Ο Ιδιωτικός τομέας είναι ήδη στην Δραχμή !!! - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Ο Ιδιωτικός τομέας είναι ήδη στην Δραχμή !!!

Ο Ιδιωτικός τομέας είναι ήδη στην Δραχμή !!!

Share This
Την άποψη ότι η δραχμή έχει ήδη επιστρέψει στην Ελλάδα εκφράζει ο Ιάσων Μανωλόπουλος, διαχειριστής hedge fund και συγγραφές του βιβλίου «Το επαχθές χρέος της Ελλάδας», απευθυνόμενος σε όσους αναρωτιούνται εάν η χώρα βγει εκτός ευρώ.
Σύμφωνα με τον ίδιο, η Ελλάδα έχει ήδη επιστρέψει στις δραχμές εν μέρει, αναφέρει στο Bloomberg o Μανωλόπουλος και υπολογίζει ότι, στον ιδιωτικό τομέα οι μισθοί έχουν υποχωρήσει 35% ενώ οι φόροι έχουν αυξηθεί. «Άρα το διαθέσιμο εισόδημα έχει μειωθεί το λιγότερο 50%, ενώ τα ενοίκια έχουν υποχωρήσει 35-40%», τονίζει.
Επιπλέον ο Μανωλόπουλος, που ειδικεύεται στις αναδυόμενες αγορές στην Dromeas Capital Group, υποστηρίζει στο βιβλίο του ότι, η Ελλάδα δεν είχε κανένα λόγο να υιοθετήσει εξ’ αρχής το ευρώ.
Σε ερώτηση για το τι ακριβώς εννοεί όταν ισχυρίζεται ότι η δραχμή έχει επιστρέψει, ο ίδιος τονίζει ότι ο ιδιωτικός τομέας λειτουργεί ήδη στο έδαφος της δραχμής, σε αντίθεση με τον δημόσιο, όπου οι συνολικές δαπάνες, συνεχώς αυξάνονται.
«Τα πράγματα θα χειροτερέψουν πολύ, ειδικά για τους δημόσιους υπαλλήλους και τους συνταξιούχους. Θα υπάρχει έλλειψη σε πετρέλαιο και ρεύμα», σημείωσε.
Όπως επισημαίνει, ο κόσμος έχει κουραστεί από το δίλημμα που του παρουσιάζουν τα τελευταία χρόνια, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, δηλαδή, «ψηφίστε μας αλλιώς θα καταστραφείτε».
Πλέον, όπως τονίζει αρκετοί αναρωτιούνται, «γιατί κάποιοι να ζουν καλά και εγώ να ψάχνω τα σκουπίδια για να φάω». Αυτοί θα μπορούσαν κάλλιστα να ψηφίσουν κάτι διαφορετικό γιατί η ζωή τους είναι ήδη κατεστραμμένη, δηλώνει.
Παράλληλα, προβλέπει ότι εάν ο ΣΥΡΙΖΑ σχηματίσει κυβέρνηση η ΕΕ θα θελήσει να διαπιστώσει εάν ο Τσίπρας θα κρατήσει τις προεκλογικές του υποσχέσεις, με τον κ. Μανωλόπουλο να εκτιμά ότι δεν θα το κάνει, «Δεν είναι ο Τσε Γκεβάρα», επισημαίνει.
Σύμφωνα με τον κ. Μανωλόπουλο εάν ο Τσίπρας κρατήσει μια άμεμπτη στάση, η ΕΕ θα ασκήσει πιέσεις για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού, ενώ εάν όλες οι επιλογές αποτύχουν θα εξετάσουν την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ το πρώτο 6μηνο του 2013.
«Και οι δύο πλευρές αντιλαμβάνονται αυτή η κατάσταση δεν έχει κανένα αποτέλεσμα», αναφέρει.
Τέλος, επισημαίνει ότι το πρόβλημα των Ελλήνων είναι ότι υιοθέτησαν κακές συνήθειες για τις οποίες δεν αναλαμβάνουν την ευθύνη αλλά κατηγορούν τους υπόλοιπους για αυτές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages