Ο ΣΥΡΙΖΑ γίνεται ενιαίο κόμμα, πάει για το bonus 50 εδρών - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Ο ΣΥΡΙΖΑ γίνεται ενιαίο κόμμα, πάει για το bonus 50 εδρών

Ο ΣΥΡΙΖΑ γίνεται ενιαίο κόμμα, πάει για το bonus 50 εδρών

Share This
Αλλάζει οργανωτική μορφή ο ΣΥΡΙΖΑ και από συνασπισμός ετερόκλητων αριστερών οργανώσεων μετατρέπεται σε ενιαίο κόμμα, το οποίο αν αναδειχθεί πρώτο στις επόμενες εκλογές, θα δικαιούται το bonus 50 εδρών που προβλέπει ο ισχύων εκλογικός νόμος και θα μπορεί να επιτύχει κοινοβουλευτική αυτοδυναμία. Ουσιαστικά το κόμμα "επανιδρύεται" από τις διάφορες "συνιστώσες" του, με στόχο να αποκτήσει ενιαία έκφραση, οργανώσεις βάσης και βαθιές ρίζες στην κοινωνία.
Οι εξελίξεις επιβεβαιώνουν σχετικό δημοσίευμα του Sofokleousin.gr, που αποκάλυπτε ότι η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ ετοιμάζει το μετασχηματισμό του σε ενιαίο κόμμα, προκειμένου «να αξιοποιήσει» την καλπονοθευτική διάταξη του εκλογικού νόμου, η οποία θεσπίστηκε από ΠΑΣΟΚ-ΝΔ για να δίνει "ισχυρές¨κυβερνήσεις και προσφέρει bonus 50 εδρών στο πρώτο κόμμα».
Tην επανίδρυση και την μετεξέλιξή του ΣΥΡΙΖΑ σε « δημοκρατική αριστερή παράταξη» ανακοίνωσε ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας σε διαδικτυακή συνέντευξη στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.
«Ο ΣΥΡΙΖΑ της 5ης Μαΐου δεν υπάρχει πια. Σήμερα έχουμε ένα νέο πολιτικό φορέα. Το εκλογικό αποτέλεσμα ήταν το έναυσμα για ανασυγκρότηση του κόμματος. Γρήγορα θα προχωρήσουμε σε διαδικασίες ανασυγκρότησης», είπε ο κ. Τσίπρας, ανακοινώνοντας ότι θα καταθέσει στον Άρειο Πάγο δήλωση για δημιουργία -τυπικά νέου - κόμματος και θα ζητήσει να αναγνωρισθεί ως ενιαίο.
Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι η διαδικασία επανίδρυσης-οργανωτικής ανασυσγκρότησης βρίσκεται σε εξέλιξη και έχουν ήδη πραγματοποιηθεί 70 ανοιχτές λαϊκές συνελεύσεις σε όλη τη χώρα.
Οπως αναφερόταν στο δημοσίευμα του Sofokleousin.gr, στρατηγική στη δημιουργία μετώπου αριστερών δυνάμεων, το οποίο όμως θα εμφανισθεί ως ενιαίο κόμμα, επειδή το bonus 50 εδρών δεν δίνεται σε συνασπισμό κομμάτων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages