8ο Φεστιβάλ Χορού και το φως καλλιτεχνών και παραστάσεων - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

8ο Φεστιβάλ Χορού και το φως καλλιτεχνών και παραστάσεων

8ο Φεστιβάλ Χορού και το φως καλλιτεχνών και παραστάσεων

Share This
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση των καλλιτεχνών και των παραστάσεων του 18ου Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, τη Δευτέρα 25 Ιουνίου 2012, στις 21:30 το βράδυ, σε μια πολύ ευχάριστη και ζεστή ατμόσφαιρα, στον κατάμεστο χώρο του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας.
Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στη λαμπρότητα και τη σπουδαιότητα του Φεστιβάλ για την πόλη, αλλά και τη χώρα μας, ευχαρίστησε την κα Μαραγκοπούλου και τους συνεργάτες του Φεστιβάλ και ευχήθηκε καλή επιτυχία.
Η Καλλιτεχνική Διευθύντρια του Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού κα Βίκυ Μαραγκοπούλου, καλωσορίζοντας τους παρευρισκομένους, αναφέρθηκε στην υψηλή ποιότητα του 18ου Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, παρά τις όποιες αντιξοότητες και προσκάλεσε το κοινό της Καλαμάτας να παρακολουθήσει το πολύ ελκυστικό πρόγραμμα των παραστάσεων και των παράλληλων εκδηλώσεων.
Στη συνέχεια, η γνωστή ιστορικός Τέχνης και Διευθύντρια του MIRfestival κα Χριστιάνα Γαλανοπούλου, παρουσίασε τους καλλιτέχνες, τις παραστάσεις, τις παράλληλες εκδηλώσεις, τα εκπαιδευτικά σεμινάρια και τα εργαστήρια του 18ου Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, ενώ συγχρόνως προβάλλονταν στιγμιότυπα από τις παραστάσεις και τους καλλιτέχνες.
Καλλιτεχνικές Σχολές Δήμου
•Ωδείο, • Εικαστικό Εργαστήρι
• Σχολή Χορού, παρουσιάζουν το έργο τους
Ο Δήμος ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ, η Κ.Ε. ΦΑΡΙΣ και οι σπουδαστές των σχολών της, με την υποστήριξη των καθηγητών τους και του Συλλόγου των Γονέων, οργανώνουν μια σειρά από εκδηλώσεις, στις οποίες θα παρουσιαστεί το έργο του εκπαιδευτικού έτους 2011-2012.
Οι Σχολές της ΦΑΡΙΣ, πέρα από το εκπαιδευτικό έργο που προσφέρουν σε 1000 και πλέον σπουδαστές, με τη δραστηριότητα τους ενισχύουν και την πολιτιστική κίνηση της πόλης.
Οι εκδηλώσεις, στο τέλος της χρονιάς, δίνουν τη δυνατότητα στους συμπολίτες μας να αξιολογήσουν το καλλιτεχνικό έργο των σχολών, κάτι που έμπρακτα επιβεβαιώνεται από την ανά έτος αύξηση του αριθμού των σπουδαστών.
Φέτος συμπεριλαμβάνονται και εκδηλώσεις στη Θουρία, το Πλατύ και τα Αρφαρά, ως αποτέλεσμα του πιλοτικού προγράμματος που υλοποιήθηκε εκεί, με σκοπό την επέκταση της λειτουργίας των σχολών και εκτός της Καλαμάτας.
Ιδιαίτερη εκδήλωση αποτελεί η συναυλία με γνωστά Ελληνικά τραγούδια, από τη Συμφωνική Ορχήστρα και την Παιδική Χορωδία του Ωδείου σε συνεργασία με τη Χορωδία του Μουσικού Ομίλου Καλαμάτας «ΟΡΦΕΑΣ». Τα έσοδα της εκδήλωσης αυτής θα διατεθούν προς ενίσχυση των Παιδικών Χωριών SOS.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages