κρίσιμη Σύνοδο Κορυφής που θα γίνει στις 28 και 29 Ιουνίου στις Βρυξέλλες θα έχει η χώρας μας.
Σύμφωνα με πληροφορίες μαζί με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά θα ταξιδέψουν στην βελγική πρωτεύουσα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος και ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης.
Οι κύριοι Βενιζέλος και Κουβέλης θεσμικά δεν μπορού να συμμετέχουν στις εργασίες της Συνόδου, ωστόσο η παρουσία τους θα έχει και συμβολικό αλλά και ουσιαστικό χαρακτήρα, αφού θα αποτελέσει την άτυπη πρεμιέρα για την υλοποίηση της πρότασης του προέδρου του ΠΑΣΟΚ για σχηματισμό «εθνικής ομάδας διαπραγμάτευσης».
Ο κ. Σαμαράς αποφάσισε να υιοθετήσει την πρόταση δείχνοντας στους εταίρους μας ό,τι η νέα κυβέρνηση έχει πραγματικά οικουμενικό χαρακτήρα αλλά και αποφασιστικότητα να προχωρήσει στις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις που ζητούν οι πιστωτές μας.
Τόσο ο κ. Βενιζέλος όσο και ο κ. Κουβέλης θα έχουν τη δυνατότητα για κατ' ιδίαν συναντήσεις και σε επίπεδο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος αλλά και του Κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, προκειμένου να κάνουν όσο μπορούν περισσότερους κοινωνούς των ελληνικών θέσεων.
Το έργο, τόσο του κ. Σαμαρά, όσο και των άλλων πολιτικών αρχηγών, αναμένεται να είναι ιδιαίτερα δύσκολο, καθώς η Άνγκελα Μέρκελ και άλλοι Γερμανοί αξιωματούχοι, εξακολουθούν να επιμένουν ότι δεν τείθεται θέμα αλλαγής των όρων του Μνημονίου. Ο νέος πρωθυπουργός θα κληθεί να δώσει μάχη με πρώτο στόχο την επέκταση στα τέσσερα χρόνια από τα δύο της αποπληρωμής του δανείου.
Ωστόσο σύμφωνα με αναλυτές, η στάση του Βερολίνου αναμένεται να είναι αρχικώς άκαμπτη, προκειμένου να μη φανεί ότι υποχωρεί στα ελληνικά αιτήματα, δημιουργώντας έτσι προηγούμενο για τις υπόλοιπες χώρες που βρίσκονται στο Μηχανισμό Στήριξης. Υπενθυμίζεται ότι ήδη έχουν δημιουργηθεί τριγμοί εντός της Ένωσης, μετά την χορήγηση βοήθειας στις ισπανικές τράπεζες, με πολλές χώρες να συζητούν για μια συνολική επίλυση της κρίσης χρέους της ευρωζώνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages